FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB sfidează toate regulile fotbalului! Măsura surprinzătoare care dă rezultate fantastice

FCSB sfidează toate regulile fotbalului: a folosit 9 jucători U21 cu UTA, a câştigat al 7-lea meci consecutiv şi conduce detaşat Liga 1, în care a rulat un număr record de fotbalişti eligibili pentru naţionala de tineret! +28   FOTO
FCSB sfidează toate regulile fotbalului: a folosit 9 jucători U21 cu UTA, a câştigat al 7-lea meci consecutiv şi conduce detaşat Liga 1, în care a rulat un număr record de fotbalişti eligibili pentru naţionala de tineret!

Articol de , , - Publicat luni, 07 decembrie 2020 10:21 / Actualizat luni, 07 decembrie 2020 10:44

FCSB sfidează toate regulile fotbalului: a folosit 9 jucători U21 cu UTA, a câştigat al 7-lea meci consecutiv şi conduce detaşat Liga 1, în care a rulat un număr record de fotbalişti eligibili pentru naţionala de tineret!

FCSB a ratat 5 titluri la rând investind mercato de mercato milioane de euro în jucători deja consacraţi. În această vară a schimbat radical strategia. Zero euro pe achiziţia de jucători, dar a mizat masiv pe fotbaliştii tineri, născuţi după 1 ianuatie 1998, toţi eligibili pentru naţionala de tineret. Iar rezultatele sunt fanstatice: echipa e de neoprit în campionat, unde a bifat al 7-lea succes consecutiv, 3-0 cu UTA şi se pregăteşte de titlul neoficial de campioană de toamnă.

FCSB sfidează toate regulile fotbalului

Iar triumful cu echipa arădeană, care nu pierduse niciun joc în deplasare în 2020, a venit la capătul unui meci în care Toni Petrea a folosit nu mai puţin de 9 jucători U21!! Adică mai mult de jumătate dintre cei care s-au aflat pe teren, pe parcursul celor 90 de minute.

În echipa de start au fost nu mai puţin de 6. Portarul Vlad şi toţi jucătorii de la mijloc în sus, în afara lui Florin Tănase. Pe bancă a rămas neutilizat al 10-lea fotbalist U21 care a fost pe foaia de joc sîmbătă, Răzvan Oaidă!

Nici Viitorul nu se atinge de performanța lui FCSB

Este o situaţie total atipică pentru Liga 1. Niciodată o echipă care a mizat masiv, într-o asemenea proporţie, pe jucători tineri şi foarte tineri nu a avut rezultate atât de bune. Nici chiar Viitorul, club a cărui strategie principală e aceea de a forma şi vinde fotbalişti, nu a avut atât de mulţi în sezonul în care a câştigat titlul, 2016-2017.

Acum, FCSB nu doar că domină Liga 1, dar şi-a făcut un scop în sine din a creiona echipa de start şi a efectua cele 5 schimbări, toate de aşa natură încât să le ofere minute în principal jucătorilor U21. Aşa s-a ajuns ca un fotbalist care a fost de bază în precedentele două sezoane, Ovidiu Popescu, să piardă primul „11" tocmai din cauza acestui motiv. Moruţan, Olaru, Simon, Perianu, Şut au fost preferaţi ca mijlocaşi pe poziţiile pe care Ovidiu Popescu le putea acoperi.

+24 FOTO

FCSB a pierdut când a folosit cei mai puţini U21

Radiografia celor 12 etape susţinute de FCSB până acum arată că în echipa de start cel mai mic număr de jucători U21 a fost de 3. S-a întâmplat în numai două runde, iar în una dintre ele echipa a fost învinsă: 1-2 la Voluntari. FCSB a mai suferit un eşec, 2-5 la Iaşi, dar atunci echipa a fost decimată de testele pozitive de coronavirus.

FCSB sfidează toate regulile fotbalului! Măsura surprinzătoare care dă rezultate fantastice

18e numărul total al jucătorilor U21 care au jucat în cel puţin un meci pentru FCSB în actuala ediţie de campionat, trupa lui Petrea fiind lider detaşat la acest capitol

Cine respectă regula şi a jucat în acest sezon la FCSB

FCSB sfidează toate regulile fotbalului! Măsura surprinzătoare care dă rezultate fantastice

Ce au produs jucătorii U21 la FCSB

  • 18 goluri, golgeter fiind Dennis Man, cu 10 reuşite 
  • 15 pase de gol, pe primul loc fiind Moruţan, cu 7 assisturi 
  • 6 penalty-uri obţinute, puştiul Octavian Popescu având deja două 11 metri scoase

Cum e la alţi lideri din Europa

Nu există o regulă general valabilă pentru modul în care arată echipa de pe primul loc în campionatele din Europa. Sunt echipe care nu pun deloc preţ pe jucătorii tineri şi care acum sunt în vârf, de exemplu, Atletico Madrid. În schimb, există şi echipe precum Ajax, Salzburg, chiar PSG, FC Bruges, care au avut în ultima etapă între 4 şi 8 jucători U21 folosiţi.

FCSB sfidează toate regulile fotbalului! Măsura surprinzătoare care dă rezultate fantastice

Şi FCSB a contestat violent regula 🤣

Clubul lui Gigi Becali bifează un paradox incredibil. A fost cel mai vocal din Liga 1, împotriva regulii U21, atunci când a fost introdusă, în 2016. Becali chiar a ameninţat cu procese la TAS şi chiar în instanţele extra-sportive. 

Unul dintre jucătorii FCSB-ului de la acea vreme, portarul Niţă a susţinut că ar dori să acţioneze regula în judecată, motivând că e una care discriminează jucătorii în vârstă. Azi, la mai puţin de 5 ani, FCSB foloseşte, fără să fie obligată, între 4 şi 6 titulari din rândul jucătorilor născuţi după 1 ianuarie 1998.

FCSB s-a păcălit cu Drăguşin

FCSB ar fi putut să aibă în curte un alt diamant din categoria Octavian Popescu şi Perianu, adică fotbalişti extrem de tineri, cu un imens talent. E vorba despre stoperul Radu Drăguşin, care a fost debutat de curând de Pirlo în prima echipă a lui Juventus, într-un meci de Champions League. 

Drăguşin, care are doar 18 ani, a fost refuzat de FCSB când avea doar 16 ani, după care a fost dus de Florin Manea, agentul său, la Juve, lucru care a atras o reacţie ironică din partea celor de la FCSB: „Cum ai reuşit să-i păcăleşti p-ăia de la Juventus?".

VIDEO. Sergiu Buş a fost prezentat cu fast la palat, dar ar putea pleca de la FCSB curând

Citește mai multe știri despre FCSB:

Supărarea lui Piți l-a adus la FCSB » Iar acum Gigi Becali pare să fi dat o nouă lovitură!

Olimpiu Moruțan, avertisment pentru rivale după victoria cu UTA: „Păstrez golurile pentru play-off”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
parpalache
parpalache  •  07 Decembrie 2020, 20:03

A sfidat si sfideaza in continuare, regulile fotbalului :perfuziile lui Neubert-adica dopaj intensiv-arbitraje de a dreptul penale,coruperea jucatorilor adversi,cooperativa Omenia!

talpaiadului
talpaiadului  •  07 Decembrie 2020, 16:36

FCSB a sfidat regulile fotbalului pana anul acesta, acum de bine de rau a fost adus un antrenor care stie ce face si un preparator fizic adevarat. In anii trecuti echipa era antrenata de incompetenti care nu numai ca nu se pricepeau ei la antrenorat, dar mai trebuiau si sa execute si ordinele lui Becali, indiferent de cat de aberante erau acestea. Eu insa nu cred ca aceasta perioada de autoizolare a lui Becali va mai tine prea multa vreme si o data cu revenirea ingerului luminii pe metereze, jocul si rezultatele echipei se vor narui ca un castel de carti de joc.

rockyus
rockyus  •  07 Decembrie 2020, 15:48

Asta vizavi de CFR care pune accent pe old-boys!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează