FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV / UPDATE Flavius Stoican a fost demis azi de la FCU Craiova, după ce a încălcat ordinul lui Mititelu! Informația GSP.ro, confirmată oficial

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 11:50 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 15:25

Așa cum GSP.ro a anunțat astăzi în exclusivitate, Flavius Stoican a fost demis azi de la FCU Craiova, la nici o lună de când a fost instalat ca antrenor principal, pe 6 octombrie! Echipa va fi condusă în următoarea perioadă de interimarul Bobi Verdeș, fost „secund” al lui Stoican. 

UPDATE ora 15:10: FCU Craiova anunță oficial despărțirea de Flavius Stoican

Clubul oltean anunță oficial pe pagina de Facebook despărțirea de Stoican, printr-o scurtă postare:

„Flavius Stoican și Fotbal Club Universitatea 1948 au ajuns la un acord pentru încetarea colaborării. 

Bobi Verdeș va fi antrenor principal interimar”.

UPDATE ora 14:30: Prima reacție a lui Stoican, după plecarea de la FCU Craiova

Flavius Stoican a confirmat pentru GSP.ro faptul că s-a despărțit de FCU Craiova! Părțile au ajuns la un acord și au reziliat amiabil. Stoican a oferit prima reacție pentru GSP.ro - AICI. 

UPDATE ora 12:50: FCU Craiova i-a propus lui Stoican rezilierea amiabilă

Conform ultimelor informații, clubul lui Mititelu va rupe oficial contractul cu Stoican după antrenamentul programat în această după-amiază. Antrenorul a fost informat despre decizie, iar șefii lui FCU vor să îi propună o reziliere „amiabilă”, 

Stoican și Mititelu jr. nu au putut fi contactați până la această oră pentru a comenta știrea anunțată în premieră de GSP.ro. 

______________________________________

Știre inițială: 

Surse autorizate au precizat pentru GSP.ro că astăzi va fi o ședință de urgență la sediul nou-promovatei, la capătul căreia Flavius Stoican are șanse mari să părăsească echipa.

Mititelu s-a supărat și vrea să-l dea afară pe Stoican!

Din primele informații, totul a plecat de la meciul din Cupă pierdut cu Sepsi, 0-1, la Severin. Adrian Mititelu e furios că antrenorul nu i-a respectat unele cerințe de ordin tactic, legate inclusiv de jucătorii folosiți, și a cerut, din pușcărie, ca Stoican să fie înlăturat!

Nu ar fi ceva nou la Craiova. Mititelu are o tradiție în a se băga peste antrenorii echipei. De-a lungul timpului, i-a făcut echipa lui Nicolo Napoli și chiar și lui Mutu a încercat să-i impună decizii de ordin tactic, cum ar fi sistemul de joc. La negocierile din vara trecută, patronul oltean i-a cerut „Briliantului” să joace 3-5-2, sistemul cel mai folosit de la Euro 2020. Cerința nu a mai fost pusă până la urmă în practică de predecesorul lui Stoican. 

Flavius Stoican, o victorie la FCU Craiova

Antrenorul de 44 de ani a ajuns la FCU Craiova la începutul lunii octombrie, când l-a înlocuit pe Adrian Mutu, demis din cauza rezultatelor slabe.

Cu el pe bancă, oltenii au disputat 4 partide (3 în Liga 1 și unul în Cupă). Are o victorie, 2-0 cu Gaz Metan, două înfrângeri (0-1 cu Sepsi în Cupă, 0-1 cu UTA) și un egal, 0-0 cu Rapid.

  • Cu venirea la FCU Craiova, Stoican a încercat să-și relanseze cariera de antrenor. Era liber de contract după ce s-a despărțit de Viitorul Târgu Jiu, în martie 2021.
  • A mai antrenat la Dinamo 2, Chindia, CS Mioveni, Dinamo, FC Voluntari, Zimbru Chișinău, Pandurii, Poli Iași și Petrolul.

VIDEO  Adrian Mititelu jr. critică din nou arbitrajul: „E ca în justiție! Sunt greșeli împotriva noastră meci de meci!”

Citește și: 

EXCLUSIV Adrian Mititelu jr., INTERZIS un an pe stadioane! » Prima reacție a patronului FCU Craiova: „Nu pot să cred! Ce am făcut?!”

Ce se poate ascunde în spatele poziției pro-FCSB a LPF-ului » Legăturile șefilor Ligii cu echipa lui Becali

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
echilibrat
echilibrat  •  04 Noiembrie 2021, 03:45
Postat de talpaiadului pe 03 Noiembrie 2021, 17:47

Decizie halucinanta in conditiile in care FCU Craiova a aratat mai bine in teren cu Stoican antrenor decat cu Mutu. Mititelu a facut o mutare riscanta prin aducerea lui Stoican, a avut noroc si a iesit bine, iar acum isi pune ambitia si strica totul prin aceasta decizie aberanta, venita de nicaieri. FCU Craiova nu are nici o sansa, atat timp cat patronul isi saboteaza propria echipa.

Pai echipa asta e creatia si proprietatea familiei mititelu. E normal sa faca ce vor cu ea. Afacere de familie. Tu cind te duci la o gogoserie de familiei le pui conditii alora ce si cum sa faca ? Nu, cind cumperi de la o firma de familie - fie afacerea familiei mititelu sau o gogoserie a altei familii - accepti ca aia e. Problema nu e la mititeii astia doi, ci la "suporteri". Mi se pare o nebunie sa te miri ca mititeii fac si desfac. E firma lor infiintata in 2017 - cum sa nu faca ce vor ?? Raspund cuiva ? Sint banii lor, sigla lor desenata de ei, firma infiintata de ei.

therealreddog33
therealreddog33  •  03 Noiembrie 2021, 23:48
Postat de csa.nimeni.la.meci pe 03 Noiembrie 2021, 15:53

O fac si alții dar nu ii vezi ca se lauda in presa. N-a ieșit Abramovic sa se laude ca l-a demis pe Lampard, Perez ca l-a lucrat pe unul sau pe altul. Mititelu ieșise la interviuri sa spună ca atitudinea este buna dar n-are puncte după ce Stoican ii adusese 4 din 6

Nu cred ca Perez (cu vreo 5 Champions League câștigate) sau Abramovici (cu doua și ceva titluri în PL) sunt cele mai bune exemple. Și ai zis-o chiar tu, măcar nu ies în public, ce fac ei în spatele ușilor e altceva. Dacă decenta e o virtute rara, megalomania e o prostie des întâlnită, cel puțin la patronii de club din RO.

pittt
pittt  •  03 Noiembrie 2021, 18:25

Cel mai bun la FCU ar fi Dan Vasilică. Are centură neagră la karate, îi bate pe amândoi Mititeii si pe Gogoase odată.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează