FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gazeta dezvăluie de ce se crede patronul Stelei specialist în fotbal » Gigi scouter HD! :)

Gigi Becali are o nouă pasiune, iPadul
Gigi Becali are o nouă pasiune, iPadul

Articol de - Publicat miercuri, 14 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 septembrie 2011 23:57

Becali a acceptat să achiziţioneze pentru MM şi pentru Narcis Răducan un program special, prin care pot fi urmăriţi toţi jucătorii din lume, doar cu condiţia să aibă şi el un cont prin care să aibă acces nelimitat la acel soft


Gigi Becali rosteşte tot mai des în ultima vreme expresia "acum mă pricep şi eu mult mai bine la fotbal, încerc să mă specializez". În spatele vorbelor patronului Stelei stă o decizie surprinzătoare pe care el a luat-o în această vară, cu care a reuşit să-i lase fără replică inclusiv pe unii dintre cei mai importanţi oameni din club.

Gigi, la fel ca MM şi Narcis
Mihai Stoica şi Narcis Răducan i-au propus patronului să cheltuiască cîteva mii de euro pentru ca ei să aibă acces la unul dintre cele mai importante site-uri din lume care oferă date şi imagini despre jucătorii de pe întreg mapamondul. Site-ul e unul specializat, se numeşte wyscout, şi e destinat în mod explicit cluburilor, tocmai pentru a fi la curent şi a obţine informaţii şi imagini, în format HD, foarte bine actualizate despre orice fotbalist.

Cînd Gigi Becali a auzit, a fost imediat de acord, ba chiar a solicitat să fie făcute trei abonamente la respectivul site, nu numai două. "Vreau şi eu unul ca să îl am la dispoziţie tot timpul, să mă uit, să văd fotbaliştii cum joacă, să văd eu cu ochii mei un jucător care mi se propune!" a fost argumentul lui Becali.

Zilnic, în faţa iPad-ului
Gigi a fost imediat de acord cu suma de bani, a plătit şi a primit un cont, care presupune un username şi o parolă. De atunci, aproape zilnic, atunci cînd e la reşedinţa sa din Aleea Alexandru, intră pe wyscout.com, în marea majoritate a timpului de pe iPad-ul său, şi caută să vadă diverse faze ale unor jucători, cei mai mulţi chiar din România, dar şi unii despre care află de la apropiaţi sau dintre cei despre care îi vorbeşte MM.

10 mii de euro a achitat Gigi Becali pentru achiziţionarea pachetului "Premium" de pe site-ul wyscout.com

Ce presupune pachetul "Premium" luat de Becali
- 3 conturi diferite, adică pot intra 3 persoane diferite în acelaşi timp
- acces nelimitat
- un iPad inclus
- un Apple TV inclus
- la cerere, rapoarte video cu jucătorii

A avut sfătuitori de 5 stele
Gigi Becali a avut, de cînd a intrat în fotbal şi pînă astăzi, multe persoane importante ca sfătuitori sau consilieri. Primul a fost Victor Piţurcă, actualul selecţioner rămînînd şi după ce a plecat din Ghencea, în vara lui 2004, unul dintre cei care îi dădeau sfaturi lui Becali. Apoi, a urmat Olăroiu, iar în ultimii doi ani, Becali a mai "apelat" la Dan Petrescu şi la Hagi, cu ultimul împăcîndu-se după ce s-au certat violent în vara lui 2007.

"Nu mai transfer nici un jucător pînă nu-l văd eu cu ochii mei! Trebuie să-l urmăresc măcar în două-trei faze, să-mi fac eu o impresie despre el"
Gigi Becali, patron Steaua

"Eu nu pot să aduc un jucător la Steaua. Eu pot doar să-i propun patronului un fotbalist, după care el decide dacă îl transferăm"
Mihai Stoica, manager general Steaua

Pariurile cîştigătoare ale lui Gigi Becali
Goian
Toja
Lovin
B. Stancu
Tătăruşanu

Pariurile necîştigătoare ale lui Gigi Becali
Andrei Ionescu
Marius Coritoru
Ciocoiu
Semedo
Băjenaru
Bogdan Panait

Ultimele transferuri ale lui Becali, decise exclusiv de el
Florin Costea
Mihai Costea
Prepeliţă
Nikolici
Bourceanu
Iliev
Tănase

Ce idei tactice a avut Gigi Becali de-a lungul anilor
- Andrei Cristea să joace titular împotriva Valenciei la returul din "16-imile" Cupei UEFA. Zenga s-a supus, iar Cristea a marcat ambele goluri ale victoriei cu 2-0
- Mirel Rădoi să joace fundaş central, şi nu mijlocaş
- "Elton nu e fotbalist de valoare pentru că nu are forţă şi ar putea face faţă cel mult în bandă, nu în centru", a spus Becali
- "Ca o echipă să fie puternică trebuie să aibă axul central puternic, adică ambii fundaşi centrali, mijlocaşul defensiv, coordonatorul şi atacantul să fie puternici"

Steaua dă Liga în judecată!
Becali continuă să conteste procedura prin care LPF a angajat un intermediar în vînzarea drepturilor TV pentru Liga 1. Steaua va da în judecată Liga Profesionistă pentru a contesta în instanţă decizia forului condus de Dumitru Dragomir. Suma totală e de 1,3 milioane de euro, dar clubului roş-albastru i-ar fi revenit în jur de 60.000 de euro dacă tranzacţia n-ar fi implicat firma intermediară.

"Fotbalişti de retrogradare!"
Dumitru Dragomir şi-a explicat faptul că jocul şi rezultatele Stelei nu sînt la nivelul pe care îl doresc roş-albaştrii: "Aşa se întîmplă la fotbal: cînd aduci jucători numai de la retrogradate, te îndrepţi spre retrogradare, pe cînd dacă iei fotbalişti de Liga Campionilor, vei avea şanse mari să mergi spre grupele Ligii".

Grigoraş îl critică pe Levy!
Situaţia în care a ajuns Martinovici, un fost jucător de la Pandurii Tîrgu-Jiu, l-a determinat pe Petre Grigoraş să-i ia apărarea fostului jucător al clubului gorjean: "E responsabilitatea antrenorului cînd foloseşte un jucător pe un alt post decît acela pe care e el obişnuit. Ce, dacă eu îl folosec pe atacantul Lemnaru fundaş stînga, el e vinovat că joacă prost?". Martinovici, fundaş central la origine, a fost reprofilat la Steaua ca fundaş dreapta şi criticat pentru prestaţia pe care a avut-o în jocul cu Gaz Metan (0-3).

Balaci se îndoieşte de Costea
O fostă glorie a Universităţii Craiova pune la îndoială revenirea lui Florin Costea la cel mai bun nivel: "S-a anunţat iniţial că va fi bun de joc în mai, dar am ajuns în septembrie şi el tot nu e în stare să joace. De aceea eu cred că e mai mult o problemă la nivel mental, fiindcă piciorul stîng, cel operat, e ca nou. Am avut o accidentare asemănătoare cu a lui şi am păţit la fel după ce piciorul s-a vindecat. Mi-era frică să schimb direcţia, să alerg normal".

"Păcat că debutăm cu Schalke!"
Mihai Stoica e de părere că Steaua are ghinion în privinţa programului din grupa J: "Poate nu e tocmai bine că debutăm cu Schalke, cea mai bună echipă din grupa noastră. Nemţii formează o formaţie rătăcită prin Europa League, întrucît valoarea lor îi recomandă să joace în Liga Campionilor. Dar Steaua a reacţionat mereu bine în partidele din Europa, indiferent de situaţia în care s-a aflat în întrecerea internă. De aceea cred că s-a depăşit eşecul de la Mediaş".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
katakuha
katakuha  •  14 Septembrie 2011, 13:44
Postat de aurelyan_13 pe 14 Septembrie 2011, 01:54

Omu plateste o avere si voi nu sunteti in stare sa va platiti factura la telefon,si-l comentati.Patetic.

probabil ca le ia cu japca. stii tu... ca terenurile, echipa de fotbal, jucatori si alte afaceri pe care le-a adus la faliment. tu stai si casca gura la el ca e bine, uite asa a ajuns oierul europarlamentar fara sa stie limba romana. :)

katakuha
katakuha  •  14 Septembrie 2011, 13:33

Asta da profesionalism nu fraierii aia de la Barca. :)) pakpak!

fann_liverpool
fann_liverpool  •  14 Septembrie 2011, 13:31

o stire foarte importanta multumim GSP. probabil o sa il angajeze Arsenal pe gigi ca scouter. ca si asa le trebuie cativa jucatori noi. daca Becali lasa pe oamenii care se pricep sa se ocupe de club acum Steaua era ceva in Europa, nu ciuca batailor, incepuse bine prin 2006-2007, pacat ca nu au avut continuitate.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează