FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTITORI

EXCLUSIV Nou patron în Liga 1? » „E român, mâine va avea loc o discuție concretă”

Ilie Poenaru, antrenorul celor de la Gaz Metan, a dezvăluit pentru GSP că de medieșeni se interesează un investitor privat. În colaps financiar, Gazul ar putea beneficia astfel de o gură mare de oxigen.
Ilie Poenaru, antrenorul celor de la Gaz Metan, a dezvăluit pentru GSP că de medieșeni se interesează un investitor privat. În colaps financiar, Gazul ar putea beneficia astfel de o gură mare de oxigen.

Articol de - Publicat joi, 10 februarie 2022 17:09 / Actualizat joi, 10 februarie 2022 17:11

Ilie Poenaru, antrenorul celor de la Gaz Metan, a dezvăluit pentru GSP că de medieșeni se interesează un investitor privat. În colaps financiar, Gazul ar putea beneficia astfel de o gură mare de oxigen.

Mâine va exista o discuție pentru preluarea clubului de către un om de afaceri. În afară de faptul că e român, mai multe nu știu. Mâine se va discuta concret, deja au fost câteva tatonări. Va fi și o întâlnire între Transgaz, Primărie și Romgaz, acum așteptăm și noi să vedem ce se va întâmpla. Să dea Dumnezeu să se rezolve!”, a declarat Poenaru pentru GSP.ro.

Insolvență, faliment, colaps! » Cu mai mulți bani, Dinamo și alte 11 echipe din Liga 1 s-au scufundat în datorii
SISTEM
Insolvență, faliment, colaps! » Cu mai mulți bani, Dinamo și alte 11 echipe din Liga 1 s-au scufundat în datorii

Ilie Poenaru, antrenor Gaz Metan: „Să se întâmple ceva acum!”

Iar Gazul suscită interes, conform antrenorului: „Am înțeles că azi s-a interesat de club și un fond de investiții care ar dori să preia echipa”.

În orice caz, Poenaru vrea ca situația să fie remediată rapid: „Pe mine mă interesează să se întâmple ceva acum, să nu fiu depunctat, să putem debloca transferurile. Altfel, problemele cu banii, restanțele sunt tot la fel. Am luat ultimii bani pe septembrie-octombrie 2021. Calculați și voi, că nici nu mai știu câte restanțe sunt”.

Clubul a avut ieri un litigiu în Comisia de Disciplină a FRF și decizia a fost amânarea unei verdict până vineri. Medieșenii riscă să piardă două puncte din cauza unei datorii către Ronaldo Deaconu, în procesul acesta. Teoretic, ei au obținut două zile în plus ca să plătească și să scape astfel de penalizare. De fapt, problemele clubului sunt mai multe. 

După depunctarea aceasta, Gaz Metan ar putea să mai primească încă una săptămâna viitoare, când va avea loc un proces cu Mihai Teja, fostul antrenor, și cu staff-ul lui. Tehnicienii au de primit 70.000 de euro. Dacă societatea nu plătește suma aceasta, echipa va mai pierde două puncte.

Finanțare de la stat, datorii la stat

Gaz Metan aștepta salvarea de la Romgaz, o societate de stat, în condițiile în care clubul înregistrează datorii către stat și e ilegal să fie finanțat de la bugetul public. Acesta e motivul pentru care ajutorul a fost blocat, măcar pentru moment. 

Pe 15 februarie va avea loc un termen în care creditorii cer ca societatea să revină în insolvență, pentru că nu ar fi depășit reorganizarea în mod legal. Clubul are procese și cu fotbaliști care au rupt de curând contractele și au deschis procese la FIFA. 

„Datorii de peste trei milioane de euro”

Primarul Gheorghe Roman a scris în comunicatul pe care l-a publicat recent că Gaz Metan înregistrează datorii de peste trei milioane de euro. „E o situație delicată, ne vom întâlni pe 11 februarie pentru a analiza documentele financiare primite”, a spus edilul. El s-a referit la datoriile foarte mari atunci când a luat în calcul falimentul societății.

Cele trei scenarii pe care le-a pomenit Roman pentru viitorul clubului:

  • „1. Finanțarea în continuare a clubului de către Romgaz, Transgaz și Primăria Mediaș. 
  • 2. Găsirea unui finanțator serios care să susțină clubul alături de Romgaz, Transgaz și Primăria Mediaș. 
  • 3. Declararea falimentului și înființarea unui nou club al orașului, condus de oameni devotați și credibili, care iubesc sportul și Mediașul”

Așadar, Gaz Metan încearcă în aceste zile varianta #2.

VIDEO. Toate detaliile înaintea partidei Dinamo - CSU Craiova:

Enes Sali, la un pas de un transfer de răsunet! » Detalii de la negocieri: cât solicită Hagi în schimbul puștiului-minune de la Farul

Mircea Rednic a așteptat 51 de zile înaintea primei riposte: „S-a văzut cine e laș la Dinamo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
tororosso
tororosso  •  11 Februarie 2022, 17:30

Mai mare rușinea ca doi giganți ca Transgaz și Romgaz cu un buget uriaș să nu poată gestiona un pârdalnic de club ca Gaz Metan Mediaș .

paolo19
paolo19  •  11 Februarie 2022, 13:41
Postat de Claude SH pe 11 Februarie 2022, 06:57

Echipa din Mediaș e exponenta Statului Român. Primăria și firme de stat. Mai sunt multe altele asemenea echipe, dar încă se discuta sa nu se permită Stelei accederea în Liga 1. ***, FRF, LPF, ce mai spuneți? Lăsați echipa sa promoveze! Lăsați Steaua București sa între în Liga 1!

Stati acolo la cazarma, ca e bine!

geogeo
geogeo  •  11 Februarie 2022, 10:10
Postat de doar_dinamo_bucuresti pe 10 Februarie 2022, 18:29

ce patron viseaza astia, acesti sarlatani sa fie depunctati si sa nu primeasca licenta si sa scapam de acest satelit al fecefecesebe berceni

Dinamo, ca sa scape, trebuie sa primeasca punct la fiecare 3 goluri luate de la adversar. Dupa meciul de ieri,de exemplu, ar fi luat doua puncte. Sau cu cate puncte se penalizeaza Gaz Metan, cu atatea puncte sa fie bonificata Dinamo. S-ar putea sa nu fie de ajuns nici asa, dar merita incercat.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează