FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

FOTO ”Câinii roșii”, veninoșii! Dinamo U19 s-a calificat în finala națională și visează la Youth Champions League

Roș-albii au salutat publicul și au încheiat cu scandări anti-Steaua // FOTO Raed Krishan +4   FOTO
Roș-albii au salutat publicul și au încheiat cu scandări anti-Steaua // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2017 00:00

Dinamo U19 a ajuns în ultimul act al campionatului național și visează să fie prima echipă a roș-albilor în Champions League. Formația U17 reeditează finala din 2014 cu Craiova.

Dinamo se mândrește că e singurul club din România cu două finaliste la grupa elitelor juniorilor. Mai întâi, ieri, cei de la Under 19 au umilit UTA, scor 6-1, și s-au calificat în finala de pe 3 mai, de la Mogoșoaia. Unde vor da peste "copiii" lui Hagi de la Viitorul Constanța, care au trecut cu 4-2 de LPS Satu Mare.

Echipa lui Hagi a monopolizat competiția, câștigând ultimele 5 titluri! Dar în sezonul regulat, Dinamo a încheiat la 7 puncte avans față de "marinari".

Miza este enormă, posibilitatea de a juca în Youth Champions League, după două tururi preliminare, destul de accesibile. Viitorul a impresionat în actuala ediție, ajungând până în optimi de finală.

Academie de talente pentru Europa

"Câinii" conduși de Florin Bratu au făcut spectacol ieri, ar fi primii de la Dinamo care să ajungă în Champions League, visul de ani buni al roș-albilor! Denis Ciobotariu, Gheorghe Liviu, Mihai Neicutescu și ceilalți fotbaliști au fost urmăriți nu doar de Adrian Mutu și de 100 de suporteri, ci și de selecționerul Christoph Daum.

După victoria juniorilor A, a venit rândul juniorilor B să se califice într-o nouă finală, după 2-1 cu Ardealul Cluj și după dopietta lui Cătălin Măgureanu. Pe 2 iunie, la Buftea, va fi o reeditare a finalei de acum 3 ani cu Universitatea Craiova, care ieri a obținut 2-2 la Arad, dar s-a calificat după 2-1 în tur.

În 2014 s-a impus Dinamo, generația lui Patrick Petre învingând-o pe cea a lui Andrei Ivan cu 3-2. Acum, se vor duela elevii lui Florin Bucuroaia cu cei ai lui Daniel Mogoșanu.

Dinamo Under 17 va juca vinerea viitoare și finala Cupei României, contra celor de la Csikszereda, la Voluntari. Apoi, Deniz Jafer și Alexandru Mitracu vor pleca la Benfica Lisabona!

"Băieții au făcut o partidă extraordinară, merită numai felicitări. Adi Mutu a fost în tribună și și-a notat câteva nume ce pot deveni interesante pentru prima echipă"
Florin Bratu, antrenor Dinamo U19

"Avem formații pline de talente, sperăm să fie campioni în această vară și, apoi, să facă pasul și către echipa mare. Drumul le este deschis. Vor fi derby-uri interesante în finale, cu două academii foarte bune"
Adrian Mutu, director general Dinamo

"Parcurs ireproșabil al juniorilor, suntem mândri de ei. Vrem să luăm trei seturi de medalii în acest final de sezon, fiindcă Academia Dinamo a ajuns un brand ce impune respect"
Gabriel Răduță, șeful Academiei Dinamo

10ani au trecut de la precedentul titlu câștigat de juniorii A ai "câinilor", în 2007 luând ultimul campionat, la fel ca formația de seniori a roș-albilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  21 Mai 2017, 09:56

La ficisibi sunt juniori ? Sau lor nu le trebuie ... Iau direct berbeci de pe piață ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează