FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mesajul trimis de Galatasaray către FCSB » Cum s-au apărat turcii în cazul Moruțan: „Nu putem să plătim!”

Olimpiu Moruțan // FOTO: Imago
Olimpiu Moruțan // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 01 februarie 2022 09:17 / Actualizat marti, 01 februarie 2022 09:32

Galatasaray trebuia să achite 600.000 de euro către FCSB, un bonus datorat faptului că Moruțan jucase 15 meciuri pentru roș-galbeni, dar clubul turc cere o eșalonare a plății din cauza unei crize care a afectat toate echipele mari din Istanbul. Gigi Becali dezvăluia luni că a acceptat compromisul cu clubul turc.

Un transfer pe care Iftime, președintele de la Botoșani, îl considerase prea mic ajunge să fie unul cu probleme și mai multe. FCSB l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray cu 3,5 milioane de euro și urma să mai primească niște bani în funcție de randamentul pe care-l avea mijlocașul ofensiv și în funcție de rezultatele fostului club al lui Hagi. Moruțan a bifat în decembrie anul trecut al 15-lea meci în prima ligă turcă, dar Galatasaray nu a plătit nici până acum 600.000 de euro, cât trebuia să achite conform înțelegerii.

Regula U21 are un rege! Cifrele arată că jucătorul de la FCSB e cel mai bun din Liga 1
REGULA U21
Regula U21 are un rege! Cifrele arată că jucătorul de la FCSB e cel mai bun din Liga 1

Nimeni nu mai are bani în Turcia

Turcii au înștiințat-o pe FCSB că nu au bani, deci chiar nu sunt capabili să dea 600.000 de euro! Ca să nu ajungă într-un proces la FIFA, ei au cerut o eșalonare a datoriei în două rate, plătibile până în luna mai. 

„Lira a căzut, de aceea e o criză și nu putem să mai plătim", au transmis oficialii de la Galatasaray. Criza e reală, au probleme și celelalte cluburi mari din Istanbul. Beșiktaș îi invită pe fotbaliștii străini, plătiți cel mai bine, să-și caute echipe noi. 

FCSB poate doar să aștepte banii pentru Moruțan, din moment ce pe mijlocașul ofensiv român nu îl vrea nimeni. Clubul era dispus să-l cedeze în iarna aceasta, însă nu există oferte. El a adunat 19 meciuri, doar 12 ca titular, și numai trei goluri în sezonul acesta din campionatul turc.

Dezastru cu românii la Galatasaray

 Galata l-a demis pe Fatih Terim, antrenorul legendar care-i adusese pe Moruțan și pe Cicâldău, și se află pe locul al 15-lea, e mai aproape să retrogradeze decât este de locurile de Champions League.

 Moruțan a jucat în 19 meciuri și a înscris de trei ori, Cicâldău a bifat 20 de partide și patru goluri. Ioan Becali a insistat să-l ducă la Istanbul și pe Dennis Man, de la Parma, dar nu a reușit fiindcă proprietarul clubului din Italia ține să recupereze o mare parte din suma de 11 milioane de euro, investită atunci când l-a cumpărat pe mijlocașul ofensiv de la FCSB. 

Sunt dezamăgit de transferul lui Moruțan, el nu trebuia să fie vândut cu suma aceasta! FCSB trebuia să îl forțeze, să îl ajute și să-l vândă cu bani mai mulți
- Valeriu Iftime, președinte Botoșani

Clauzele din transferul lui Moruțan

  • Clubul lui Becali va încasa 3,5 milioane de euro în patru rate. Prima a fost plătită în noiembrie, când roș-albaștrii au primit doar 700.000 de euro
  • Românii mai încasează 20 la sută din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Olimpiu 
  • FCSB primește încă 1.000.000 de euro dacă roș-galbenii se califică în grupele Champions League sau 300.000 de euro în cazul în care fosta formație a lui Hagi prinde un loc în grupele Europa League. 

„Luăm prea puțini bani!"

 FC Botoșani l-a vândut pe Moruțan la FCSB cu un milion de euro și a păstrat 9 la sută dintr-un transfer ulterior. Valeriu Iftime, președintele moldovenilor, a insistat că suma transferului a fost prea mică și că Becali i-a ascuns actele afacerii: 

„Eu nu cred că Becali face afaceri atât de proaste, să îl dea pe Moruțan pentru trei milioane și un pic! Moruțan e mai bun decât sunt cei de la Parma, Mihăilă și Man, e mai inteligent, e mai talentat. Eu nu mă tem, dar văd o secretomanie, nu ne spune nimeni «Da, domnule, l-am vândut pe o sută de lei și o să luați banii în cinci rate!»". FC Botoșani are 9 la sută și din cei 600.000 de euro pe care Galatasaray întârzie să îi plătească. 

Becali a mințit și cu Man 

Becali a anunțat că l-a vândut pe Moruțan cu 5,7 milioane de euro după ce a semnat actele cu Galatasaray, deși suma reală era de 3,5 milioane de euro. El a procedat la fel când l-a dat pe Man la Parma, a spus că afacerea valorase 13 milioane de euro, deși ea era de 11 milioane de euro în realitate. La 13 milioane de euro s-ar ajunge numai cu niște bonusuri foarte greu de bifat. 

Teoretic, Man și Moruțan mai pot să producă bani, doar că nici ei, nici echipele lor nu au un randament care să oficializeze primele din contracte.

VIDEO Ianis Stoica, după Dinamo - FCSB 0-3: „Nu mă gândesc încă la echipa națională”

Citește și: 

Gigi Becali, nervos după Dinamo – FCSB: „Mă tem. Nu așa se câștigă campionatul”

Zero pe linie » De ce l-a atacat Becali pe Florin Tănase: GSP are raportul din derby

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
andrei.steaua
andrei.steaua  •  01 Februarie 2022, 11:31
Postat de observator_federal pe 01 Februarie 2022, 11:03

Titluri în presa noastră despre ce spuneau (cică) turcii despre Moruțan la Galatasaray: „Gică Hagi s-a întors la Galatasaray”. Cum a reușit Olimpiu Moruțan să le reamintească fanilor de „regele” fotbalului românesc; ”Ca pe vremea lui Hagi! Moruțan a dat un gol fabulos pentru Galatasaray care i-a înnebunit pe turci”; Olimpiu Moruţan are Turcia la picioare după pasa de gol genială din Lokomotiv Moscova – Galatasaray 0-1: “Allah l-a trimis pentru cei care nu l-au văzut pe Hagi!”; Cam penibil entuziasmul gigist, și văd că boala nu are leac, după Man și Moruțan urmează laudele deșănțate pentru Tavi și Ianis Stoica (de parcă Tănase și Coman ar fi ieșit la pensie?!)

Pana nu pleacă Marcel Popescu si Cartu de la Mogoșoaia nu vor avea performante

marius_r
marius_r  •  01 Februarie 2022, 11:15

Se pare ca au fost ultimele tzepe marca becali (a clanului becali). Nu stiu ce cluburi serioase vor mai cumpara romani …

luker
luker  •  01 Februarie 2022, 11:06

Fotbalistul roman nu performeaza constant in Romania, ce drq sa caute ei prin Europa. Samarii fac bani din furt adevarat. Nimeni nu comenteaza nimic. Pacalim, facem specula ca pe vremuri, tragem in tzeapa pe toata lumea si nimeni nu trage nici un semnal de alarma. Boloni v/a spus ca nu exista acum fotbalist roman talentat, ce mai vreti?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează