FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A „trântit" un meci pentru CFR și acum a semnat cu FCSB » Becali l-a adus pe omul acuzat de propria echipă: „Ne-a mințit, ne-a tot dus cu zăhărelul”

Articol de , , - Publicat duminica, 19 iunie 2022 13:33 / Actualizat duminica, 19 iunie 2022 13:50

Fundașul algerian Rachid Bouhenna (30 de ani) e noul fotbalist al celor de la FCSB, După ce în primăvara lui 2021 a fost acuzat frontal de Sepsi că a luat intenționat un cartonaș roșu într-un meci pierdut de covăsneni împotriva clujenilor, într-un moment în care CFR se duela la titlu cu clubul lui Gigi Becali.

FCSB a rezolvat sâmbătă două achiziții, ambele în centrul defensivei. Primul e Dawa, stoperul care a evoluat la FC Botoșani. Al doilea e un fotbalist liber de contract, Rachid Bouhenna, care s-a despărțit de CFR la finalul sezonului, după ce oricum fusese trecut pe linie moartă încă din iarnă.

 Aducerea acestuia din urmă surprinde, fiindcă fotbalistul algerian a fost implicat în primăvara lui 2021 într-un imens scandal, iar acuzele care i s-au adus au fost, implicit, daune directe chiar pentru FCSB, noul său club.

Bouhenna a fost violent pus la zid de șefii lui Sepsi, echipa la care a evoluat înainte să treacă la CFR. Attila Hadgany a lansat chiar suspiciuni grave la adresa acestuia, bănuindu-l că a influențat cu premeditare un eșec al trupei din Sf. Gheorghe chiar într-un meci disputat împotriva viitoarei lui formații, CFR Cluj.

Una zice, alte face » Becali se contrazice cu ultimul transfer: „Așa nu poți să te bați la titlu”
FCSB
Una zice, alte face » Becali se contrazice cu ultimul transfer: „Așa nu poți să te bați la titlu”

Despre ce meci e vorba: Sepsi - CFR 0-1

În 17 ianuarie 2021, în finalul sezonului regulat, CFR era pe locul secund și avea de recuperat puncte față de FCSB. A jucat în deplasare cu Sepsi, meci în care Bouhenna a fost titular la gazde. 

În prima repriză, clujenii n-au contat, raportul șuturilor pe poartă fusese 2-0 pentru Sepsi. Bouhenna, care intrase în ultimele 6 luni de contract, a luat un cartonaș galben chiar în ultimul minut al primelor 45 de minute. 

La pauză, Leo Grozavu a discutat personal cu el și i-a atras atenția să nu se expună în partea secundă. La 3 minute de la reluare, stoperul algerian a făcut un atac violent, departe de propria poartă, aproape de tușa terenului, iar Hațegan l-a eliminat. Rămasă în 10, Sepsi n-a rezistat, Debeljuh a marcat în minutul 72 și CFR s-a impus.

Ulterior, cei de la Sepsi au aflat că Bouhenna semnase încă din iarnă cu CFR, iar la meciul următor, din play-off, care a avut loc în aprilie, Grozavu l-a scos din lot, iar acesta a cerut explicații de ce nu joacă. Sepsi a pierdut și acel joc, dar ulterior, Attila Hadnagy, directorul sportiv al covăsnenilor, a făcut declarații extrem de dure. 

Practic, l-a acuzat pe Bouhenna că a făcut jocurile CFR-ului în timp ce el juca pentru Sepsi.

Ce a declarat Hadnagy despre Bouhenna

  • „Ne-a mințit, ne-a tot dus cu zăhărelul, că n-a semnat cu nimeni, că se gândește la propunerea noastră de a-i prelungi. Cred că a semnat cu CFR nu acum, nici în urmă cu 2-3 săptămâni, ci din decembrie 2020 sau ianuarie 2021. Așa cred eu" 
  • „Acum pot să mă gândesc la acel «roșu» pe care l-a luat? Pot! Am dreptul să fiu suspicios. Avea «galben», la pauză, Leo, care avea Covid-19, a discutat cu el la telefon, i-a spus să fie atent! Ce a făcut el? Exact pe dos! A intrat cu două picioare, să fie sigur că ia «roșu». Plus că nu avea ce căuta în acel loc, pe partea stângă" 
  • „Foarte dubios ni s-a părut acel episod. Am tăcut, dar ne-a lăsat un gust amar. Acum că vedem că se confirmă tot ce gândeam, ne dezamăgește crunt. Dacă mergea la FCSB sau Craiova chiar tăceam. Uite, înaintea meciului cu CFR din play-off, când a aflat că e în afara lotului, s-a dus glonț la Leo. Era și mincinos! De ce nu a venit să ne spună că a semnat? El cerea explicații de ce nu e în lot" 
  • „Am un mare semn de întrebare pentru ce a făcut la acel meci cu CFR. Am voie să am suspiciuni! A fost dubios. Să fie sănătos! Noi aici nu avem nevoie de astfel de caractere"
A „trântit
Rachid Bouhenna

La CFR, Bouhenna a jucat puțin

Bouhenna a început ca om de bază sezonul precedent la CFR. A profitat de accidentarea gravă pe care a avut-o Burcă și de faptul că acesta a lipsit în primele luni. 

În iulie și august 2021 a disputat 8 jocuri în Liga 1 și Champions League, fiind de fiecare dată titular.

După venirea lui Dan Petrescu, dar și după ce Burcă a devenit apt de joc, algerianul a ieșit încet-încet din calcule, iar în noiembrie și decembrie 2021 a mai evoluat doar în 5 partide, dintre care în două a bifat câte 3-5 minute. În pauza de iarnă a și fost scos de pe lista cu jucătorii eligibili pentru Liga 1.

6 luniau trecut de la ultimul meci jucat de Bouhenna, a fost integralist în CFR - FC Argeș 1-0, pe 19 decembrie 2021

Crește talia axului defensiv de la FCSB cu 6 centimetri 

Gigi Becali anunțase că își dorește achiziționarea de fundași centrali care să fie înalți și care să aibă un joc aerian redutabil. Prin aducerea lui Dawa și Bouhenna, FCSB și-a mărit considerabil talia în centrul defensivei, față de ceea ce a avut în finalul play-off-ului, când a mizat pe cuplul format din Cristea și Miron. 

Aceștia din urmă au o medie de înălțime de 186,5 centimetri, în vreme ce a tandemului Dawa-Bouhenna e de 192,5 centimetri. Camerunezul de la Botoșani are 1,94 metri, Bouhenna 1,91, în vreme ce Iulian Cristea doar 1,84, iar Miron 1,89.

500.000 de euroe cota la care e evaluat Bouhenna în prezent de transfermarkt, aproape la jumătate din valoarea lui Miron (900.000), fotbalist pe care FCSB l-a îndepărtat

Cum va arăta FCSB cu noile achiziții:
 Târnovanu - Ov. Popescu, Bouhenna, Dawa, Radunovici - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu

Echipa de rezerve:
 A. Vlad - V. Crețu, Haruț, Lixandru, Pantea - Oaidă, G. Simion, Edjouma - V. Gheorghe, Mamut, Musi

5 ania jucat în campionatul Algeriei, înainte de a fi luat în 2018 de Dundee United, echipă pentru care a bifat 26 de meciuri și un gol, apoi a ajuns la Sepsi

VIDEO FCSB a început pregătirea de vară. Imagini de la antrenamente

Citește și: 

S-a păcălit Becali? A renunțat gratis la Miron și a cumpărat un fundaș cu predispoziție la gafe!

Iftime, pariu în direct după transferul lui Dawa la FCSB: „Dacă nu se impune, îl iau înapoi la același preț!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
magic4ever
magic4ever  •  21 Iunie 2022, 11:59

Pai si Balotelli avea galben intr-un meci si i-a spus Mourinho sa joace simplu si sa nu faulteze si imediat dupa pauza a luat al doilea galben...a facut si Balotelli blat?! Unii fotbalisti nu au minte si joaca agresiv chiar daca au galben...

zorrozabal
zorrozabal  •  20 Iunie 2022, 11:57

I-aauzi!Dar mai inainte-in finala Cupei din 2020-a trântit meciul pentru...fcsb!Acolo s-a facut ca ploua la ciudatul gol al lui Man și a luat și cartonașul rosu!Pentru ca atunci negocia cui...fcsb,transferul!

19sevilla86
19sevilla86  •  20 Iunie 2022, 11:51

Cei trei celebri jurnalisti, tripleta de aur a fituicii, au uitat de Ianis Stoica, de Dumiter, care ar putea juca inaintea lui Mamut sau Musi! Dar sa-i intelegem pentru ca ei nu prea se pricep, nu le pace fotbalu***! Cand este vorba de Steaua, in loc sa se documenteze la surse oficiale, ***, ultima astfel de anomalie sovietoida din sportul UE!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează