FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - FCU CRAIOVA

A expirat suspendarea ultrașilor » FCU Craiova va avea galerie la Sibiu, unde se poate decide calificarea în barajul de Conference League

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 20:37 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 23:43

FCU Craiova va avea galerie organizată la meciul cu Hermannstadt, de la Sibiu, programat luni, de la ora 16:30, în runda #7 din play-out.

Ultrașii de Peluza Sud își pot susține din nou echipa favorită în partidele de „afară”, deoarece a expirat suspendarea primită din partea Comisiei de Disciplină a FRF, pentru scandările xenofobe de la meciul cu Sepsi, de la Sfântu Gheorghe.

Potrivit deciziei Comisiei de Disciplină, din 15 februarie 2023, galeria echipei FCU Craiova a fost interzisă la șase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru.

Ilie Dumitrescu, intermediar la vânzarea FCSB: „Au negociat și pentru Palat! Când să ajungem la întâlnire, îmi vine notificare: «Vreau 40 de milioane de euro!»”
FCSB
Ilie Dumitrescu, intermediar la vânzarea FCSB: „Au negociat și pentru Palat! Când să ajungem la întâlnire, îmi vine notificare: «Vreau 40 de milioane de euro!»”

Meciul Sepsi - FCU Craiova, din etapa a 23-a din sezonul regular, a fost întrerupt de arbitrul Andrei Chivulete, în minutul 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni.

În primă instanță, Comisia de Disciplină a dictat 3-0 la "masa verde" pentru Sepsi. FCU Craiova a făcut recurs, iar Comisia de Apel a dispus rejucarea partidei. Sepsi a câștigat, scor 4-0, și s-a calificat în play-off.

În urma scandalului, patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu (55 de ani), le-a declarat război ultrașilor din Peluza Sud

"Gata, băieți, stop! S-a terminat era ultrașilor care depășesc limitele! De acum înainte, politica clubului U Craiova 1948 va fi revoluționară. S-a terminat cu înjurăturile, cu jignirile și cu violențele. Toate au un final, se schimbă totul. 

Eu vă garantez că, indiferent de consecințe, aici se vor schimba multe. Chiar dacă aceste schimbări vor dura doi-trei ani", a precizat Adrian Mititelu într-o conferință de presă susținută pe 31 ianuarie 2023.

Fanii olteni au fost pe cont propriu în deplasări

Cu toate astea, susținătorii formației din Bănie au fost pe cont propriu în câteva deplasări, una dintre chiar la meciul cu Hermannstadt, din etapa a 30-a, ultima din sezonul regular, când FCU a fost învinsă, 0-1, și a ratat prima șansă de a se califica în play-off.

Aproximativ 1.000 de fani olteni au fost prezenți la meciul de la Sibiu, în ciuda suspendării.

FCU Craiova este lider în play-out, cu 31 de puncte, iar partida cu Hermannstadt este foarte importantă în tentativa de a juca barajul pentru Conference League.

Trupa lui Nicolo Napoli mai are nevoie de trei puncte în ultimele trei etape pentru a-și îndeplini acest obiectiv.

Precizările FRF privind desfășurarea meciurilor de baraj pentru calificarea în cupele europene, în sezonul 2023-2024:

„Conform prevederilor art. 29 din Regulamentul de organizare a activitatii fotbalistice al FRF (ROAF), astfel cum acestea au fost modificate prin decizia Comitetului Executiv din 18.08.2020, prin care a fost aprobată Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF din 6 august 2020, normele aplicabile în situația menționată sunt următoarele:

- În ceea ce privește echipa participantă în competițiile europene intercluburi de pe ultimul loc disponibil pentru România (UEFA Europa League/UEFA Conference League), aceasta va fi stabilită astfel:

- Echipele clasate la finalul play-out-ului pe locurile 1 și 2 (respectiv locurile 7 și 8 în clasamentul general al Ligii 1) vor disputa un joc de baraj într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate.

- Învingătoarea din jocul mai sus menționat va disputa un joc de baraj într-o singură manșă cu echipa situată în clasamentul play-off-ului pe ultimul loc care asigură participarea în competițiile europene intercluburi în sezonul următor. Acest joc se va desfășura pe terenul echipei din play-off.

- Învingătoarea din acest ultim joc de baraj va participa în competiția europeană intercluburi (UEFA Europa League/UEFA Conference League.

- În situația în care una dintre echipele care ar avea dreptul să participe la cele două jocuri de baraj menționate în prezentul alin. nu deține licență pentru participarea în competițiile europene, locul acesteia va fi luat de următoarea echipă cel mai bine clasată care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene.

- În cazul în care echipele din play-off-ul competiției care ar avea dreptul disputării jocului de baraj mai sus menționat nu dețin licență de participare în competițiile europene echipa câștigătoare a jocului de baraj din play-out-ul competiției (locul 1 cu 2 din play-out) va participa în competițiile europene fără a mai disputa al doilea joc de baraj.

- În ceea ce privește echipele din play-out, au dreptul de a participa la jocul de baraj în situațiile descrise mai sus, doar echipele clasate în play-out pe locurile 1 – 4.

- În situația în care doar una dintre echipele din play-out care are dreptul de a participa la baraj deține licență de participare în competițiile europene, primul joc de baraj nu se va mai disputa, urmând a se disputa doar cel de-al doilea.

- În situația în care niciuna din cele 4 echipe din play-out nu deține licență pentru participarea în competițiile UEFA, echipa din play-off care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene nu va mai disputa niciun joc de baraj și va obține dreptul de a participa în competițiile europene în sezonul următor.

Mai multe știri din Liga 1:

Acuzații în direct: „Acest club este vasalul lui Becali!” » Replica a venit imediat „Eu sunt vasal? Atunci Hagi este tatăl lor!”

Rareș Pop se prăbușise din senin și la antrenament » Diagnosticul dat de doctori, după efectuarea unui set de investigații amănunțite

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  04 Mai 2023, 04:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează