FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Motivație suplimentară la derby » Primă generoasă de victorie pentru jucătorii FCU Craiova la meciul cu FCSB

Alexandru Ișfan a adus victoria piteștenilor cu FCU Craiova în etapa 8 // foto: Imago
Alexandru Ișfan a adus victoria piteștenilor cu FCU Craiova în etapa 8 // foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 13 septembrie 2021 18:22 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 18:33

Adrian Mititelu a dublat prima de victorie la ultimele două meciuri din Liga 1, dar măsura nu a avut efectul scontat. FCU Craiova nu a mai câștigat de patru etape, acum speră să învingă sâmbătă un FCSB în mare formă.

Nou-promovata FCU Craiova are buget de play-off, dar după 8 etape echipa se află pe locul 12, cu 8 puncte. Mult sub pretențiile finanțatorului Adrian Mititelu, care este nemulțumit de prestațiile fotbaliștilor pe care îi plătește cu salarii lunare între 7.500 de euro și 9.000 de euro. Doar CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova oferă contracte mai bune. 

Pe lângă leafă, jucătorii de la FCU Craiova au promisă la fiecare meci și prime de victorie. În primele șase runde au jucat pe 1.500 de euro și au câștigat doar două partide: 1-0 cu Dinamo (acasă, 26 iulie) și 2-1 cu Clinceni (deplasare, 7 august).

Ce primă de victorie au jucătorii de la FCU Craiova

După remiza cu Chindia (0-0, acasă) și înfrângerea cu nou-promovata CS Mioveni (0-1, deplasare), Mititelu a dublat primele de victorie, de la 1.500 de euro la 3.000 de euro, în speranța echipa va reacționa și va acumula puncte pentru a rămâne în zona de play-off. Cu toate astea, fotbaliștii lui Adrian Mutu au reușit doar un egal cu Farul (1-1, acasă), fiind învinși pe terenul lui FC Argeș (0-1, deplasare).

Adrian Mutu, reconfirmat

Contestat din ce în ce mai mult de fanii, dar susținut de aripa dură din Peluza Sud, antrenorul Adrian Mutu a fost reconfirmat de Adrian Mititelu, aflat în pușcărie, prin vocea fiului său Adrian Mititelu jr. Finanțatorul a infirmat zvonurile potrivit cărora Mutu ar urma să fie demis și înlocuit cu Mircea Rednic, dacă pierde și meciurile cu FCSB și CSU Craiova.

„Conducerea clubului acordă în continuare încredere totală antrenorului Adrian Mutu. Soarta staff-ului tehnic nu depinde de rezultatul meciului cu FCSB, dar nici de cel cu CSU!”, a transmis FCU Craiova.

Oficialii olteni le cer răbdare fanilor. „Este nevoie de timp ca jocul să dea roade, iar rezultatele să apară. Suntem un club ce a fost nimicit de două ori, o dată în 2011 și o dată în 2014. Nu se poate face primăvară dupa 8 etape, dar nici îngheț. Mai sunt multe meciuri de disputat și, cu siguranță, echipa va intra pe o pantă ascendentă”. 

Se vând bilete la derby-ul cu FCSB

Derby-ul FCU Craiova - FCSB este programat sâmbătă, de la ora 20:00, pe stadionul „Complex Sportiv Craiova”, fostul „Ion Oblemenco”. Biletele au fost puse în vânzare online, iar de astăzi pot fi achiziționate și de la magazinul oficial al clubului. Începând de mâine, tichetele vor fi disponibile și la casa de bilete, amplasată în fața Sălii Polivalente din Craiova. Prețul biletelor: 10 lei - peluza Sud, 20 de lei - tribuna 2 și 30 de lei - tribuna 1. Accesul copiilor cu vârsta de până la 14 ani va fi gratuit.

Victorie de moral cu liceenii pentru FCU Craiova

Fotbaliștii de la FCU Craiova au participat, ieri, la deschiderea anului şcolar de la Liceul Energetic Craiova, care are clase sportive. Înaintea începerii cursurilor, Adrian Mutu și elevii săi au jucat o miuță cu liceenii, pe care au trata-o cu maximă seriozitate. FCU s-a impus cu 2-0, un gol fiind marcat de Adrian Mutu. Evenimentul s-a încheiat cu o ședință de autografe și de fotografii.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Crăciunescu a răbufnit la adresa lui Istvan Kovacs după eliminarea lui Steliano Filip: „E rușinos! Trebuia galben pentru simulare”

Torje, mesaj pentru suporteri: „De aici, nu putem merge decât în sus. Vreau să cer iertare”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
george.br
george.br  •  14 Septembrie 2021, 21:09
Postat de jony_10 pe 14 Septembrie 2021, 20:28

Hai Fcsb una manita voi... Una manita noi sa le umplem sacul la Booveni.

Ce nostim esti, Trollache!:)))) Ce fumezi, de visezi in halul asta? Dar poti sa-ti faci singur "manita", daca tot esti asa de pornit... :))))

jony_10
jony_10  •  14 Septembrie 2021, 20:28

Hai Fcsb una manita voi... Una manita noi sa le umplem sacul la Booveni.

george.br
george.br  •  14 Septembrie 2021, 12:27
Postat de 1948 pe 13 Septembrie 2021, 19:43

cu trica ne am tarat in divizia b,vai viata noastra.Era sa nu intram in play off. Ai uitat?

"Ardem" pentru aceeasi echipa si te respect pentru asta, insa nu sunt de acord cu tine in ce-l priveste pe Trica. Dupa mine, a fost o mare greseala inlaturarea lui. Nu ma refet la eventuala nedreptate care i s-a facut, ci la aspectul strict "tehnic", sa-i spun. Si-apoi, ca sa fim corecti, daca nu revenea atunci Trica, noi ne luam la lupta acum cu Dejul si cu Braila. Multi dintre jucatorii cu care a promovat aveau carente tehnice considerabile, unii nu erau in stare sa dea o pasa simpla, ce sa mai vorbim despre partituri tactice pentru ei. Din pacate, unii dintre ei ne mananca zilele si acum, in L1. Trica a lucrat cu materialul clientului, cum se spune. Jos palaria in fata lui! Asadar, echipa daca "se tara", asa cum spui, se tara din cauza slabei calitati a jucatorilor. Dupa parerea mea, s-a gresit ca s-a schimbat lotul aproape in intregime. Ideea in sine nu era rea, insa a fost aplicata prost. Era nevoie de 6-7 "plombe" de calitate, nu 15 adusi "vrac", din care abia poti alege 2-3. Ar mai fi timpul scurt de pregatire, in care nou-venitii s-au intercalat pe parcurs. Si nu in ultimul rand, lipsa de experienta a lui Mutu, despre care eu chiar cred ca va ajunge antrenor, insa nu la noi acum, din pacate.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează