FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florin Tănase e decis: vrea să schimbe echipa! În ce condiții poate pleca de la FCSB și unde ar putea ajunge

Florin Tănase (roșu), în Gaz Metan - FCSB // foto: Imago
Florin Tănase (roșu), în Gaz Metan - FCSB // foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 07:40 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 07:52

Gigi Becali (62 de ani) s-a supărat fiindcă Florin Tănase (26) a refuzat prelungirea contractului actual, scadent peste doi ani. Căpitanul nu plănuiește să devină liber de contract, speră doar ca FCSB să accepte un preț rezonabil și să-i fie permis un transfer.

Numele lui Florin Tănase a fost pomenit în contextul negocierilor eșuate pentru achiziționarea lui Denis Haruț, de la FC Botoșani. Becali a făcut legătura dintre personaje, atunci când a explicat de ce a căutat să înșele regulamentul:

„Îi oferisem lui Haruț două contracte, fiecare pe câte cinci ani, pentru că nu mai accept să mai pierd fotbaliști importanți gratis. Totul a pornit de când a plecat Tătărușanu liber de contract. Așa ceva nu se va mai întâmpla! Acum am discutat cu Tănase, i-am propus să semneze o prelungire și a refuzat. Contractul lui mai e valabil doi ani”.

Destinația probabilă pentru Florin Tănase: Arabia

Ce urmărește Florin? El nu speră să plece gratis de la FCSB, așa cum a izbutit Tătărușanu atunci când a semnat cu Fiorentina fără ca Becali să încaseze vreun cent în schimbul său. Dar un contract pe un termen mai scurt constituie un argument în favoarea lui Tănase în viitoare negocieri pentru un transfer.

Interes pentru achiziționarea lui a tot existat. A fost curtat și din liga nord-americană, și din Turcia, și din Asia. Formații din zona arabă au întrebat și în iarna aceasta despre condițiile în care l-ar putea achiziționa pe mijlocașul ofensiv al roș-albaștrilor.

Presa din Franța a scris recent despre apariția lui Tănase pe „lista scurtă” de la Olympique Marseille. Fusese vorba, de fapt, despre o propunere pe care o primise OM, impresari îi oferiseră jucătorul clubului din sudul Franței.

CV-ul nu-l ajută pe Florin Tănase

Plecarea lui Florin de la FCSB e greu de realizat la prețul pe care l-a pronunțat Becali la un moment dat, 5 milioane de euro. El a ajuns la 26 de ani, deci nu mai e un fotbalist foarte tânăr, pe care un club din străinătate să-l cumpere ca să-i dezvolte calitățile și să-l vândă pe urmă mai departe.

Nu-l ajută nici „vitrina”: nu a câștigat niciun titlu de campion cu FCSB, el și echipa ratează de trei ani calificarea în grupele cupelor europene, iar în națională a bifat doar cinci selecții, fără să fi înscris vreodată.

„Un preț de trei milioane de euro ar fi rezonabil, s-ar putea găsi un club care să plătească atât”, explică un impresar cunoscător al nivelului la care se află piața transferurilor în momentul de față.

Adevărul e că atunci când am semnat cu FCSB nu mă așteptam să petrec atâția ani aici, credeam că aveam să fiu transferat în străinătate mai repede, dar nu e nicio problemă, încă sunt tânăr, cred că mai am timp să prind un transfer - Florin Tănase, FCSB

Lui Tănase i-am propus să semneze un nou contract și să-i mai adaug cinci mii de euro la salariul lunar. A zis «nu, nea Gigi, rămâne așa cum e acum!». Contractul lui mai e valabil încă doi ani de la vară.

Jucătorii nu au dreptul să se supere fiindcă nu le permit să se transfere! Ce, ei nu știau unde veneau? Credeau că-i scot la târg? Nu, au semnat cu un club de fotbal, nu cu un târg! Trebuie să câștigăm campionatul, să mergem în Europa, mai avem și alte obiective, nu doar transferuri - Gigi Becali, finanțator FCSB

17.000 de euroconstituie salariul lunar al lui Tănase la FCSB. Dacă ar fi acceptat semnarea unei noi înțelegeri cu o majorare de cinci mii de euro, el ar fi devenit cel mai bine plătit fotbalist din lot

Greu pentru FCSB fără Florin Tănase

Situația lui Tănase e diferită de aceea în care se află Man și Coman, Becali nu speră să dea lovitura și să încaseze foarte mulți bani în schimbul lui Florin. Doar că îi e greu să-l cedeze din cauza influenței pe care o exercită căpitanul echipei și în vestiar, și pe teren. 

Tănase a marcat 11 goluri în 13 meciuri din sezonul acesta al Ligii 1. Când a lipsit el, rezultatele au devenit dezastruoase. În absența sa, FCSB a pierdut derby-ul cu CFR, 0-2 la Cluj. Era accidentat atunci. Nu s-a aflat pe teren nici în partida care a decis eliminarea din Europa League, înfrângerea de la București cu Slovan Liberec, 0-2.

VIDEO. Toni Petrea, înainte de Viitorul - FCSB: „Avem o problemă”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Atenție, Dennis Man! » Fratele unui jucător de la Parma avertizează: „Nu știu cât de bine ar fi să vină aici, eu îl văd în altă parte”

Gigi Becali răspunde, după interesul lui Fenerbahce pentru Man! Anunț clar: „Asta vreau”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  19 Ianuarie 2021, 15:40
Postat de analfabetcucratima pe 19 Ianuarie 2021, 12:54

Ce ai fumat tu vreau si eu! La ce meciuri te-ai uitat cumetre? Tu il vezi fotbalist pe Florin Tanase?

Dupa cum te cheama la acelasi nivel comentezi. Mai bine ti se potrivea numele *** cu ***(ti)ma la care liniuta(drum) de mers si zabovit ai mereu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

analfabetcucratima
analfabetcucratima  •  19 Ianuarie 2021, 12:54
Postat de Ilie Tarnoveanu pe 19 Ianuarie 2021, 10:10

Fl.Tanase e unul dintre cei mai tehnici si eleganti jucatori. Chiar si atunci cand il mai ia vantul(frunza-n vant)si simuleaza, dar a ramas „fata mare”,netransferat in strainatate datorita pretentiilor la bani exagerate ale lui Becali. Asa o sa se intample si cu Coman, Man, Olaru si altii care au fost sau vor mai fi pe la FCSB

Ce ai fumat tu vreau si eu! La ce meciuri te-ai uitat cumetre? Tu il vezi fotbalist pe Florin Tanase?

steauaeuna
steauaeuna  •  19 Ianuarie 2021, 11:33
Postat de the.fixer pe 19 Ianuarie 2021, 10:24

Cu tepele: Stanciu, Gardos, Chiriches, Adi Popa, Florin Nita sau Chipciu, fotbalul din Vest nu o sa inghita noua productie a lui Gandalf Neubert : Man, Tanase, Coman sau Morutan! Asa ca destinatia acestor pseudo fotbalisti o sa fie Turcia, Orientul Mijlociu! A muncit jesepe doi ani la vopsirea astora 4 si tot nimic:)))) Eanis a avut noroc ca il cheama Hagi, alt fell a Viitorul imbatranea!

Dasteptule, pa gloabele alea de care zici matale a varat Gigi in buzanar paj da milioane de coco, 40 000. Acum urmeaza alti 50 000 de prichindei pe alte ,,gloabe,,. Prost rau Gigel asta. Sa nu-ti asculte el parerea. Pacat, mare pacat...mai incearca, mai incearca frustratule...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează