FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CFR se scufundă, Becali face profit » Diferențe uluitoare în rapoartele financiare din anul 2021

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 aprilie 2022 13:43 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 14:23

FCSB a publicat pe site-ul oficial raportul financiar pentru anul 2021, așa cum este procedura stabilită de Federația Română de Fotbal. Gigi Becali a reușit să facă un profit de peste 2 milioane de euro. 

Gigi Becali insistă în aparițiile publice că performanța sportivă este în plan secund și că nu vrea să ajungă „în situația lui Copos, Borcea, Porumboiu sau Paszkany”. Finanțatorul celor de la FCSB încearcă să maximizeze profitul, iar raportul financiar pentru anul 2021 arată discrepanțe uluitoare față de CFR Cluj

Nici în insolvență n-a fost așa rău! Cifrele dezastrului de la CFR Cluj
CFR Cluj
Nici în insolvență n-a fost așa rău! Cifrele dezastrului de la CFR Cluj

FCSB, profit în anul 2021

GSP.ro a analizat joi raportul financiar al campioanei CFR Cluj, iar cifrele arată o situație fără precedent. În anul calendaristic 2021, „feroviarii” înregistraseră pierderi de 8,8 milioane de euro.

Deși a pierdut lupta pentru titlu și nu a ajuns în grupele cupelor europene, FCSB a încheiat anul cu un profit de peste 2 milioane de euro, mai exact 10.333.679 lei. 

CFR se scufundă, Becali face profit » Diferențe uluitoare în rapoartele financiare din anul 2021

Sursa profitului celor de la FCSB îl reprezintă vânzările de fotbaliști. „Grosul” a fost încasat pentru transferul lui Dennis Man la Parma, iar o contribuție mai mică o are și mutarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Becali încă are de încasat o parte din sumă în acest caz.

Datoriile celor de la FCSB, incomparabile cu ale campioanei

Diferențele sunt imense și în ceea ce privește datoriile. FCSB este, practic, la zi cu plățile către autoritățile fiscale, doar aproximativ 17.000 de euro fiind restanți. În schimb, CFR Cluj trebuie să achite 2,5 milioane de euro.

Și mai mare e contrastul când vorbim despre restanțele către angajați. Clubul finanțat de Gigi Becali trebuie să achite sub 250.000 de euro, în timp ce campioana înregistrează o datorie-istorică, 5,3 milioane de euro.

CFR se scufundă, Becali face profit » Diferențe uluitoare în rapoartele financiare din anul 2021

Gigi Becali își recuperează din investiție

Gigi Becali, principalul creditor al celor de la FCSB, a profitat din plin de anul bun. Și-a recuperat aproximativ 3 milioane de euro din datoria pe care clubul o are în acte față de el. În acest moment, Becali ar mai avea de recuperat 5,2 milioane de euro.

Firește, CFR Cluj stă mai prost și la acest capitol. Varga, principalul finanțator, are scos de la club 17 milioane de euro.

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Ești bun? Nu mai joci! Atacanții care marchează cel mai mult nu mai sunt titulari la FCSB

Derapaj al unui consilier USR de Arad! Postare cu tentă rasistă înainte de UTA - Rapid: „La mulți ani tuturor romilor, mai puțin ălora care țin cu Rapid și vin mâine la Arad”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
orlick
orlick  •  09 Aprilie 2022, 18:59
Postat de tororosso pe 08 Aprilie 2022, 17:32

ce folos nenică cu aceste titluri en-gros ? tot la dos vă ștergeți cu ele . Sunteți zmei cu proptele dar valoare doar în campionatul ăsta anost aveți .

Când Steaua se califica în grupe și câștiga bani, susținea tot campionatul, cumpărând jucători. CFR a fentat jucătorii și statul cu prima insolvență și acum urmează a doua, după modelul Dinamo, echipa cu două sape de lemn pe tricouri.

orlick
orlick  •  09 Aprilie 2022, 18:43
Postat de c23665 pe 08 Aprilie 2022, 17:40

E mai bine să stai in urma CFR-ului și să te faci de râs cu echipe din Albania, Georgia sau... din ce țară e Karagandy?!?

Dacă nu se schimba regulamentul, CFR era eliminată de o echipă di Gibraltar iar FCSB elimina Karagandi.

republicanapoca
republicanapoca  •  08 Aprilie 2022, 23:16

Ștefan Gadola, unul dintre finanțatorii campioanei României, a vorbit despre datoriile pe care le au ardelenii și anunță că suma apărută pe documente este reprezentată de împrumuturile făcute de Neluțu Varga către clubul din Gruia. Reacție incredibilă a unui acționar de la CFR Cluj legat de datoriile de peste 26 de milioane de euro Totodată, Ștefan Gadola, acționarul care a fost înjuurat de finanțatorul campioanei României, a transmis că la formația antrenată de Dan Petrescu este liniște și că Neluțu Varga a împrumutat clubul pe o perioadă lungă de timp, iar dorința acționarilor este ca echipa din Gruia să facă performanță. „Nu este o noutate, nu știu de ce acum apar aceste lucuri, când noi le știm de foarte multă vreme. Aceste împrumuturi sunt de foarte mult timp. Cum a spus și Cristi Balaj, nu este o situația catastrofală. Există aceste împrumuturi date de Neluțu Varga, în rest este liniște. Nu îmi fac nicio problemă. Dânsul a dat aceste împrumuturi pe o perioadă mai lungă. Mai investește, asigură de multe ori plata salariilor, pentru a merge tot înainte. E curios că apare tocmai acum această problemă. Aceste împrumuturi au fost făcute pentru ca clubul să meargă mai departe și să facă performanță. Dorința noastră este să facem performanță. Este cert că vrem să luăm campionatul, fiindcă dorim să ne calificăm în Champions League pentru că acolo vin bani mai mulți”, a declarat Ștefan Gadola

Vezi toate comentariile (36)
Comentează