FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO + FOTO Gigi Becali, Lucescu și ucrainenii » Patronul FCSB le-a deschis azi porțile bazei din Berceni: „I-am zis lui Sydorchuk: «E în interesul tău să joci»”

Gigi Becali +18   FOTO
Gigi Becali

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2022 11:42 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 13:52

La rugămintea lui Mircea Lucescu, FCSB a acceptat să cazeze în baza din Berceni echipa U19 a celor de la Dinamo Kiev, care va disputa în România meciul, pe 6 aprilie, cu Sporting din „optimile” UEFA Youth League. 

În această dimineață, antrenorul și omul de afaceri au venit împreună la baza din Berceni. Becali i-a făcut turul bazei de pregătire, astfel ca tehnicianul să poată vedea în ce condiții se vor antrena juniorii clubului din Kiev. 

Alături de Becali și de Lucescu, la bază au fost prezenți și Mihai Stoica, managerul clubului, Valeriu Argăseală, președintele, Alexandru Tudor, cel care se ocupă de Academica FCSB, precum și un preot.

La final, Gigi Becali a comentat faptul că internaționalii ucraineni de la Dinamo Kiev și Șahtior, Sergiy Sydorchuk (30 de ani, mijlocaș defensiv), Taras Stepanenko (32, „închizător”) și Sergiy Kryvtsov (31, stoper), se vor antrena și ei în baza FCSB.

„Ideea a fost de a ajuta echipa de tineret. Eu am spus că voi propune dacă au nevoie.  Ei vor să se antreneze. I-am zis (n.r- lui Serhiy Sydorchuk, mijlocașul lui Dinamo Kiev) «Dacă ai poftă să joci și vrei să joci, e în interesul tău». Vrei să joci? Joci? Nu vrei? Bine. Nu e condiționată treaba asta. I-am zis «Antrenează-te. Când vrei, zi-mi». El a venit să vadă condițiile, că e căpitan.

Care e interesul lui? Să joace și să se antreneze. Dacă vrea să joace, să joace. E vorba de două luni, e un fotbalist care joacă la orice echipă. Ne ajuta, e fotbalist de clasă. Dar a zis că deocamdată nu vrea. Pe mine, Sydorchuk mă interesa cel mai mult.

O să mai vină, vor fi 38 de persoane. Le-am arătat condițiile și le-a plăcut. Ceilalți 3 se vor antrena aici, separat sau cu FCSB, pentru naționala Ucrainei. Cum vor. Nu știu ce vor face. Am vrut să ajut. Dacă intră și joacă, va fi un ajutor pentru el”, a declarat Gigi Becali.

Mircea Lucescu: „Cât timp în Ucraina se moare, nu se pune problema să joace”

Nu se pune problema de jucători. Gigi Becali s-a oferit și să îi primească la antrenamente, dar nici nu se pune problema să joace, pentru că nu se poate, nu ar fi corect. Sunt aici, au venit de mai mult timp, au stat trei zile la George Copos la Crown Plaza, după s-au mutat în Pipera, unde sunt cu familiile lor. Fiecare dintre ei are câte trei copii, soția lui Sydorchuk așteaptă al patrulea. Nu se pune problema, cât timp acolo se moare, ca ei să joace fotbal

Am căutat locuri de cazare și posibilități de antrenament pentru echipa U19. Am vrut să jucăm la București. Am vorbit cu Gigi, s-a oferit să preia echipa. Sunt condiții foarte bune. Am văzut baza, este foarte bună. Nu putem decât să îi mulțumim pentru această ospitalitate, pentru generozitatea lui
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

FOTO. Gigi Becali și Mircea Lucescu, împreună la baza FCSB

+14 FOTO

Becali voia la FCSB jucători de la Dinamo Kiev și Șahtior

 Gigi Becali a anunțat marți seară că intenționa să le propună lui Sergiy Sydorchuk (30 de ani, mijlocaș defensiv), căpitanul lui Dinamo Kiev, Taras Stepanenko (32, „închizător”) și Sergiy Kryvtsov (31, stoper), ambii de la Șahtior, un contract până la finele sezonului. 

Totuși, astăzi patronul FCSB a fost refuzat de Stepanenko, dar și de Mircea Lucescu: „Este exclus ca ei să semneze cu un club din România. Nici la FCSB, nici în altă parte. Nu e normal ca ei să joace în timp ce compatrioții lor luptă în război”.

Am aflat că mi-am găsit deja un club. Mulțumesc. Ei nici măcar nu m-au întrebat. Da, e un fake
 – Taras Stepanenko

Citește și: 

Plătit de FRF, Vassaras e anti-Liga 1! » Ca pe vremea comunismului: ăia buni merg la export! Aproape nicăieri nu se mai întâmplă așa ceva

„Jur, pe cuvântul meu! Am rămas și eu mut” » Monologul lui Gigi Becali, întrerupt de Ilie Dumitrescu: „Nu te cred!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
observator_federal
observator_federal  •  23 Martie 2022, 23:58
Postat de valyomanyd pe 23 Martie 2022, 16:40

Incredibil, Sydorchuk nu vrea:))) Si am avut ieri articol cu...." cum poate arata primul 11 la fcsb:))))))Am aflat si cine iese din primul 11:)))))))

Oho, aflasem și cum își surclasa astfel Fcsb contracandidatele ca valiare Teansfermarkt, și la ce valoare amețitoare ar fi ajuns (admirația cuprinsese redacțiile publicațiilor "sportive").

2441540965880847
Cristescu Catalin  •  23 Martie 2022, 19:56

Nu sunt si nu voi fi vreodata vre un mare fan Gigi Becali...dar cat de mult se implica si cat de mult ajuta oameni aflati in suferinta da dovada de multa omenie si un suflet imens...in rest ce si cum nici nu mai conteaza.....daca vreodata voi fi pe marginea prapastiei fara vreo speranta pt viitor mi ar placea sa ma intanalnesc intamplator cu omul Gigi Becali...cu siguranta mi ar salva viata sau macar ar incerca....Cinste lui!

paroi
paroi  •  23 Martie 2022, 16:45

Vrea sa semneze cu el si apoi sa-i vanda? Vrea profit?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează