FOTBAL  »  Superliga  »  CONTRAPERFORMANȚĂ

Gata! S-a făcut anul! El e cel mai slab atacant din Liga 1 și joacă la o echipă cu pretenții

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2017 09:00

Jeremy Bokila n-a mai dat gol de un an și 11 zile, fiind primul din galeria celor mai ineficienți atacanți din Liga 1. 

Știau ce știau cei de la CFR când l-au "aruncat" pe Jeremy Bokila, 29 de ani, gratis în Ștefan cel Mare. Adus la Dinamo de fostul antrenor, Cosmin Contra, care a insistat foarte mult pentru fostul său elev din perioada Petrolul. Între timp, "Guriță" s-a dus la echipa națională, iar "câinii roșii" au rămas pe cap cu un atacant care nu mai știe să dea gol și care a marcat ultima oară pe 2 decembrie 2016. Cu toate că de atunci a schimbat trei echipe!

Ultimul gol în Qatar

Ultima reușită a lui Jeremy a fost în meciul Al Kharitiyath - Al Shahaniya, 1-1. De atunci atacantul a mai îmbrăcat tricourile celor de la Akhisarspor, CFR și Dinamo și a adunat 26 de meciuri, 17 dintre acestea fiind în acest sezon pentru Cluj și Dinamo. Cu toate că evoluțiile lui Bokila sunt criticate mereu, vârful dinamovist a avut și ghinion în acest sezon, ținând cont că i s-au anulat trei goluri.

N-a avut nici noroc

Cu Gaz Metan a băgat mingea în poartă de două ori, dar arbitrul Istvan Kovacs i-a trecut ca marcatori pe Salomao și pe Bic, cu autogol. Jeremy a punctat și în partida cu Sepsi, imediat după ce a intrat pe teren, dar reușita a fost anulată pe motiv de fault în atac.

Congolezul a rămas fără reușită și ultima sa șansă să dea gol în 2017 este meciul cu Poli Timișoara din ultima etapă a anului, programat pe 18 decembrie. Dacă nu, campionatul se reia în februarie și dinamovistul ar ajunge la un an și două luni fără gol marcat. 

"Bokila are o stare fizică nici măcar de infirmerie, ci mai aproape de reanimare, după spusele oamenilor de la Cluj, care nu degeaba l-au cedat atât de ușor" Cornel Dinu, în septembrie pentru GSP

"Bokila este, prin alergare, mai mult un struț decât un african cu calități fizice incontestabile"Cornel Dinu, în noiembrie, la TelekomSport

10.000 € pe lună este salariul lui Bokila, al doilea cel mai mare după Nemec, care are cu o mie mai mult

12meciuri a jucat Bokila pentru Dinamo, 5 pentru CFR Cluj, 5 pentru Akhisarspor și 4 pentru Al Kharitiyat de când a marcat ultimul gol oficial

 


Mai slab ca Jeremy nu există!

Fotbalist  Echipă  Ultimul gol
Mihai Roman II CS U Craiova  28 ianuarie 2017

Benjamin Kuku
 Botoșani  26 februarie 2017
Stefan Nikolici  Sepsi  8 martie 2017
Miguel Bianconi ACS Poli  12 aprilie 2017
Esteban Ciaccheri Botoșani 19 aprilie 2017
Marius Pena Concordia  10 mai 2017
Alexandru Buziuc Gaz Metan  12 mai 2017

*Notă: S-au luat în calcul atacanții tuturor formațiilor din Liga 1 care nu au înscris în această ediție, deși au cel puțin 5 meciuri jucate


EFICACITATE
Fundașii au cât atacanții!
În cele 21 de etape jucate până acum, apărătorii din lotul dinamovist au exact atâtea goluri câte au și atacanții din echipă! Nemec și Rivaldinho au fiecare câte 3 reușite în Liga 1, egalați ca eficacitate de Katsikas (3), Nedelcearu (2) și Filip (1). Compartimentul ofensiv a livrat atâtea goluri cât căpitanul echipei, Paul Anton, golgeterul formației cu 6 reușite, el fiind mijlocaș defensiv. Paul are 4 goluri din penalty, doar Culio de la CFR Cluj fiind mai bun de la 11 metri cu 6 reușite din 6 încercări. 

REUȘITĂ
Nu e grozav nici ca pasator
Singura reușită a lui Bokila din acest sezon este un assist în etapa 14, împotriva celor de la Juventus București, când atacantul l-a servit la gol pe Valentin Costache, în minutul 80, în mijlocul careului. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
mosvasile
mosvasile  •  13 Decembrie 2017, 19:03

Pai are 2 goluri marcate, iar la cate minute a jucat,se poate compara cu alte "vedete"!Mai ales ca echipe ca Timisoara,Botosani si Craiova nu au fost deloc prietenoase,asa cum sunt cu FCSB-si l-au facut mare pe Gnohere!

2006160702733976
Alecs Pop  •  13 Decembrie 2017, 18:37

Meciul cu Gaz Metan Mediaș, încheiat cu victoria lui Dinamo cu 3-0 și în care Bokila a marcat două goluri mă gândesc că nu se pune. Înainte să scrieți informații eronate documentați-vă că vă faceți de rușine.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  13 Decembrie 2017, 16:26
Postat de mosvasile pe 13 Decembrie 2017, 14:14

Pe postul de pivot,se descurca destul de bine,mai ales ca nici nu prea a jucat!Va fi inlocuitorul lui Nemec si sper sa "puna"mingi pentru Rivaldinho!

Ce pivot, ce sa se descurce...omul in jumate de repriza.nu a atins mingea la un meci cu Voluntari. Cand il loveste mingea, sare din el ca din coltul mesei. Nici nu-si are rost discutia. Am mai multe sansa sa ajung eu fotbalist decat congolezul asta. Cel mai prost jucator din istoria lui Dinamo.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează