FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

FLORIN HALAGIAN LA 80 DE ANI » Întâmplare fabuloasă cu Halagian povestită de Lăcătuș: „Ce am vorbit noi, mă? Actorii, reprezentația...” :)

Florin Halagian împlinește azi 80 de ani
Florin Halagian împlinește azi 80 de ani

Articol de GSP - Publicat joi, 07 martie 2019 08:38

Florin Halagian, unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria fotbalului românesc, schimbă azi prefixul și împlinește 80 de ani, prilej cu care GSP.ro rememorează câteva momente reprezentative ale carierei sale. 

Marius Lăcătuș a explicat în 2017, într-un reportaj GSP, unul dintre fixurile mentale pe care Florin Halagian, fostul antrenor al Stelei din perioada de glorie a anilor '80, îl avea în pregătire.

Armeanul făcea razii printre fotbaliști și punea accent pe disciplină și pe ținută în acea epocă.

Lăcătuș povestește: "Să știi că nu era atât de dur Halagian, e falsă imaginea care i s-a creat. Era doar strict, avea fixurile lui. Bărbieritul era unul dintre ele. Ne spunea «Sunteți o trupă de actori și meciul e reprezentația voastră. Trebuie să apăreți bărbieriți, aranjați, îngrijiți!»".

Lăcătuș merge mai departe cu continuarea amuzantă a poveștii despre principiul lui Hala:

"Înaintea unui meci a apărut Fane Petcu (n.r. Ștefan Petcu, fostul atacant stelist de la mijlocul anilor '80). Avea barbă. Halagian îi zice «Băi Fane, ce am vorbit noi, mă? Actorii, reprezentația...». «Bre nea Florine, azi personajul meu e cu barbă!»".

Vezi și: FLORIN HALAGIAN LA 80 DE ANI » Cele mai importante borne ale carierei „Armeanului”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
para.para
para.para  •  07 Martie 2019, 16:58
Postat de Petre Puiu Natu pe 07 Martie 2019, 14:51

Habar nu ai scriitorule! Fane Petcu a fost un mare mijlocasi. Ce atacant? Hagi a fost minciuna pe linga ce pase da Fane.

Scriitorul e nascut gigist-fecesebist. N-are nicio treaba cu Steaua. Nimeni de la hartia de impachetat peste nu cunoaste echipa Stelei castigatoare de CC.

130874067686396
Petre Puiu Natu  •  07 Martie 2019, 14:51

Habar nu ai scriitorule! Fane Petcu a fost un mare mijlocasi. Ce atacant? Hagi a fost minciuna pe linga ce pase da Fane.

zagna
zagna  •  07 Martie 2019, 14:26

Lacatus, iti mai amintesti de omul (Stefan Petcu) care te-a facut fotbalist ? Pentru cei mai tineri: Stefan Petcu a pus multe caramizi la temelia super-echipei STEAUA '86. Din pacate, prea putini stelisti si-l mai amintesc pe hatrul cu pase-laser. Mult respect Fane!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează