FOTBAL  »  Superliga  »  CONCORDIA - STEAUA

FOTO şi VIDEO Tănase şi atît! Roş-albaştrii înving greu la Chiajna cu 1-0, după golul "decarului" Stelei

Foto: Raed Krishan +9   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 09 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 noiembrie 2014 16:47

Steaua a învins Concordia Chiajna cu 1-0, unicul gol al partidei fiind înscris de Cristi Tănase, cel care nu mai marcase de 3 luni în Liga 1, ultima reuşită a fost în meciul cu CFR Cluj, 0-1.

Prima parte putea începe cum nu se poate mai prost pentru Steaua, care a fost la un pas să primească un gol de cascadorii rîsului, după ce Cojocaru a degajat un balon în atacantul Wellington.

Replica roş-albaştrilor a venit după un sfert de oră prin golgheterul Claudiu Keşeru, care a trimis un şut periculos de la aproximativ 20 de metri, însă Matache a fost pe poziţie şi a parat şutul stelistului.

N-a mai putut

După nici 20 de minute de joc, Adrian Cristea a ieşit de pe teren, în locul său fiind introdus Roşu. Fostul fotbalist al lui Dinamo a părăsit suprafaţa de joc vizibil obosit, deşi nu trecuse nici măcar jumătate din prima repriză.

Tehnicianul Chiajnei, Marius Şumudică, a explicat imediat schimbarea "Prinţului" despre care a spus că e într-o formă fizică slabă: "Cristea a venit la noi gras, avea opt sau zece kilograme în plus. Păi, el se lăsase, practic, aţi văzut, apărea mai des prin emisiuni mondene decît în meciuri. Băiatu' a tras de el, s-a pregătit, a slăbit, dar faptul că a dat jos kilogramele i-a slăbit musculatura, a pierdut minerale, de aceea a devenit fragil. A cerut schimbare fiindcă a făcut o leziune musculară".

Un gol a fost de ajuns

"Decarul" Stelei a marcat cu două minute înainte de finalul primei reprize. Acesta a primit o centrare de pe partea dreaptă de la Paul Papp şi din interiorul careului a înscris cu capul pe sub portarul Matache.

Reuşita de astăzi este a 3-a din carieră în poarta ilfovenilor, gruparea antrenată de Marius Şumudică devenind formaţia care a încasat cele mai multe goluri de la Tănase în Liga 1.

Repriza secundă a însemnat un festival de ratări din partea steliştilor. Prima dată Keşeru a scăpat singur în lateralul careului, dar şutul trimis de acesta n-a nimerit spaţiu porţii. Apoi Szukala, la mijlocul părţii secunde, a primit o centrare în careu şi a trimis cu capul direct în bara transversală.

Finalul jocului l-a avut în prim plan tot pe fundaşul lui Costel Gâlcă, care l-a pus la încercare de două ori pe Matache. Prima oară a dat o minge cu capul, portarul gazdelor a fost la post, a respins mingea pînă la acelaşi jucător, însă Szukala n-a reuşit să-l învingă pe goalkeeper, balonul trimis de fundaş fiind prins de Matache.

***

Vezi desfăşurarea liveTEXT a partidei

Vezi VIDEO cu golul lui Tănase

Echipele de start:

Chiajna: Matache - Brlecici, Bagarici, Bucurică, Alves - Lovin, Cristea - Boldrin, Stan, Serediuc - Wellington
Rezerve: Rîmniceanu, Pena, Roşu, Purece, Raiciu, Dina, Dragarski

Steaua: Cojocaru - Papp, Szukala, Varela, Filip - Prepeliţă, Sînmărtean - Popa, Chipciu, Tănase - Keşeru
Rezerve: Niţă, Rîpă, Luchin, Stanciu, Latovlevici, Breeveld, Bourceanu

Giedrius Arlauskis, titularul de drept din poarta Stelei, s-a accidentat ieri la antrenament şi n-a mai putut continua pregătirea.

Pentru actualul tehnician al ilfovenilor, partida din runda a 14-a este a 6-a pe care o dispută împotriva "roş-albaştrilor" din postura de antrenor. Prima a fost pe banca Bistriţei, 2009/10, Gloria-Steaua 1-2, în timp ce ultima s-a consemnat în 2012/13, la Vaslui, SC-Steaua 3-1. În total, palmaresul său cuprinde două victorii, două înfrângeri şi o remiză cu Rapidul în 2010/11 (0-0).

CONCORDIA VS STEAUA: 6 jocuri - 0 victorii chiajna - 0 remize - 6 victorii Steaua

Steaua este singura echipă pe care Concordia a întîlnit-o cel puţin în două sezoane şi în faţa căreia nu a izbutit să obţină măcar un punct!

Primul meci a avut loc pe 6 noiembrie 2011, Steaua-Concordia Chiajna 2-1. Atunci, Vlad Munteanu a deschis scorul, dar Tănase şi Rusescu au întors rezultatul în partea secundă. În returul ediţiei 2011/12, bucureştenii s-au impus pe terenul ilfovenilor cu 2-0.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (318)
jack.sparrow
jack.sparrow  •  10 Noiembrie 2014, 04:08

Frumoasa pasa lui Papp.

daweroirl
daweroirl  •  10 Noiembrie 2014, 02:36

iar se oftica astea mici cu fundul rosu si care "zic " miau la luna !?tartani domle ,ce mai !?:)

samertx
samertx  •  10 Noiembrie 2014, 00:13
Postat de a.c.a.b_st pe 09 Noiembrie 2014, 23:49

nu-i bine nici bou,Adi. taur,macar stii de-o treaba :))

Cum îți iubești aproapele, așa îl ai lângă tine! Jur!

Vezi toate comentariile (318)
Comentează