FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - DINAMO 1-0

Florin Bratu, Dan Nistor și bezna din lojă! Opinie GSP: "Ce să faci când rivalii îți sucesc liderii? Până când să-ți malaxezi toate legendele?"

foto: GSP
foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 21 septembrie 2018 23:18

Florin Bratu ar putea fi al doilea plecat de la Dinamo, în această seară, după Ionel Dănciulescu. Ce au în comun cei doi? În afara faptului că sunt legende? Poate ușurința cu care sunt sacrificați din lojă.

Ce ar putea face un antrenor la Dinamo în situația actuală? Cum poți să-ți impui filosofia cu jucători aduși pe salarii derizorii și falși lideri care tânjesc după un transfer la FCSB? Ce să faci când rivalii îți sucesc liderii? 

Singura greșeală a lui Bratu e, de fapt, că a ales să se alăture proiectului imaginar al lui Negoiță.

Un proiect low-cost și fără nicio perspectivă. Fostul atacant a venit la clubul unde "patronul nu se mai implică de luni bune", dacă e să ne luăm după declarațiile președintelui Alexandru David de dinainte de meci, iar rivalii sucesc mințile oamenilor-cheie din echipă!

Cu ce au fost antrenorii din era Negoiță mai presus decât Bratu? Ajutați de câțiva jucători veniți prin hazard la Dinamo, Rednic și Contra au fost singurii care au mai ținut echipa pe linia de plutire. Stoican, Andone sau Miriuță au fost victimele aceluiași val de ironii și acuze cu care se confruntă acum Bratu. Din partea celor care nu înțeleg că nu antrenorii sunt vinovați pentru degringolada din club.

Bratu și-a asumat în iarnă un pariu pe care e aproape să-l piardă. Dar are personalitatea și pedigree-ul necesare pentru un tehnician care poate să reușească în carieră. A dovedit-o în special la pauza meciului, când a taxat rebeliunea generală a lui Nistor din ultimele săptămâni și l-a lăsat pe căpitan pe bancă. A arătat-o și în declarațiile de la final, când l-a masacrat fără menajamente pe același Nistor.  

Pentru ceea ce au reprezentat în carieră, ar fi păcat ca antrenori precum Claudiu Niculescu sau alți foști jucători importanți să aleagă la rândul lor să-și pună integritatea în pericol, așa cum se întâmplă cu Bratu, care jonglează în zadar cu lucruri pe care nu le poate controla.

Poate că o retrogradare și o restructurare din temelii ar putea fi focul care să purifice Dinamo. Nu sacrificarea continuă a unor legende, precum Dănciulescu sau Bratu, plasate șmecherește ca interfață pentru a ascunde incompetența din lojă. Până când să îți malaxezi toate legendele?

Vezi și:  DECLARAȚII ȘOC MASACRU, MASACRU, MASACRU! Florin Bratu îl FACE ZOB pe Dan Nistor: "A venit și mi-a zis că vrea la Steaua! A tocat toată echipa! Le cer scuze lui Contra și Mutu"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
vasy86le
vasy86le  •  22 Septembrie 2018, 10:23
Postat de Adi Luci Mitrea pe 22 Septembrie 2018, 04:43

Tb sa se retragă tactu cand te a făcut asa destept!

Daca si-o retragea tacsu la timp, nu mai aveam acest specimen pe aici :)

vasy86le
vasy86le  •  22 Septembrie 2018, 10:21

Asta va doriti voi gigisti, retrogradarea clubului Dinamo, nu e de ajuns ca s-au pierdut atatea echipe printre care si Steaua, voi vreti sa dispara si Dinamo, pai atunci o sa jucati derby cu Sepsi si cu Chiajna, fotbalul nostru mioritic o sa intreaca fotbalul din Spania,Anglia,Germania,Italia, o sa curga cupele campionilor garla. Aveti mare grija ce va doriti, poate o sa vi se indeplineasca dorinta, dar se poate si sa vi se intample chiar voua ce doriti rivalilor.Ce ar mai fi de spus, intr-un fotbal in care nu ai concurenta, nu poti sa devii mai bun, te plafonezi si cand scoti capul in Europa, patesti ce patesc echipele noastre din play-off etc, si voi domnii fcsb-isti, cand Steaua juca in grupele competitiilor Europene, si juca cu nume mari,si chiar producea surprize, Dinamo era un adversar pe masura,acum, cand Dinamo e la pamant,cand au disparut atatea echipe de traditie, se vede ce fac echipele noastre in Europa.

nightought
nightought  •  22 Septembrie 2018, 09:27

Remus Dinu , de ce o restructurare din temelii trebuie sa fie asociata neaparat cu o retrogradare ? O restructrurare din temelii ar trebui facuta cu un patron nou ! Unul care sa si investeasca !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează