FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ce se întâmplă cu Florinel Coman? De 3 ani n-a mai fost atât de slab!

Florinel Coman e conștient că traversează o criză la FCSB, cu 11 etape la rând fără gol.
Florinel Coman e conștient că traversează o criză la FCSB, cu 11 etape la rând fără gol.

Articol de , , - Publicat sambata, 20 februarie 2021 07:58 / Actualizat sambata, 20 februarie 2021 08:14

Florinel Coman e conștient că traversează o criză la FCSB, cu 11 etape la rând fără gol. Mihai Stoica a povestit că accidentarea pe care atacantul a suferit-o la Topola, în Europa League, a fost una dintre cele mai grave.

  • FCSB și Chindia se vor înfrunta astăzi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Coman începuse foarte bine sezonul, ajunsese să joace ca titular și în naționala de seniori, apoi parcursul lui a fost modificat radical, nu mai e capabil să înscrie niciun gol și simte că-i este greu să iasă din pasa proastă.

El a admis recent, în interviurile scurte de după meciuri, că e conștient de problemele pe care le întâmpină.

Florinel Coman își pune cenușă în cap: „Ca să prind un transfer la vară, trebuie să joc fotbal! În ultima vreme, n-am prea jucat”

A înregistrat deja 11 etape la rând fără gol! A marcat o singură dată în Liga 1 în stagiunea curentă, într-o victorie cu UTA, cu 3-0. De trei ani nu i s-a mai întâmplat să joace atât de mult fără să semneze vreun gol.

În primul sezon al lui la FCSB, Coman a bifat 13 runde din campionat în care nu a înscris. Atunci era criticat des, nici nu mai era un titular de bază și Becali era îngrijorat că pariase greșit când investise trei milioane de euro în achiziționarea de la Viitorul a internaționalului de tineret.

MM Stoica: „Ceea ce a avut Florinel Coman e rar întâlnit"

De atunci, Florinel a jucat bine în două sezoane, în care a strâns 23 de goluri doar în Liga 1. În septembrie anul trecut, el a evoluat ca integralist în victoria naționalei în Austria, 3-2, o partidă după care pe Coman îl lăudau selecționerul Rădoi, glorii ale fotbalului, media, suporterii. Ce i s-a întâmplat între timp?

La zece zile de la succesul României în Austria, Florinel a suferit o accidentare în meciul cu Bacika Topola. A fost 6-6 în Serbia. Atacantul în vârstă de 22 de ani nu a prins pe teren finalul acelei desfășurări dramatice în urma căreia FCSB a obținut calificarea grație loviturilor de departajare.

Mihai Stoica a povestit la DigiSport că problema cu care s-a ales Coman a fost una foarte gravă: "El a avut o accidentare complicată și rar întâlnită în fotbal. A existat o contuzie foarte puternică, i-a deteriorat glezna. Ceva asemănător a avut Chipciu după faultul lui Laurențiu Rus". Rus l-a accidentat pe Chipciu într-un derby FCSB-Dinamo disputat în 2013. z

15 milioane de eurosperă Becali să încaseze în schimbul lui Coman, de cinci ori mai mult decât a fost suma cu care l-a cumpărat de la Viitorul în 2017, după ce dobrogenii câștigaseră campionatul

Am vorbit cu Coman, i-am spus că vreau un singur lucru de la el, pe care i l-am tot repetat: să nu mai bată cornerele pe poartă! Merg o grămadă de jucători în careu pentru centrare și el dă mingea pe poartă! I-am spus că n-o să dea gol așa, dar nu mă ascultă.

Florinel nu are de ce să fie supărat că a plecat Man și el, nu. Îi plătesc 20.000 de euro lunar, nu e niciun motiv să fie disperat după un transfer
Gigi Becali, patron FCSB

De când a plecat Man la Parma, jucătorii de la FCSB nu mai colaborează, fiecare vrea să impresioneze, să rezolve singur fazele, ca să atragă atenția și să prindă un transfer
Helmut Duckadam, fost oficial FCSB

„Din așa ceva te poți lăsa de fotbal!”

Chirurgul care l-a operat pe Chipciu după atacul lui Rus a fost Ionuț Codorean. Doctorul a explicat într-un interviu din Gazetă cât de gravă era problema lui Alex: "Avea o fractură cominutivă de pilon tibial. Mulți oameni nu mai pot să meargă după așa ceva! A fost singura operație la care am avut emoții. Foarte, foarte nasoală accidentarea! Fracturile care sunt pe lungimea osului nu sunt complicate, p-alea le fixezi, le tratezi și se prind până la urmă. Cele mai rele sunt fracturile de la nivelul articulației, fiindcă acolo începe artroza dacă fractura nu se repară complet. 

Apar durerile. Și, mai ales când ai multe fragmente de os desprinse, e aproape imposibil să le mai fixezi pe toate. Lui Chipciu îi explodase tibia la nivelul articulației. I-am explicat că operația prezenta riscuri, pacientul trebuie să știe adevărul, dar câteodată trebuie să i-l spui într-un mod care să nu-i ia curajul, să-l motivezi să tragă tare pentru recuperare. Unii trec peste dureri, alții cad în depresie, spun că nu mai pot. Era o fractură din cauza căreia cineva se poate retrage din sportul profesionist". 

Totul despre FCSB - Chindia:

Citește mai multe știri despre FCSB:

Interzis de Gigi! Becali a dat ordin și l-a scos din echipă: „Să nu mai joace!”

Giovanni Becali confirmă interesul lui Galatasaray pentru Moruțan: „E adevărat! Ăsta e planul lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
1456761317981106
Victor-ion Petrisor  •  20 Februarie 2021, 17:39

Un singur răspuns : timofeiciuc.

1ianuarie
1ianuarie  •  20 Februarie 2021, 17:13
Postat de roja_azul76 pe 20 Februarie 2021, 11:02

Din cate observi, m-am adresat unui anume user(silvio). Dar, deh, ai simtit nevoia sa te bagi ca musca in lapte!:)) PS. Stai linistit, nu sunt eu cel care posteaza non-stop! cauta in alta parte!:)

Drăguțule,deschide bine ochii: ceea ce ai scris era un răspuns la propria ta postare și nu un răspuns către altcineva, dar cred că te-ai încurcat,nu mai știi de pe ce cont postezi. Când mai vrei să evaluezi inteligența altora,te rog să o faci pe-ascuns,altfel te faci de râs și ne dezvăluiești “măreția” de care dispui.

johnny2
johnny2  •  20 Februarie 2021, 16:45
Postat de albalbastru72 pe 20 Februarie 2021, 14:53

Deci ca sa punem lucrurule in ordine:Florinel nu a jucat niciodata nimic pentru ca e genul de jucator nascut obosit.Accidentar sau semi accidentat sau fresh joaca la fel de slab.Faptul ca a ajuns la un moment dat in preajma nationalei a fost o intimplare regretabila.Nu l-a remarcat nimeni in afara de cei 3 ziarici de mai sus care-i cinta osanale cum au facut si cu Man ani de zile.In locul lui Man eu i-as da in judecata pentru inselaciune,l-au facut sa creda pe sarmanul baiat ca are valoare.

Prima data da-i in judecata pe cei care te-au facut sa crezi ca ce crezi tu are vreo relevanta.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează