FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gică Hagi l-a prezentat oficial pe Gică Popescu în funcția de președinte la Viitorul! Ce obiectiv au pentru sezonul următor

Articol de - Publicat sambata, 01 iunie 2019 18:42

Anunțată de Gică Hagi de mai mult timp, marea lovitură de la Viitorul s-a produs oficial astăzi. Gică Popescu a devenit noul președinte al clubului constănțean, misiunea sa principală fiind să ajute gruparea de pe Litoral să capete o altă dimensiune atât pe plan intern, cât și pe cel internațional.

„Nu mi-a fost ușor să-l conving. Echipa a crescut de la an la an și, când împlinim 10 ani, a venit momentul să ne dezvoltăm, să facem un pas în plus, să fim mai buni. Era momentul să avem un președinte care să aibă grijă de tot ce înseamnă parte administrativă, brandul nostru, clubul nostru. Este un om serios, competitiv, care va conduce tot. Venirea lui Gică în familia noastră ne face mai puternici”, a spus Hagi.

„Vom face echipă ca la națională”

„Din 2003, de când mi-am încheiat cariera de jucător, cea mai frecventă întrebare a fost când mă întorc în fotbal. Am spus de fiecare dată, când și dacă mă hotărăsc să o fac, în țară, va fi numai și numai alături de Gică Hagi, într-un proiect pe care noi ni-l dorim și l-am visat întotdeauna.

Faptul că nu am fost prezent oficial în cadrul clubului până acum, nu înseamnă că nu ne-am sfătuit. Sunt alături de el încă de când a decis să facă acest proiect, dar nu am crezut că se va dezvolta la acest nivel. Am văzut cât de mult suflet a pus, cât de greu îi este să ducă totul de unul singur, acesta este motivul pentru care am acceptat.

Un antrenor trebuie să se concentreze doar pe munca tehnică. Este o responsabilitate uriașă, sperăm împreună să ducem clubul la o altă dimensiune. Una dintre misiunile pe care le am este să aduc alături de Gică și alți oameni potenți financiar. Pentru a merge mai sus este nevoie de bani. Vom face echipă, așa cum am făcut și la Steaua, și la Barcelona, și la Galatasaray, și la echipa națională. Avem o relație de prietenie de aproape 30 de ani. Lumea mă întreba dacă nu mi-e teama pentru că este greu de lucrat cu Gică. Dacă în 30 de ani nu ne-am certat definitiv, mă îndoiesc că se va întâmpla acum”, a spus Gică Popescu.

Obiective pentru viitor

Noul președinte a aflat chiar de la patronul Gică Hagi ce ținte are pentru perioada următoare.

„Obiectivul numărul 1 este să producem în continuare jucători care să joace la cel mai înalt nivel. Clubul nostru este bazat pe Academie. La echipa de seniori, obiectivul pentru sezonul viitor este intrarea în play-off, apoi vom vedea. Un alt vis este cel de a ataca grupele Europa League, pentru că am căpătat deja experiență europeană, vom lucra în acest sens, dar va fi dificil”, a dezvăluit „Regele”.

„Nu cred că în fotbal există vreo echipă care să nu vrea să câștige titlul sau trofee, dar cred că cel mai important obiectiv în fotbal este întotdeauna următorul meci. Să punem acum că vrem titlul, cupa, Europa League, ar fi riscant”, a completat Gică Popescu.

Rămâne consilier pentru Euro 2020

În paralel cu postul de președinte la Viitorul, Gică Popescu va rămâne și consilier al premierul Viorica Dăncilă pe capitolul organizării turneului final al Campionatului European din 2020: „De anul trecut coordonez proiectul Euro 2020, cel mai important din punct de vedere sportiv pentru România. Voi continua, este implementat în proporție de 90 la sută. Voi coordona Comitetul Interministerial care se întrunește o dată pe lună. Am vorbit cu premierul României, i-am spus de această nouă provocare, lucrurile sunt foarte bine stabilite”.

„Nu mă voi schimba, voi fi același. Întotdeauna, și eu, și Gică, am spus că fotbalul românesc ar trebui să arate într-un anumit fel. M-aș bucura ca prezența mea să fie un exemplu de conduită pentru ceilalți oameni din fotbal”Gică Popescu

Vezi și: 

Viitorul U19 - Dinamo U19, finala Ligii Elitelor // VIDEO Viitorul U19 câștigă Liga Elitelor! A învins Dinamo cu 3-1 și va juca în Youth League

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
matei007
matei007  •  04 Iunie 2019, 19:05

Nu ma indoiesc ca Hagi si Viitorul vor avea numai de castigat. La fel si Gica Popescu, a carui cariera de presedinte de club abia incepe. Un om pe care catalanii l-au pus capitan la Barcelona trebuie sa aiba multe calitati si ar fi fost pacat ca fotbalul romanesc sa nu beneficieze de ele. Mult succes!

fairplayromania
fairplayromania  •  01 Iunie 2019, 20:29

Incă un puşcăriaş presedinte de club....trist. Ne mirăm de ce a decăzut fotbalul românesc..... Clinceniul e prezentă si ea în Liga 1, îl mai asteptăm si pe circarul de Sumudica si nimeni nu o sa mai fie interesat de fotbalul din Liga 1..... 0 spectatori pe atadioane, 0 telespectatori la tv....

remarque
remarque  •  01 Iunie 2019, 20:22

Hagi va trebui sa inoate si pentru Gica Popescu. Sper sa ajunga si Baciul la un liman, pentru ca de cand s-a lasat de fotbal a tot dat cu stangul in dreptul. Nu as fi crezut ca jucatorul care vedea jocul bine, nu vede nimic in viata reala. E total dezorientat bietul de el. Pacat. In orice caz e ultima lui sansa sa faca ceva, sau sa mimeze ca face ceva.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează