FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Boban Nikolov, la prima conferință de la transfer: „Am avut oferte din Asia, dar știam ce înseamnă Steaua în România” + „Nu sunt Messi sau Maradona, mă bat ca machidonii”

Boban Nikolov // foto: captură FCSB TV
Boban Nikolov // foto: captură FCSB TV

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2022 15:55 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 16:15

Boban Nikolov (28 de ani), mijlocașul central transferat deunăzi de FCSB, a oferit primele declarații din postura de jucător al echipei roș-albastre.

Obișnuit deja cu România, unde a evoluat între 2010 și 2015 pentru Academia „Gheorghe Hagi” și Viitorul, nord-macedoneanul a vorbit într-o română fără cusur la conferința de presă premergătoare meciului cu CSU Craiova.

„Cred că mă știți de când jucam aici acum 7-8 ani la domnul Hagi la Academie. Sunt foarte bucuros că m-a căutat FCSB și că m-am întors în România. Am mulți prieteni aici, mă simt ca la a doua mea casă.

Cu limba n-am probleme, sper să mă acomodez repede și să dau drumul la treabă. Sincer, îmi era dor. Am tot venit în fiecare an în vacanță, acum mă bucur că am revenit”, a precizat Nikolov, care înainte să semneze cu FCSB era liber de contract. Ultima dată a jucat la Sheriff Tiraspol, de care s-a despărțit în finalul lunii iunie.

Acuză jucătorii de la FCSB pentru începutul slab al lui Andrea Compagno: „Foarte mulți individualiști. Cordea are vedetisme în cap”
FCSB
Acuză jucătorii de la FCSB pentru începutul slab al lui Andrea Compagno: „Foarte mulți individualiști. Cordea are vedetisme în cap”

Boban Nikolov: „S-a făcut repede transferul, știu ce înseamnă Steaua în România”

Nikolov spune că între primul contact cu FCSB și semnarea contractului au trecut doar două zile. El a preferat să revină în România decât să dea curs ofertelor din zona asiatică.

Nikolov nu se teme de criticile patronului Gigi Becali. Fotbalistul spune că se simte excelent într-un mediu cu presiune.

„S-a făcut repede transferul. Eu știu ce înseamnă Steaua în România. Am avut câteva oferte din China și țări de genul, dar am vrut să rămân în Europa. Cred că ne-am înțeles în două zile. M-au sunat, am venit și am semnat pe un an cu doi ani opțiune de prelungire, cum a spus nea Gigi.

Îmi place presiunea. Am 28 de ani, experiență, știu unde am venit. Dacă merit, îmi va fi prelungit contractul. Dacă nu, asta e.

Este clubul lui (n.r. - Gigi Becali), nu am nicio problemă. Știu unde am venit, e normal să ai presiune. Așa cum e la Steaua Roșie în Serbia, la Barcelona și Real Madrid în Spania, e și aici. Mereu se vorbește despre Steaua. Dacă nu ai presiune, nu ești fotbalist.

Sper să fiu apt de joc după pauza pentru naționale. Două luni și jumătate nu am avut echipă, vreau să mă pregătesc aici și să intru repede”, a precizat Nikolov.

Boban Nikolov: „Sunt muncitor, nu Maradona sau Messi”

Referitor la stilul său de joc, Boban a spus:

„Nu sunt un Maradona sau Messi. Așa sunt eu, muncitor. Am nevoie de puțin timp să-mi intru în ritm, să pot alerga. Sunt recuperator, alerg, mă bat, ca machidonii, ca Alexandru. Am venit să ajut echipa, nu contează dacă marchez sau nu, ci să fie rezultatul în favoarea noastră.

Când vrei să câștigi titlul, numai rezultatele contează. După o lună, două, se uită cum ai jucat, rămâne rezultatul. Cu Sheriff am bătut-o pe Real Madrid, dar ne-au dominat de ne-au spart. Cine își amintește asta? Nimeni! Toată lumea spune că Sheriff a bătut-o pe Real”.

5 minutea jucat Boban în victoria cu Real Madrid de pe Bernabeu din grupele Champions League de anul trecut, scor 2-1

Mă bucur pentru el (n.r. - Nicolae Dică), știam că va ajunge antrenor. Când eram la Viitorul, era deja o legendă, era o plăcere să joc cu el. Acum e o plăcere să mă antreneze.

Cred în titlu, altfel nu veneam. Sunt multe lucruri pozitive aici. Din păcate, în general în România sunt evidențiate lucrurile negative. S-au făcut lucruri foarte bune, echipa joacă în grupele europene după atâția ani. Cred că vom intra în ritm cu una, două victorii, sper să intrăm în play-off.

- Boban Nikolov, FCSB

Mai multe despre FCSB: 

Alarmă la FCSB înainte de meciul cu CSU Craiova » Două vedete s-au accidentat și sunt incerte pentru duelul din Bănie: „Sunt la RMN”

Nicolae Dică nu concepe alt rezultat în afara victoriei în derby-ul cu Craiova: „Trebuie să începem să câștigăm” + Ce spune de starea lui Florinel Coman și Andrei Cordea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
sadikul
sadikul  •  18 Septembrie 2022, 09:45
Postat de emil1986 pe 17 Septembrie 2022, 17:45

Toata lumea stie ca Steaua e in liga I, doar nu prostalau ca tine face pe niznaiul.

Toti prostii stiu ca steata este in prima liga =)))))) cei care au creier nu stiu acest lucru =))) stiu ca Steaua armatei care a castigat cupa campionilor, joaca in liga a 2 a !!

sadikul
sadikul  •  18 Septembrie 2022, 09:40
Postat de emil1986 pe 17 Septembrie 2022, 20:02

Ma, tu esti extrem de prostut. Era normal sa vina respectivii la inaugurare, cap minuscul. Asa era protocolul, aceia erau conducatorii in acea epoca. Asta nu inseamna ca nu erati considerati echipa bolsevica, infiintata la sugestia si indemnul COMINTERN. Derbedeilr, ati jucat cu SOARELE bolsevic pe tricouri in noiembrie 1946, semnul electoral al comunistilor la acele alegeri. In 2017, ati fost reinfiintati de un fost general de securitate, Vasile Malureanu, si mai aveti tupeu sa guitati????? FC R, vehicul electoral al PSD!!!!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

forumeer
forumeer  •  17 Septembrie 2022, 21:42

E bine ca stie ce inseamna Steaua in Romania, dar el a semnat cu clona FC FaciCeSpuneBecali 2003. Inca ceva, ori el, ori cel care a scris articolul e prost: machidonii n-au nicio treaba cu macedonenii, nu sunt sinonime. Limitatilor!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează