FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

UPDATE FCSB și-a construit noul cuplu de fundași centrali! Două transferuri rezolvate astăzi

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2022 19:35 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 19:38

FCSB a transferat astăzi doi fundași central: Joyskim Dawa (26 de ani) de la FC Botoșani și Rachid Bouhenna (30), la care CFR Cluj a renunțat după doar un an.

UPDATE ora 19:30 » FCSB, acord cu Rachid Bouhenna

FCSB și Rachid Bouhenna au bătut palma! Stoperul algerian dat afară de CFR Cluj semnează cu echipa lui Gigi Becali, care și-a construit astăzi cuplul de fundași centrali pentru sezonul următor: Dawa - Bouhenna.

Algerianul va încasa 12.000 de euro lunar și va semna pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. 

UPDATE 15:00 » FCSB l-a ofertat pe Bouhenna

Gigi Becali a găsit și al doilea fundaș central pe care-l vrea: Rachid Bouhenna.

Algerianul, care are și cetățenie franceză, a plecat de la CFR Cluj, pentru că nu intră în planurile lui Dan Petrescu. Din informațiile obținute de GSP.ro, FCSB speră să-l convingă cu un salariu lunar de 12.000 de euro pe lună. 

FCSB și-a construit noul cuplu de fundași centrali! Două transferuri rezolvate astăzi
Rachid Bouhenna // FOTO: Imago

El a fost scos în iarnă de pe lista jucătorilor eligibili pentru Liga 1, bifând doar 19 partide pentru CFR Cluj în acest sezon. Clujenii l-au adus la începutul sezonului, gratis, de la Sepsi.

500.000 de euroe cota lui Bouhenna, potrivit transfermarkt

CFR Cluj a anunțat azi că a renunțat la serviciile lui Bouhenna.

Mulțumim, Rachid Bouhenna! 
 Clubul CFR 1907 Cluj și jucătorul Rachid Bouhenna au ajuns la un acord privind încetarea colaborării. Îi mulțumim lui Rachid pentru munca depusă în tricoul echipei noastre și îi dorim multă baftă mai departe în carieră!
- comunicat CFR Cluj

FCSB l-a transferat pe Joyskim Dawa

După ce Vincius și Miron au plecat, iar Iulian Cristea s-a accidentat grav, Gigi Becali a început să caute fundași central. Acum, patronul FCSB s-a orientat către Joyskim Dawa, cel care era dorit și de CS Universitatea Craiova.

Campioană și vara: CFR Cluj transferă pe bandă rulantă și își ia și superatacant! » FCSB a rămas mult în urma ardelenilor și în mercato
MERCATO
Campioană și vara: CFR Cluj transferă pe bandă rulantă și își ia și superatacant! » FCSB a rămas mult în urma ardelenilor și în mercato

Camerunezul înalt de 1,94m a fost dorit de Gigi Becali și în iarnă, când l-a luat pe Edjouma. Atunci oferea 500.000 de euro. Cele două părți nu au ajuns la un acord, dar acum reluat negocierile și au bătut palma, potrivit Fanatik.

Venirea lui Dawa este o veste bună pentru Toni Petrea. Ar urma să joace în centrul defensivei alături de Haruț. Cei doi au evoluat împreună sezonul trecut în 11 partide.

Ne-am înțeles cu FCSB pentru Dawa. Mai avea oferte de aici și din afară, dar am ajuns la un acord cu FCSB. Luni va ajunge în țară și trebuie să se pună de acord cu FCSB. Dar 90% e rezolvată treabă. Primim o sumă acceptabilă, copilul voia să plece. Avea ofertă de mai multe luni și mă înnebunise. 

E greu să lupt cu așa ceva la Botoșani. Îmi înțeleg rolul de formator de jucători. Oricum va avea un traseu bun. E un transfer bun pentru FCSB. El va crește, dar va oferi și un plus pentru FCSB
- Valeriu Iftime, pentru GSP.ro

650.000 de euroe cota lui Dawa, potrivit transfermarkt

Dawa a ajuns la FC Botoșani în vara lui 2021, de la letonii de la Valmiera. A mai jucat la juniorii lui AS Monaco, US Avranches, Gil Vicente și FK Mariupol. În sezonul trecut, Dawa a strâns 3 goluri și o pasă de gol în 30 meciuri jucate în Liga 1 pentru FC Botoșani.

Cum ar putea arăta FCSB după transferul lui Dawa: Târnovanu - V. Crețu, Haruț, Dawa, Radunovic - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu 

FCSB și-a construit noul cuplu de fundași centrali! Două transferuri rezolvate astăzi
Joyskim Dawa // FOTO: Imago

Dawa va fi primul transfer făcut de FCSB în această vară. Până acum, singurele noutăți din lot erau jucătorii reveniți după împrumuturi.

JucătorPostDe unde a venitCota (transfermarkt €)
Panteafundaș dreaptaHermannstadt350.000
Haruțfundaș centralBotoșani1.000.000
Lixandrumijlocaș centralMioveni250.000
G. Simionmijlocaș centralAris Limassol850.000
Dawafundaș centralFC Botoșani650.000

Gigi Becali s-a speriat și anunță transferuri la FCSB 

După ce la finalul campionatului, dar și în zilele care au urmat a susținut că nu va cheltui nici un ban pentru achiziția de jucători, ci vor veni doar fotbaliști liberi de contract, Becali și-a schimbat radical viziunea. 

„Gata, m-am hotărât, o să investesc bani și în cumpărarea de jucători. Bag un milion de euro și aduc 3 jucători, probabil doi fundași centrali și un atacant", a spus Becali, care condiționase transferurile pe bani de calificarea în grupele Conference League. 

De fapt, inclusiv noul contract semnat de Toni Petrea depinde financiar de grupele celei de-a treia competiții intercluburi: acum are 10.000 de euro net lunar, dar suma se va diminua la jumătate dacă nu se va accesa toamna Conference League.

VIDEO FCSB a început pregătirea de vară. Imagini de la antrenament

Citește și: 

Gigi Becali, furibund: „Burleanu l-a cumpărat și pe Vali Argăseală!”

Noul „secund” de la FCSB ar fi fost filmat în ipostaze compromițătoare alături de Laurențiu Reghecampf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (71)
paolo17
paolo17  •  19 Iunie 2022, 06:32
Postat de poison pe 18 Iunie 2022, 21:57

Daaaa... :)))) Deci CFR Cluj îl aruncă pe Bouhenna ca pe o măsea stricată, acesta vine la voi și brusc devine peste tot ce avea CFR Cluj. :)))) Așa e Seane, așa e. :))) Acum ia-ți medicamentele și treci la nani. Se vede că te-a terorizat CFR-ul. Aberezi mai rău ca anul trecut. :)) V-a terminat CFR. A impus austeritate în Berceni. Căutați liberi de contract, vă mulțumiți cu resturile altor echipe sau cu măsele stricate zburate. E anul morții voastre.

Esti cel mai de prost gust postac de pe aici. Orice persoana de bun simt, în locul tău, s-ar ascunde un an-doi. SUNTETI MORTI!

boierasul
boierasul  •  19 Iunie 2022, 02:13
Postat de tinn_2 pe 18 Iunie 2022, 21:55

comentează la second league, aici te faci de râs

Dacă ai schimba și lenjeria intima cum schimbi conturile GSP....))

johny2003
johny2003  •  18 Iunie 2022, 23:09

Cici "construieste" fundasi si "transfera" stadioane...)))))

Vezi toate comentariile (71)
Comentează