FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

MM Stoica s-a opus, Gigi Becali a făcut ca el » Cum a trecut din nou patronul FCSB peste părerea managerului

Articol de , , - Publicat luni, 20 iunie 2022 08:54 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 09:20

La o săptămână după ce Mihai Stoica spunea că stoperul camerunez Joyskim Dawa (26 de ani) nu e de FCSB, fiindcă are „probleme mari de tot la construcție”, Gigi Becali a bătut palma cu Valeriu Iftime și așteaptă semnătura fotbalistului pentru a oficializa transferul,

Gigi Becali a anunțat sâmbătă și achiziționarea lui Dawa, care în sezonul precedent a evoluat la FC Botoșani. S-a ajuns la un acord club-club, lucru confirmat și de Valeriu Iftime, fiindcă fundașul central african e sub contract cu gruparea moldavă și poate pleca doar cu acceptul moldovenilor. 

Becali l-a dorit și în februarie, atunci când îl ofertase la pachet cu Edjouma, însă transferul nu s-a mai realizat.

Aducerea lui Dawa însă se înscrie perfect în filosofia FCSB-ului. În care antrenorul, managerul și patronul nu se află aproape niciodată pe același drum în privința profilului jucătorilor aduși.

A „trântit
FCSB
A „trântit" un meci pentru CFR și acum a semnat cu FCSB » Becali l-a adus pe omul acuzat de propria echipă: „Ne-a mințit, ne-a tot dus cu zăhărelul”

Mihai Stoica nu l-a vrut pe Dawa la FCSB: „Nu e deloc bun pe construcție”

Nu mai departe de săptămâna trecută, Mihai Stoica declarase la Orange Sport despre Dawa: 

„Am văzut descrierea făcută de Ilie Dumitrescu lui Dawa. Că e puternic. Da, de acord! Că dă cu capul, iarăși de acord. Și a zis şi că e foarte bun pe construcţie. Aici nu e aşa. Deloc nu e așa. L-am văzut eu, pe construcţie are probleme mari de tot. 

Eu mi-am spus părerea despre el, când am fost întrebat de patron. Ce am spus? Am spus că nu e ce ne trebuie. De fapt, dacă ar fi după mine, n-aș propune niciun fundaș central din România, nu e niciunul care să se potrivească profilului. Pentru mine foarte bun a fost Planici, dar dacă profilul de jucător care îmi place mie nu e acceptat, atunci îmi văd de treabă".

Criteriul care l-a convins pe Gigi Becali

Gigi Becali însă a decis să-l aducă, iar principalul argument a fost că Dawa e înalt, are 1,94 metri, și e foarte bun în jocul aerian.

Fix la fel a procedat și în vara lui 2021, când l-a transferat pe Stipe Vucur, 1,92 metri, care a fost dat afară după numai două luni, fatală fiindu-i evoluția de la returul cu Șahtior Karagandî, preliminariile Conference League.

8cartonașe galbene a încasat stoperul camerunez în Liga 1, mai multe decât au avut împreună Miron, Cristea și Vinicius

Croitoru l-a distrus după debut pe Dawa

Dawa a venit în România în vara trecută, după ce evoluase timp de 2 ani în Letonia, la Valmiera. A jucat primul său meci în tricoul Botoșaniului în meciul din deplasare cu Sepsi. 

La chiar ultima fază a meciului a comis o gafă de proporții. A încercat să respingă cu capul o minge care îi venise aproape în dreptul genunchilor, a greșit, iar gazdele au marcat și au egalat. La scurt timp după terminarea meciului, Croitoru a făcut o declarație antologică despre elevul său: 

„Dacă aș fi văzut pe DVD-uri, când l-am urmărit, o fază de genul ăsta, nu l-aș mai fi adus niciodată". 

În schimb, la doar 6 luni de la acel moment, după ce a devenit un titular indiscutabil, a avut o prestație excelentă împotriva CFR-ului, chiar în Gruia, într-un joc terminat la egalitate, scor 1-1. „Dawa și Edjouma au fost senzaționali, cei mai buni", a declarat Dan Petrescu după acel joc.

4goluri a marcat Dawa pentru Botoșani, în 30 de meciuri disputate, în timp ce stoperii FCSB-ului la un loc, Miron, Cristea și Vinicius, au înscris 5 goluri

9selecții are Dawa în naționala Camerunului, ultima fiind bifată în septembrie anul trecut, într-un meci cu Coasta de Fildeș, în preliminariile CM

Dawa, al 9-lea jucător adus de FCSB de la Botoșani

AnulNumeSuma (milioane euro)
2022Dawa0,35
2022Edjouma0,33
2021Haruț0,66
2020Oaidă0,7
2020Mironliber
2018Moruțan1,1
2018M. Roman0,2
2017Golofca0,2
2017Soiledis0,075

VIDEO FCSB a început pregătirea de vară. Imagini de la antrenamente

Citește și: 

Italienii anunță: „Negocieri în curs pentru Octavian Popescu”

Ilie Dumitrescu, avertisment pentru FCSB: „S-a mișcat bine, dar mai e nevoie de ceva. Dacă vrei titlul, nu poți face experimente!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
ali.bec
ali.bec  •  20 Iunie 2022, 21:01
Postat de rampampam pe 20 Iunie 2022, 11:32

Nu se poate face auzit deoarece în cutia de carton nu e semnal GSM

In schimb are “semnal” GSP berechet!

bulldo
bulldo  •  20 Iunie 2022, 12:44

MM e mana dreapta a lui Jiji ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rampampam
rampampam  •  20 Iunie 2022, 11:32

Nu se poate face auzit deoarece în cutia de carton nu e semnal GSM

Vezi toate comentariile (7)
Comentează