FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

4 episoade șocante cu Gabi Tamaș la Petrolul: „Și-a aruncat colegul de la masă după ce s-a îmbătat tun, apoi căuta să bată antrenorul!”

Gabi Tamaș, la Petrolul // foto: Imago Images
Gabi Tamaș, la Petrolul // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2022 10:43 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2022 13:05

Fostul jurnalist sportiv Iulian Anghel, susținător al Petrolului și apropiat al lui Nicolae Constantin, a prezentat câteva episoade incredibile cu Gabriel Tamaș (38 de ani), în contextul scandalului de la clubul ploieștean, în care fotbalistul i-a înjurat birjărește pe suporteri, iar antrenorul a dezvăluit că a făcut și a dat mai departe înregistrarea.

Aventura lui Gabi Tamaș la Petrolul, care a durat aproape 4 luni, a fost extrem de tulbure. În această perioadă, experimentatul fundaș central a jucat 14 meciuri și a amenințat de câteva ori că va părăsi clubul, înainte să semneze rezilierea.

„Dacă nu ne prezentam, luam numai 3” » FCSB, ținta ironiilor în online după ce a fost zdrobită de Silkeborg
FCSB - SILKEBORG 0-5
„Dacă nu ne prezentam, luam numai 3” » FCSB, ținta ironiilor în online după ce a fost zdrobită de Silkeborg

După „divorțul” dintre Tamaș și Petrolul, în contextul scandalului izbucnit, fostul jurnalist sportiv Iulian Anghel, apropiat al lui Nicolae Constantin, a prezentat pe un grup de suporteri ai clubului ploieștean o serie de episoade care-l au pe Tamaș în prim-plan, redate în continuare.

1. „S-a îmbătat tun și l-a luat de o aripă pe Mario Bratu”

În prima săptămână la Petrolul, în cantonamentul din Turcia, Gabi s-a îmbătat tun și-a arătat fața nedorită.

L-a luat de o aripă pe Mario Bratu, pe care nici nu știa cum îl cheamă, și l-a aruncat de la masa de rummy și-l căuta să-l bată pe Cătălin Grigore, antrenorul cu portarii, văzându-l mai solid. Toată lumea a închis ochii.

20 de aniare Mario Bratu, împliniți pe 7 iunie. A jucat de 7 ori în acest sezon de Liga 1, un total de 118 minute

2. „A adus un prieten care să împrumute clubul. 5.000 de euro a fost comisionul lui”

Pentru că clubul n-a avut bani, Tamaș și-a adus un prieten care să-l împrumute. 100.000 de euro, din care 5.000 au fost comisionul lui și alți 18.000 plata a două salarii tot ale lui. Deci cei 100.000 au fost de fapt 77.000 pentru Petrolul. Apropo de cum a salvat el clubul.

3. „Tamaș anunță că vrea să plece după ce FC Argeș îi gâdilase orgoliul”

La 1 septembrie, după ce Petrolul a învins Chindia cu 3-2, într-un meci dramatic, Tamaș anunță că vrea să plece. Fără niciun motiv palpabil, el era cu banii la zi, dar pe filieră intrase FC Argeș care-i gâdilase orgoliul.

E ca atunci când îți dă mesaj una de 20 de ani și îți spune că vrea să-și petreacă tot anul cu tine în Maldive, iar tu entuziasmat spui «Daaaaa, uitând că ești însurat». S-a pus batista pe țambal.

4. „Ultima ispravă: a băut un pahar, cinci, șapte, și s-a pus pe telefoane”

Săptămânal, Gabi obișnuia să bea un șpriț în plus, de regulă lunea, marțea sau miercurea. Acum a convocat toată echipa la o masă. N-au venit decât șapte fotbaliști, la baza lui Daniel Chiriță.

După un pahar, două, trei, cinci, șapte, omul s-a pus pe telefoane, ca să rezolve problemele clubului. Costel Lazăr (n.r. - președintele clubului) nu i-a răspuns, Claudiu Tudor (n.r. - directorul sportiv) nu i-a răspuns, Nae Constantin a răspuns, la zece seara. Era pentru prima dată când îl suna Tamaș și a crezut că era ceva foarte important.

De față cu ceilalți colegi, fundașul s-a apucat să dea în stânga și-n dreapta, de la tactică, la strategia clubului, la conducere, fani, suporteri i-a organizat pe toți. Sesizând că e băut, antrenorul a încercat să-l calmeze, fără mare succes, dar i-a oferit o zi liberă să se liniștească.

Trebuie menționat că de câte ori se îmbăta, Tamaș obișnuia să-l sune pe Costel Lazăr să-l ia la înjurături și să-i spună că el pleacă a doua zi de la echipă. Indiferent cât de hulit e Lazăr, nu-i normal să-ți suni președintele și să-i urezi de familie.

AUDIO » Înregistrarea în care Gabi Tamaș înjură suporterii Petrolului

Ce spusese Nicolae Constantin

În cadrul conferinței de joi, Nicolae Constantin a susținut că nu l-a înregistrat pe Tamaș premeditat, ci că o aplicație instalată pe telefonul mobil a făcut-o automat:

„Înregistrarea care a apărut e făcută de pe telefonul meu, nu a fost nimic premeditat.

Am o aplicație, pentru că la un moment at am fost amenințat de cineva foarte urât și am preferat să îmi pun o aplicație care să înregistreze toate discuțiile.

În momentul în care au fost discuțiile că de ce pleacă Tamaș, a trebuit să ne justificăm într-un fel. Am dat înregistrarea către liderii galeriilor, pentru că erau întrebări din partea lor, nu își doreau această plecare. Mai departe, cum a ajuns în online, nu știu. Eu am dat-o doar galeriilor”.

Citește mai multe știri despre „scandalul Tamaș”: 

„Ți-au făcut manevră, Gabi!” » Era cu Tamaș la pahar când înjura suporterii Petrolului și a spus tot la GSP Live: „Lumea trebuie să știe”

Bogdan Stelea intervine în „scandalul Tamaș”, după dezvăluirile lui Nae Constantin: „Să-și vadă de treaba lui, habar n-are!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
opinez
opinez  •  14 Octombrie 2022, 19:45

Ca si in cazul Mangia aici in comentarii prevaleaza cei pro-agresor. Petrolul stia cum e Tamas deci e ok cam tot ce a facut el, nu se fac astea cu inregistrari ca e nasoale rau. Dar sprituri si injuraturi la presedinte antrenor suporteri colegi sunt sarea si piperul fotbalului. Tamas e sfatuit cum sa isi ceara drepturile deci va dati seama ce baga la cap aia de la juniori. Ori ne lasam ca noi doar jucam nu bem ori intram pe teren ditect din bar.

misu50
misu50  •  14 Octombrie 2022, 17:09

Daca nu se specifica ca I. Anghel e prieten cu Nae Constantin as fi crezut ce debiteaza! Asa nu cred o iota...

VITOCORLEONE
VITOCORLEONE  •  14 Octombrie 2022, 16:49

un ***, nu-i mai gasiti scuze...betiv, agresiv, vb urat cu colegii...despre ce vorbim??? fotbalist??? poate pe locomotiva

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează