FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN MEDIAȘ

EXCLUSIV Probleme mari la un club din Liga 1 » Încă un jucător a „rupt” contractul: „Sper să am șansa să joc la un club care nu pune oamenii în situații disperate”

Bryan Alceus (nr.92), într-un meci cu Rapid / Sursă foto: Gazeta Sporturilor
Bryan Alceus (nr.92), într-un meci cu Rapid / Sursă foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 12:59 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 13:01

Haitianul Bryan Alceus (25 de ani) și-a reziliat contractul cu Gaz Metan, sătul de problemele financiare interminabile de la Mediaș.

Pe 20 ianuarie, Alceus ar fi ajuns la cinci luni în care nu a fost plătit de propriul club. Jucătorul medieșenilor n-a mai rezistat, a „rupt” unilateral contractul și a scăpat de „prizonieratul” în care se afla la Gaz Metan

În luna decembrie a anului trecut, Gazeta a scris despre dificultățile lui Bryan Alceus, care nu avea bani de avion pentru a pleca din România de Crăciun. În cele din urmă, soția i-a plătit acestuia zborul, deși Sindicatul fotbaliștilor se oferise să-l ajute pe Bryan.

Fotbaliștii străini, spre deosebire de cei români, pot denunța contractele și pot deschide procese cluburilor la FIFA. În schimb, românii trebuie să treacă prin comisiile Federației.

Alceus: „Sper să revin în România, dar să am șansa să joc la un club la care autoritățile locale si sponsorii își respectă angajamentele”

„În primul rând, vreau sa mulțumesc clubului Gaz Metan și în mod principal domnului președinte Iordănescu pentru șansa acordată și pentru faptul că a fost mereu alături de mine/noi și dacă am reușit să rezist 5-6 luni fără sa fiu plătit se datorează în mare măsura dumnealui si respectului pe care îl port! 

Probleme mari la un club din Liga 1 » Încă un jucător a „rupt” contractul: „Sper să am șansa să joc la un club care nu pune oamenii în situații disperate”
Bryan Alceus / Sursă foto: Imago Images

Vreau să-i mulțumesc la fel de mult domnului antrenor Poenaru, în mandatul căruia am progresat cât în trei ani de cariera, este un coach extraordinar și o persoană extrem de umană și apropiată de jucatori. 

Le mulțumesc colegilor mei și le urez multă baftă! La mulți ani tuturor românilor, mulțumesc pentru bunătatea și primirea voastră! Sper să revin în România, dar să am șansa să joc la un club la care autoritățile locale si sponsorii își respectă angajamentele și nu pun oamenii în situații disperate! Cu drag, Bryan Alceus”, e mesajul de adio trimis de jucătorul originar din Haiti.

Gaz Metan a rămas deja fără șase fotbaliști

Recent, trupa lu Ilie Poenaru s-a despărțit de alți șase fotbaliști: Mihai Velisar a fost cedat definitiv la Petrolul, Roberto Romeo a ajuns la U Cluj, în timp ce lui Thomas Smola, Adama Sarr și Yves Pambu le-au fost reziliate contractele. 

Pe fondul problemelor financiare, nici portughezul Diogo Izata nu mai vrea să revină la club, anunță portalul gazisti.ro.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Rapid, învinsă de o echipă de liga a 3-a în primul amical al iernii! Giuleștenii au vrut să iasă de pe teren!

Spion la amicalul Rapidului! Cine i-a analizat pe Săpunaru & Co.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
gazistu
gazistu  •  11 Ianuarie 2022, 00:14

era un "trabahador" la mijloc, nu se vedea el mult in joc, doar recupera bine, oprea atacurile adverse!! era bun pt noi. HAI GAZU

paolo19
paolo19  •  10 Ianuarie 2022, 03:35

"Nea ziaristu, nu te-am auzit sa iei atitudine împotriva faptului ca jucătorul nu este plătit de cinci luni, ceea ce constituie o infracțiune. Asta ar trebui sa fie pâinea ta. Ancheta, plângere la federative, liga, uefa, ca, deh, sunteți jurnaliști de investigație! Era sa luați și Oscaru'...Se zvârcolește Chirila...

kensan.gmm
kensan.gmm  •  09 Ianuarie 2022, 22:34

Pacat, e in top 5 mijlocasi din tara. Asta e...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează