FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali, luat la întrebări despre cazul Haruț la FCSB: „Hai să o lămurim”

Gigi Becali susține că nu a existat nimic ilegal sau imoral în tentativa de a înregistra două contracte în cazul fundașului Denis Haruț (21 de ani). +12   FOTO
Gigi Becali susține că nu a existat nimic ilegal sau imoral în tentativa de a înregistra două contracte în cazul fundașului Denis Haruț (21 de ani).

Articol de - Publicat vineri, 15 ianuarie 2021 08:27 / Actualizat vineri, 15 ianuarie 2021 09:21

Gigi Becali susține că nu a existat nimic ilegal sau imoral în tentativa de a înregistra două contracte în cazul fundașului Denis Haruț (21 de ani). 

  • CONTEXT: Fundașul dreapta Denis Haruț era achiziționat cu 700.000 de euro, după care el a refuzat să semneze cu FCSB două contracte pentru fentarea duratei maxime de cinci ani a legăturii dintre un jucător și un club. Detalii AICI!

FCSB a revenit ieri în România, după un cantonament controversat în Antalya. Gigi Becali a a dialogat cu GSP pe această temă, dar inevitabil s-a ajuns și la celălalt caz ciudat al iernii, dublul contract pe care Denis Haruț trebuia să îl semneze în momentul transferului. 

„Ce caz Haruț? Hai să lămurim și chestiunea asta! Nu era nimic ilegal, era înțelegerea părților. Eu i-am propus ceva, nu am obligat, nu am constrâns pe nimeni să semneze nimic. Erau două contracte de câte 5 ani! Pe primul îl înregistram, pe al doilea, nu!”, au fost cuvintele cu care Becali a deschis subiectul.

Gigi Becali: „Al doilea contract îl înregistrez doar dacă vrea jucătorul”

- Și de unde reieșeau 7 ani de care ați vorbit? 
- După primii 2 ani din contractul de 5 urma să decidem cu jucătorul dacă îl activăm pe următorul de 5 ani, din care avea bani în plus ca salariu.

- Dar jucătorul, din moment ce îl semnase, nu se mai putea opune! 
- Cum să nu? L-aș fi întrebat: "Ești de acord să-l activăm pe următorul?". Dacă zicea da, activam, dacă zicea nu, nu activam!

- Și atunci de ce mai e nevoie să semnați de acum? 
- E ca un fel de înțelegere, o promisiune pe care jucătorul o face, dar dacă nu vrea n-ai cum să activezi acel contract fiindcă el nu-l recunoaște și atunci nu devine valabil.

- Chiar dacă e deja semnat? 
- Da, dar n-are dată. Repet: nu fac nimic pe la spatele jucătorului, ceva ascuns, exclus! Repet: e ca o obligație morală! Uite, așa am procedat cu Florin Tănase!

- Cum? 
- În 2016 am semnat pe 5 ani și i-am zis că în 2018 activăm următorul contract de 5 ani, dacă va fi de acord. În 2018 l-am întrebat, a zis "Da, nea Gigi" și el mai are încă 2 ani începând din vară!

EXCLUSIV Gigi Becali, luat la întrebări despre cazul Haruț la FCSB: „Hai să o lămurim”


- Dumitru Costin susține că e o chestiune abuzivă, iar Italia, de exemplu, a schimbat în mod expres regulamentul tocmai pentru a evita aceste chestiuni! 
- Poate ei cred că se pune problema să înregistrezi acel al doilea contract fără să mai iei acceptul jucătorului, dar eu nu fac așa ceva.

- Dar poate alții fac... vă amintiți că Omrani, de exemplu, susținea că nu mai are contract, iar CFR susținea că are? 
- Nu vreau eu să comentez ce e la alții. Dacă Omrani a semnat ca fraieru'...dar eu nu fac ceva împotriva jucătorului. Nu păcălesc pe nimeni. Doar moral și drept fac!... Gata, am discutat prea mult, oricum văd că nu o scot la capăt cu tine fiindcă dracii sunt mai vicleni. Dracii au inteligența lor și te influențează mai rău decât aș încerca eu să te aduc pe calea cea bună

VIDEO. Cei de la FCSB au sosit astăzi în țară » Jucătorii lui Toni Petrea au fost luați cu autocarul de la aeroport

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB mută atenția asupra rivalei: „A jucat în zonă galbenă în România. E adevărat sau nu?”

Abia întors din Turcia, Mihai Stoica anunță noua senzație de la FCSB: „Țineți minte numele ăsta!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (48)
mefi
mefi  •  15 Ianuarie 2021, 14:47
Postat de rocknroll pe 15 Ianuarie 2021, 10:57

Observ de ceva timp ca faceti tot ce va sta in putinta pentru a crea zazanie la echipa (FCSB/Steaua) si in jurul ei, pentru a crea o stare de tensiune, de scandal, de incercare de a-l face pe Gigi sa bata campii, situatie in care echipa nu are decat de pierdut. Posibil, autorii acestor articole sunt dinamovisti frustrati, altfel e greu de explicat toata aceasta campanie. Eu stiu ca dati in apoplexie daca Steaua va castiga titlul de anul acesta, dar va trebui sa va obisnuiti cu ideea, echipa fiind pe drumul cel bun. Va doresc exact ce-i doriti si voi echipei! Nimic in plus, nimic in minus...

Dan Udrea e dinamovist se stie asta:))

adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Ianuarie 2021, 11:32
Postat de florar pe 15 Ianuarie 2021, 10:24

Pai o mare confuzie in text!!!!Becali in cazul Harut nu a facut nimic ca doar nu s-a semnat contractul!!!Deci ceva care nu a produs efecte pentru tine si multi de aici este mai condamnabil decat ce a spus o instanta de judecata in cazul Voiculet !!!La fel a fost si cu Valizele!!!Tentativa penala este adevarat a lui Becali este de notorietate dar putini isi amintesc de Valiza recunoscuta de Muresan la TVR si de jucatori ai Mediasului in presa....sau de spusele lui Cornel Dinu cu Valiza ,procurori ,sef de serviciu secret...Concluzia:In cazul lui Becali este buna Justitia ,in cazul CFR pe aceleasi spete nu va intereseaza desi tot Justitia si-a spus cuvantul...

O, da-mi pare foarte rau, nu stiu ce vrei sa-mi spui. Uita-te la primul meu comentariu, cel caruia i-ai raspuns, si in care am zis foarte clar ca nu e nimic ilegal. Mai mult, nici macar datarea ulterioara a contractului nu e ilegala. Dar, in momentul in care acel contract produce efecte juridice, o, ba da! Iar in celelalte aspecte despre care vorbesti... Justitia e o chestie foarte complicata, pe care multi n-o inteleg. Lumea are senzatia ca justitia e chemata sa faca dreptate. Ori nu e asa, nici macar in sistemele cele mai bune (OJ Simpson a fost gasit nevinovat, desi...). Ei bine, justitia nu face dreptate. Ea doar asigura (si vorbesc aici de cele mai bune sisteme juridice din lume) aplicarea unitara a unor reguli general valabile. Daca Becali n-ar fi atat de arogant si lipsit de respect fata de profesionisti (ORICE profesionist, nu doar antrenori - fata de care stim ce atitudine are), s-ar inconjura de avocati care sa-l ajute sa treaca prin hatisurile legii. El prefera insa yesmeni, ca-s mai ieftini. Perfect! Voila de iata rezultatul/rezultatele.

magic4ever
magic4ever  •  15 Ianuarie 2021, 10:57

Nu crede nimeni vrajeala lui Becali...daca are un fotbalist care valoreaza 3 milioane de euro si ajunge in ultimul an de contract si ramane liber si spune ca nu mai vrea sa se activeze si celalalt contract semnat in paralel il baga Becali fara acordul lui sa nu piarda jucatorul de 3 milioane gratis...si apropo de Tanase,acum cateva zile spunea ca nu vrea sa mai pateasca ca in cazul Tanase care a refuzat prelungirea contractului si in vara lui 2021 ramane liber(cum apare si pe transfermarkt) si acum spune : "- În 2016 am semnat pe 5 ani și i-am zis că în 2018 activăm următorul contract de 5 ani, dacă va fi de acord. În 2018 l-am întrebat, a zis "Da, nea Gigi" și el mai are încă 2 ani începând din vară!"...cum vine asta? Acum activeaza el contractul FARA ACORDUL lui Tanase(SA NU IL PIARDA GRATIS) si nu mai ramane liber in vara lui 2021 si mai are 2 ani de contract pana in 2023?????

Vezi toate comentariile (48)
Comentează
Close