FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali jubilează! FCSB e cu un pas mai aproape de revenirea în Ghencea » Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii!

FCSB visează să revină în Ghencea  / Sursă foto: GSP
FCSB visează să revină în Ghencea / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 17:26 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 18:15

FCSB a aflat astăzi vestea pe care o așteaptă de luni bune: conform presidencey.ro, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educației fizice şi sportului nr. 69/2000. E „portița” de care clubul lui Gigi Becali speră să profite pentru a juca în Ghencea. 

Propunerea legislativă a trecut de președintele Klaus Iohannis, urmând să fie promulgată odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial. Astfel, vechea dorință a lui Gigi Becali se poate îndeplini, și anume ca celor de la FCSB să le fie permis să evolueze pe arena din Ghencea.

Proiectul de lege privind condițiile de închiriere a bazelor sportive publice, depus de USR pe 27 iunie 2022, a devenit o certitudine. După ce a fost adoptat de Senat în octombrie, iar mai apoi a trecut și de Camera Deputaților, acum acesta urmează să fie promulgat.

În trecut, FCSB a făcut mai multe solicitări pentru a-și putea disputa meciurile în Ghencea. De fieacare dată, s-a izbit de refuzul CSA. Argumentul principal pe invocat de „militari” a fost acela că FCSB e un club care i-a afectat imaginea și interesele.

Undă verde pentru un stadion nou, de 100 de milioane de euro, în Liga 1!
STADION
Undă verde pentru un stadion nou, de 100 de milioane de euro, în Liga 1!

FCSB e cu un pas mai aproape de revenirea în Ghencea!

Cum era de așteptat, din această dezbatere publică n-au lipsit controversele. Deputatul USR Cristian Brian, inițiatorul acestei legi, susținea în noiembrie că propunerea legislativă a fost făcută pentru ca românii să aibă un acces mai ușor în bazele sportive publice. Între timp, PSD a adăugat un amendament pe care cei din USR l-au numit „un cadou” cu dedicație pentru Gigi Becali”. 

Practic, Grupul PSD de la Camera Deputaților i-a adus un amendament, un amendament neconstituțional, care schimbă toată logica legii. Noi dorim ca acei administratori să stabilească singuri modalitatea prin care se închiriază bazele, nu să intervenim noi peste ei. Iar acest proiect, propus de Grupul PSD, face altceva – stabilește cum anumite baze sportive pot fi închiriate. 

Treaba asta este un lucru care se datorează unei promisiuni făcute public, promisiune pe care domnul Ciolacu i-a făcut-o lui Becali, legată de o anumită bază sportivă. Și știm cu toții despre ce este vorba.

- Deputatul USR Brian Cristian

8 aniau trecut de când FCSB a disputat ultimul meci pe Ghencea, mai precis pe 22 martie 2015, pe fosta arenă, într-un meci cu Viitorul, scor 4-1, într-un sezon în care clubul lui Becali a câștigat pentru ultima oară titlul

Amendamentul adăugat de PSD

Ce prevede amendamentul PSD și de ce speră FCSB? Acesta presupune ca:

Administratorii aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziție comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unui tarif care să asigure cel puțin cheltuielile administratorului ocazionate de respectiva activitate.

Ce prevede proiectul de lege

Administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive, indiferent că fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, au obligația de a afișa, la începutul fiecărei luni, în loc public, la sediul bazei și/sau instalației sportive, și pe site-ul propriu, după caz, următoarele informații:

  • regulamentul pentru închirierea bazei și/sau instalației sportive;
  • tarifele pentru închiriere;
  • numele persoanei fizice, a persoanei juridice, precum și numele structurii sportive care a închiriat un interval orar recurent, cu menționarea sportului practicat, a datei rezervării și a perioadei pentru care s-a făcut închirierea.

Promisiunea lui Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, l-a asigurat public pe Gigi Becali că se va implica pentru ca FCSB să poată juca pe noul stadion Steaua, fieful echipei Armatei, care a costat statul 94.672.020 milioane de euro.

„Este momentul ca această situație aberantă să înceteze! Mă voi implica pentru ca suporterii să meargă atât la meciurile celor de la FCSB, cât și la cele ale Stelei. Cred că într-o țară în care fotbalul a ajuns să trăiască din amintiri este momentul ca această situație aberantă să înceteze!

E aberant ca FCSB și Steaua să fie folosite într-un război orb al orgoliilor, război din care pierd, cu siguranță, atât suporterii, cât și fotbalul românesc!”, a spus Ciolacu la finalul lui octombrie 2022, potrivit ProSport.

VIDEO Discurs ferm al jurnalistului Adrian Florea: „Dați-mi un motiv pentru care FCSB nu ar trebui lăsată în Ghencea!”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Informații din culise despre mutarea lui Sorescu la FCSB » De ce vrea Rakow să scape de român

FOTO&VIDEO Undă verde pentru un stadion nou, de 100 de milioane de euro, în Liga 1!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (83)
Florin100
Florin100  •  11 Aprilie 2023, 20:09
Postat de doar_dinamu_e_bucuresti pe 11 Ianuarie 2023, 20:17

aia e o clona ba',la fel ca echipa de 2 bani csa talpan regal 2017! ati adus si fosti stelisti gen oprita ogararu si bostina sa incercati sa pacaliti publicul ca voi ati fi Steaua, sunteti tradatori si nu meritati decat sa suferiti si sa plangeti pe vecie in liga 2 hahahahaha!

In niciun vis al vostru, CSA Steaua Bucuresti NU este clona si stii de ce??? Pentru ca legal, inainte de 1989, Steaua Bucuresti a fost o unitatea militara si a ramas si dupa lovitura de stat. Ca sa treci un bun din patrimoniul public la un privat, trebuie mai intai sa dai o lege ca sa o scoti din circuitul public si sa o treci in cel privat tot al statului. Stii cumva numarul legii prin care bunul public al statului roman a fost scos din circuitul public si trecut in cel privat? Daca stii, zi-mi si mie numarul legii si eventual intreaba-l si amicul tau becali. Dar iti spun ca nu exista si legal, Steaua Bucuresti, NU s-a putut si nu se poate vinde. Steaua a dat doar un drept de utilizare/folosinta AFC-ului lui Paunescu, dar nu a vandut nimic catre acesta ca nu putea legal sa vand nimic. Tu daca mergi in chirie pentru o noapte la Palatul Brancovenesc sau la Palatul Parlamentului, nu inseamna ca esti proprietarul Palatului Brancovenesc sau al Palatului Parlamentului, asa cum interpretati voi si sunteti intretinuti de oier sa va mai smulga niste bani din buzunare.

istet10
istet10  •  12 Ianuarie 2023, 19:54
Postat de forumeer.47 pe 12 Ianuarie 2023, 12:57

Ma amuza ca n-a citit nimeni dintre zecesebei modificarile aduse acestei legi. Au creeat cadru legal si cam atat. Steaua tot poate refuza. Acum doar i-ar fi mai usor sa accepte... daca ar vrea. Dar nu vrea. Now what :)) ? Nu merge, ba. Tot nu veti juca in Complexul Sportiv Steaua.

Daca erai atent observai ca vor fi obligati sa prezinte tabele cu tarife . Vor trebui publicate procedura de inchiriere si programul cand stadionul este pus la dispozitie pt inchiriere. Ei, din acest moment, Curtea de Conturi va semnala ORICE refuz neintemeiat. CSA nu poate refuza o solicitare pt ca vine de la FCSB sau de la Becali. Refuzul neintemeiat este considerat venit nerealizat din vina cuiva. Pt asa obligatoriu se va declansa cercetare administrativa. Cui crezi ca ii va conveni sa plateasca daune? Nu se reglementeaza o obligatie. Se reglementeaza posibilitatea de inchiriere. Cu respectarea unor obligatii insa. Este oricum anapoda ca minstere, fie el de interne, al apararii, al transporturilor, al invatamantului, ... sa detina arene de o asemena capacitate, intrucat nu se justifica pt folosirea de catre angajatii acestor institutii. Voi nu aveti o abordare rationala. Voi va manifestati ura fata Becali. Nici mie nu-mi place ce face. Dar justificarile vostre nu au treaba cu o judecata sanatoasa.

inshallah
inshallah  •  12 Ianuarie 2023, 16:59

in 2 luni facem iar din ghencea târla noastra

Vezi toate comentariile (83)
Comentează