FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG. MUREȘ

FOTO Orașul care știe să piardă » Tg. Mureş a uitat deja de titlul pierdut în faţa Stelei

Articol de , - Publicat duminica, 31 mai 2015 00:00

Mureșenii au și uitat că echipa de fotbal a urbei nu a reușit să ia titlul și se bucură pentru calificarea în Europa

Tîrgu-Mureș nu plînge după titlu! Oamenii au trecut repede peste seara tristă de joi, cînd favoriții lor au ratat șansa de a triumfa în Liga 1, pierzînd pe teren propriu cu Oțelul. Locuitorii orașului de 120.000 de locuitori își continuă activitatea ca și cînd nimic nu s-a întîmplat. Despre fotbal nu se mai vorbește decît pe băncile din parc de către unii pensionari și atunci fără prea multă frustrare. La terase, cafeaua are același gust, iar soarele strălucește din nou.

Cel mai probabil, în oraș, atmosfera ar fi fost aceeași chiar dacă ASA ar fi luat titlul. Aici fotbalul nu se trăiește la aceeași intensitate, nu face parte din discuțiile cotidiane. În zi de meci, da, însă doar atît. Viața merge mai departe și eșecul ratării primului loc în Liga 1 e mai puțin important decît reușita calificării în cupele europene, asta pentru că la Tîrgu-Mureș se vede jumătatea plină a paharului.

Campioni doar la futsal

În plus, mureșenii sînt obișnuiți cu locul 2, chiar pare că acesta le este rezervat anul acesta. Echipa de baschet a orașului e tot vicecampioană după ce a pierdut finala campionatului în fața celor de la Asesoft Ploiești, iar cea de futsal a pierdut Cupa României în ultimul act în fața echipei AutoBergamo Deva.

Tot la futsal, în finala campionatului au jucat meciul decisiv cu cei de la Odorheiu Secuiesc şi l-au cîştigat. Totuși, pentru oamenii din oraș nici acest lucru nu prea contează: "A fost frumos că am trăit la intensitate maximă, e bun și locul 2. Nu e mereu important să fii primul".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  31 Mai 2015, 14:51

astia o sa se desfiin teze in curand,unii din hotii fotbalului romanesc,care tot nu au reusit sa ia titlul

444001919101397
Florean Andrei  •  31 Mai 2015, 12:18

Ar fi fost şi penibil să ia titlul o echipă de cotonogari, împinşi din spate de arbitri. Problemele abia urmează, clubul va intra în insolvenţă, n-are bani să plătească salariile mari la care s-a angajat. Apoi, UEFA o va exclude din cupele europene, pentru cazul "Mită din elicopter "!

edward.
edward.  •  31 Mai 2015, 11:54

Orice oras din tara asta este impartit intre stelisti, dinamovisti si vreo 5 rapidisti.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează