FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VIITORUL, DUMINICĂ, 20:45, TELEKOM, DIGI, LOOK, GSP.RO

FCSB - VIITORUL. Transferă tot Viitorul! Încă doi fotbaliști tineri își fac bagajul pentru FCSB: ”E foame de Steaua”

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 martie 2018 19:45

Helmuth Duckadam descrie ciudățenia din prima etapă a play-off-ului: fotbaliștii lui Hagi cresc cu gândul că dacă vor impresiona vor ajunge la FCSB.

  • Partida dintre FCBS și Viitorul, din prima etapă a play-off-ului Ligii 1, se joacă duminică, 11 martie, de la ora 20:45, și e liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look TV.

Echipa lui Becali pornește în play-off contra unor adversari al căror scop principal e să-l impresioneze pe Gigi și să obțină transferuri la FCSB.

Așa crede Helmuth Duckadam: "Fotbaliștii Viitorului au foame de bani și foame de Steaua, muncesc ca să impresioneze și să ajungă să câștige bani mai mulți".

Vin băluță și Cicâldău

Portarul legendar al roș-albaștrilor s-a bazat și pe tradiția afacerilor dintre Becali și Hagi, și pe atenția cu care Gigi continuă să-i privească pe tinerii de la Ovidiu, de unde mai plănuiește să "pescuiască" și alți jucători.

Fundașul central Tudor Băluță, 18 ani, și mijlocașul Alexandru Cicâldău, 20 de ani, sunt țintele cele mai noi pe care și le-a stabilit patronul FCSB.

FCSB e, oricum, partenerul cel mai important al lui Hagi. Gică a vândut în acest sezon jucători de 7.750.000 de euro.

87 la sută din sumă, adică 6.700.000 de euro, a provenit de la Becali! Banii s-au plătit doar pentru trei fotbaliști: Coman, Nedelcu și Benzar. Practic, Gigi și-a ales tot ce a fost mai bun la Ovidiu, ce a vrut el, după care "Regele" le-a mai vândut și altora din ce mai rămăsese.

CFR a mai achiziționat doi jucători importanți, pe Țucudean și pe Boli.

Duckadam crede că tentația FCSB a devenit motorul afacerii lui Hagi, din moment ce copiii promovați la Viitorul sunt motivați cu visul de a ajunge la un moment dat la București, unde salariile sunt de trei, patru ori mai mari. Cursul nu a funcționat și mai departe, deocamdată.

Adică a avut de câștigat doar Gică. Gigi n-a reușit să-i vândă mai departe pe fotbaliștii pe care i-a cumpărat din Dobrogea.

Gabi Iancu a costat un milion la achiziție și apoi a fost cedat gratuit. Florin Tănase a purtat și banderola de căpitan în ultima vreme, însă nici el nu a confirmat total așteptările existente atunci când a fost cumpărat cu 1.500.000 de euro.

"Noul Bergkamp", cum îl poreclise Ilie Dumitrescu, nu a devenit un om decisiv la FCSB, așa cum sunt Budescu și Gnohere. Iar dintre Benzar, Coman și Nedelcu, doar primul s-a impus ca titular, chiar dacă a suferit și o accidentare. Tinerii mai degrabă au dezamăgit. 

Jucătorii vânduți de Hagi în sezonul acesta:

04 05

"Jucătorii care impresionau la Viitorul nu mai au același randament la noi fiindcă aici devin individualiști, încearcă să impresioneze, toți se gândesc cum să plece de la 20.000 de euro pe lună la 500.000!"Helmuth Duckadam

Unul a fost profitabil, dar era stelist

Gigi a câștigat bani cu un singur jucător provenit de la Viitorul, doar că era vorba despre un fotbalist crescut de FCSB.

FCSB nu l-a considerat pe Toșca suficient de bun, l-a cedat gratis la Ovidiu.

Hagi l-a folosit ca titular și l-a remarcat Becali, care l-a cumpărat cu 400.000 de euro. De acolo a trecut la Betis Sevilla contra unui milion de euro. Rezultă un profit al lui Gigi de 600.000 de euro, doar din sumele de transfer, fără să luăm în calcul și alte cheltuieli ale clubului cu fundașul stânga aflat acum la Benevento.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (248)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  05 Martie 2018, 10:52

comentariu de "apaaraaa Slugadaaam"! cica "devin individualisti si de aia nu mai joaca nimic!" pai e simplu, nea Slugadam sa dai vina pe altii nu? nu ca nu joaca nimic, pentru ca echipa la care au ajuns nu joaca nimic, e vina lor!e vina lor ca voi nu aveti antrenor! uita-te si la Tucudean, ca nu e vorba numai de FCSB! la Viitorul, care joaca fotbal, avea 10 faze de gol pe meci, mai rata, o mai baga in poarta,dar la CFR nu face nimic, pentru ca ideea de joc a CFR de "***-n poarta" adica anti-joc! la FCSB nici macar ideea asta de joc nu este, nu e nici o idee! e un hey-rup bazat pe calitatea individuala a jucatorilor, gen "lasa ca inventeaza ei ceva!"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10209355191619210
Dani Dany  •  05 Martie 2018, 10:51
Postat de Alex Macrou pe 05 Martie 2018, 09:45

Hagi ii da pe cei mai buni la FCSB si cu ce ramane ii bate si ia campionatul... cel putin asa a fost anul trecut... Atunci steaua a mai luat si de la Astra jumate de echipa si a reusit sa-i strice, sa-i bage in mediocritate si anonimat pe toti.

In plus *** distruge viitorul nationalei si termina jucatorii tineri talentati. Pe langa asta participa la scaderea coeficientului romaniei in europa luind cei mai buni jucatori de la celelalte echipe participante in europa. Astra facea mai multe puncte in europa daca nu le desfiinta il ciobandante echipa: boldtin, de amorim, alibec, budescu, moraes. La fel si cu viitorul. Le-a luat jumatate de echipa si rezultatele nu se prea vad. Daca nici anul asta nu castiga campionatul beecali e ckar pacaliciul fotbalului romanesc...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

138221630317917
Alex Macrou  •  05 Martie 2018, 09:45

Hagi ii da pe cei mai buni la FCSB si cu ce ramane ii bate si ia campionatul... cel putin asa a fost anul trecut... Atunci steaua a mai luat si de la Astra jumate de echipa si a reusit sa-i strice, sa-i bage in mediocritate si anonimat pe toti.

Vezi toate comentariile (248)
Comentează