FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„E păcat să te afunzi în mocirla pe care Gigi o împrăştie în jurul lui” » Reacții în lanț după comunicatul lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu se bucură de sprijinul suporterilor / Sursă foto: GSP
Edi Iordănescu se bucură de sprijinul suporterilor / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 09:51 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 10:06

Edward Iordănescu (43 de ani), antrenorul celor de la FCSB, a ținut să clarifice, pe Facebook, situația sa actuală și relația cu patronul Gigi Becali.

La doar câteva ore după ce Gigi Becali mărturisea că „la FCSB nu se va schimba antrenorul cel puțin până la vară”, în ciuda nemulțumirilor sale cu privire la jocul prestat de vicecampioană sub bagheta lui Edi Iordănescu, antrenorul roș-albaștrilor a anunțat sâmbătă seara pe contul personal de Facebook că i-a fost solicitată rezilierea amiabilă a contractului cu FCSB!

Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”
FCSB
Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”

Reacții în lanț după comunicatul lui Edi Iordănescu

„Încolțit” de Gigi Becali și capriciile sale, Edi Iordănescu se bucură de susținerea necondiționată a suporterilor roș-albaștri. Fanii FCSB-ului au luat cu asalt postarea respectivă pentru a-l încuraja pe tehnician. Iată câteva dintre reacțiile microbiștilor: 

  • „Nu ne lăsa, rămâi la echipă! Avem nevoie de tine să ne aduci titlul 27! Știm că și tu îți dorești acest lucru!” 
  • „Edi, îți mulțumim pentru tot, pentru aceste luni în care am putut spera că lucrurile vor fi normale. Ai dovedit din nou că ai caracter și e păcat că acea clauză nu-i mai mare! Deși te dorim în continuare la echipă, suntem conștienți că nu mai poți rămâne! Ne merităm soarta, poate și la anul vom fi eliminați din Europa de vreun no name din Kazahstan, Armenia, sau chiar Malta... Asta dacă vom ajunge în Europa, pentru că dacă tu pleci, se va alege praful de tot! Baftă în tot ce vei face, ai respectul nostru, al tuturor!”
  • „Bravo, Edi, pentru faptul ca ai coloană vertebrală și pentru faptul că îţi iubești profesia mai mult decât banii. Mie mi-a plăcut cum au jucat toate echipele pe care le-ai antrenat. Multa baftă în continuare indiferent care va fi viitorul carierei de antrenor”.
  • „Felicitări, Edi, pentru atitudinea de profesionist pe care ai arătat-o mereu, nu numai la ros-albastri! Din păcate nu ai o chimie comună cu a omului din Pipera. E păcat pentru calitatea ta umană să mai continui în fieful lui, lăsându-te afundat în mocirla pe care o împrăștie Gigi în jurul său, cu toate că toți suporterii stelisti erau cu sufletul împăcat că echipa are, în cele din urmă, un antrenor profesionist și cu coloană vertebrală. Noi, ca și tine, ne-am fi dorit să îți continui munca la club, însă nu se vrea, din câte se pare. În plus, la cât s-a încrâncenat omul să îndepărteze de lângă el, de-a lungul timpului, toate gloriile Stelei, apoi suporterii, nici nu-i de mirare ca are răbufniri de orgoliu, că nu mai e în prim plan, ca nu mai e aclamat de lume”.
  • Nu te merită deloc! Lui nu-i trebuie un adevărat profesionist, îi trebuie o marionetă! Ai dovedit că ai valoare, ai avut rezultate, atât la Cluj și oriunde ai fost! Nu vrea performanţă, asta-i un lucru dovedit, vrea circ!!! Multă baftă și felicitări pentru tot ce ai realizat până acum!”.

Edi Iordănescu răspunde punctual nemulțumirii lui Gigi Becali: „Cum să fac relații de joc, prin zoom?!”

În cadrul comunicatului prin care a anunțat că i s-a propus rezilierea amiabilă a contractului cu FCSB de către patronul Gigi Becali, Edi Iordănescu (43 de ani) a răspuns marii nemulțumiri a finanțatorului, legată de felul în care arată jocul echipei.

Edi Iordănescu, cu 8 victorii la FCSB în cele 12 meciuri jucate de vicecampioană sub comanda sa, i-a răspuns sâmbătă seara patronului. Antrenorul recunoaște că prioritizează eficiența în detrimentul jocului spectaculos în scopul de a câștiga campionatul:

Gigi Becali a plătit sute de mii de euro pentru mofturile lui » Dacă-l dă afară pe Iordănescu ajunge la o sumă uriașă
FCSB
Gigi Becali a plătit sute de mii de euro pentru mofturile lui » Dacă-l dă afară pe Iordănescu ajunge la o sumă uriașă

„Nu am în contract o clauză pentru spectaculozitate, am pentru eficiență, iar istoricul ultimelor sezoane ne-a arătat că așa se câștigă campionate. Îmi asum că am cerut mereu echipei să sacrifice spectacolul pentru rezultat”. 

În plus, tehnicianul a enumerat o serie de decizii și întâmplări care au perturbat parcursul firesc al echipei. Acestea merg de la transferul lui Moruțan la Galatasaray la numeroasele cazuri de COVID-19 cu care jucătorii din lot s-au confruntat de curând.

Edi Iordănescu răspunde nemulțumirii lui Gigi Becali: „Noi vorbim de estetică?!” 

„Nu înțeleg cum zile la rând se poate discuta în spațiul public despre estetica jocului nostru. Toate astea venite într-un context incredibil de dificil. Eu nu construiesc scuze și nu caut alibiuri. Sunt conștient că scuzele și alibiurile nu ne ajută la progres, dar de ce mi-ar trebui alibiuri când echipa a câștigat toate jocurile?! 

Eu spun fapte: am venit în plin campionat și fără să fiu implicat deloc în selecția de vară și fără să am posibilitatea unei pregătiri centralizate care ar fi putut să mă ajute să dau o bază solidă fizic, tehnic și în mod special tactic. 

Dar mi-am asumat asta când am venit. Nu mi-am asumat însă că la două zile după ce am venit s-a vândut Moruțan, că la primul joc s-a accidentat Coman și nu-l avem de 3 luni, că la al doilea joc s-a accidentat și Tănase, apoi Tavi Popescu, Șut, Șerban, Mamut, Miron, Ovidiu Popescu, Budescu etc. De când am venit nu am avut un antrenament măcar cu 75% din lot”.

VIDEO Gigi Becali, noi declarații virulente: „Îmi închide vreodată Edi Iordănescu gura?”

Citește și alte știri despre FCSB:

Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”

Edi Iordănescu răspunde punctual nemulțumirii lui Gigi Becali: „Cum să fac relații de joc, prin zoom?!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
118678163542371
Dan Dumitrescu  •  14 Noiembrie 2021, 18:56

Final previzibil in telenovela Edi-Gigi. Băiat inteligent dar naiv, nu a înțeles de la bun inceput că la fcsb faci ce zice Becali. De aceea acolo nu se pune problema de performanță, este doar jucăria unui maniac.

2345675475562956
Liviu Purdea  •  14 Noiembrie 2021, 17:47

Edi Iordanescu i-mi pare rau intentiile tale impaciuitoare si de faptul ca vrei sa fii rezonabil cu un om marsav care nu merita asa ceva. Se pare ca in Romania singura care le spune in buza acestui neam de samsari este ageta Ana Maria fortata si ea de imprejurari.. Cel mai grav in ecuatia asta mi se pare ca Puiu Iordanescu la invitat pe acest *** sa-i cunune fata.. oare chiar nu stia cu cine-si pune purecii in pieptar.. Iar de Prosport si Gsp ce sa mai spunem... acelasi laitmotiv..Gigi a Dat ..Gigi a Luat ...ADEVARAT DE ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

karpathin
karpathin  •  14 Noiembrie 2021, 16:52

Când te bagi în albie cu porcii, te cam mănâncă.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează
Close