FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

FOTO Jucătorii și antrenorii care au cucerit Cupa Campionilor în '86 au fost sărbătoriți de CSA: "Au trecut prea repede 30 de ani!"

Poză de grup cu eroii din 1986 +4   FOTO
Poză de grup cu eroii din 1986

Articol de - Publicat miercuri, 04 mai 2016 00:00

Soldați în ținute de paradă, generali cu stele mari și grele pe umeri, primul ministru, miniştri.

Totul s-a vrut să fie solemn ieri, la Sala de Marmură a Cercului Militar, unde CSA și Ministerul Apărării i-au sărbătorit pe eroii de la Sevilla, la 30 de ani de la cel mai mare succes al unei echipe de club din România, câștigarea Cupei Campionilor Europeni pe 7 mai '86.

Au încălzit atmosfera protocolară zâmbetele și îmbrățișările jucătorilor. Lăcătuș a venit din Spania, Loți Boloni din Franța, Weiszenbacher din Germania.

"Au trecut prea repede 30 de ani", spun toți. Belodedici recunoaște că "și acum îmi tremură genunchii când îmi amintesc".

E și eroul de la Sevilla, Duckadam, chiar dacă lucrează la "ceilalți". Se revăd golurile din campania Sevilla. Balint parcă își șterge o lacrimă, Lăcătuș râde. Majearu transformă un penalty din scaun.

Boloni parcă analizează fazele. Duckadam e la fel de concentrat ca atunci. Se primesc cupe, diplome de excelență. Urmează petrecerea de la Cheile Grădiștei. Familia Sevilla s-a strâns iar.

"Cum am apărat acele penalty-uri? Explicația e simplă, dar mă opresc fiindcă nu vreau să îmi egaleze cineva recordul. Domnule prim-ministru, domnule ministru al Apărării, am o rugăminte. Nu lăsați această echipă să moară!"
Helmuth Duckadam

"Aveam 16 ani, eram un licean în internat, în acea seară. Deși regimul era strict, ni s-a dat voie să sărbătorim victoria Stelei de la Sevilla. Vă mulțumim pentru asta!"
Dacian Cioloș, prim-ministrul României

Generația Sevilla prezentă:

Emeric Ienei, Anghel Iordănescu, Vasile Iordache, Helmuth Duckadam, Ilie Bărbulescu, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ladislau Boloni, Tudorel Stoica, Mihail Majearu, Gabi Balint, Marius Lăcătuș, Marin Radu II, Anton Weiszenbacher

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează