FOTBAL  »  Superliga  »  COMUNICAT

FRF, speriată de anunțul UEFA, a luat legătura cu Primăria și Guvernul » Ce a comunicat Federația forului european

Răzvan Burleanu este președinte FRF din martie 2014
Răzvan Burleanu este președinte FRF din martie 2014

Articol de GSP - Publicat joi, 19 martie 2020 13:31

Federația Română de Fotbal a emis astăzi un comunicat prin care a dorit să reconfirme disponibilitatea României în vederea organizării Euro 2021, în contextul schimbării datei de organizare a Campionatului European cauzată de pandemia de coronavirus.

De asemenea, trebuie menționat faptul că luarea de poziție a FRF vine după ce Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a avertizat că Euro poate fi organizat în mai puține orașe: „Dacă apar complicații, putem organiza competiția în unsprezece, nouă sau chiar mai puține orașe. Aceasta este cea mai mare criză din istoria fotbalului".

FRF a luat legătură cu Primăria Capitalei și Guvernul României

„În urma anunțului UEFA, din data de 17 martie a.c., de amânare a Turneului EURO 2020 cu un an, Federația Română de Fotbal a comunicat forului european disponibilitatea de a rămâne în acest proiect pentru a coordona managementul pregătirilor la București.

Din poziția de integrator al componentelor de organizare a EURO 2020 la București, FRF a inițiat consultări cu principalii actori implicați în găzduirea turneului UEFA la București, și anume cu Primăria Capitalei și Guvernul României, prin Ministerul Tineretului și Sportului. Poziția celor două instituții a fost exprimată fără rezerve în favoarea găzduirii Campionatului European în 2021.

Primăria Municipiului București și-a reafirmat capacitatea de a gestiona acest proiect complex și de a coopera în continuare cu UEFA și FRF pentru îndeplinirea standardelor impuse de organizarea unui campionat european pe Arena Națională. Guvernul României, prin Ministrul Tineretului și Sportului, domnul Ionuț Stroe, a transmis FRF că angajamentul guvernamental în privința organizării EURO la București rămâne ferm”, se arată, printre altele, în comunicatul FRF.

300 de milioane de eurova costa amânarea turneului final; UEFA vrea să recupereze o parte din bani de la ligile naționale

Cele 12 orașe-gazdă din 12 țări anunțate inițial:

  • Amsterdam (Olanda)
  • Baku (Azerbaidjan)
  • Bilbao (Spania)
  • București (România)
  • Budapesta (Ungaria)
  • Copenhaga (Danemarca)
  • Dublin (Irlanda)
  • Glasgow (Scoția)
  • Londra (Anglia)
  • Munchen (Germania)
  • Roma (Italia)
  • St. Petersburg (Rusia)

4 meciuriar urma să găzduiască Arena Națională la Euro: 3 din faza grupelor și unul din „optimi”

Citește alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
liviuemil
liviuemil  •  19 Martie 2020, 16:00

In 14 luni e timp sa terminati si stadioanele si metroul.

digei
digei  •  19 Martie 2020, 15:50

FRF: "Primăria Municipiului București și-a reafirmat capacitatea de a gestiona acest proiect complex..." Si-a reafirmat capacitatea? Asta inseamna ca a si afirmat, undeva in urma, ca va termina obiectivele asumate, in realitate n-a terminat niciunul. Noi credem ca UEFA e o institutie subordonata FRF careia sa-i vindem gogosi calde din care sa iasa bine Primaria Bucurestiului. Baaaaai, n-ati facut mai nimic, v-a prins termenul final cu pantalonii in vine, despre ce vorbiti voi acolo?

valyomanid4
valyomanid4  •  19 Martie 2020, 15:21

Incredibil, Ceferin a spus, daca apar complicatii, cu referire la pandemia de coronavirus, iar unii ....chei isi fac tichie de margaritar..! :))))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează