FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Altă țeapă? » FCSB cheltuie milioane pe jucători care nu reușesc să se impună în echipă

David Miculescu
Foto: Imago
David Miculescu Foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 20 septembrie 2022 07:16 / Actualizat marti, 20 septembrie 2022 11:42

David Miculescu (21 de ani) și Eduard Radaslavescu (18), două dintre vedetele din campania de achiziții, au ajuns să aibă statut de rezerve bune de folosit doar atunci când FCSB își menajează oamenii de bază. Tânărul cumpărat de la Hagi cu un milion de euro nu a fost titular în niciun meci.

Transferurile lui Becali au fost spectaculoase în vara aceasta doar câtă vreme a fost deschisă mercato, când apelează la fotbaliștii pe care i-a adus, ei nu mai par să fie atât de buni cum păreau. 

După 74 de ani, Gigi Becali i-a readus pe loc de baraj » Atunci Steaua retrograda, dar era salvată de Federație
FCSB
După 74 de ani, Gigi Becali i-a readus pe loc de baraj » Atunci Steaua retrograda, dar era salvată de Federație

„De acum înainte vom menaja titularii pentru campionat, în Conference să joace Miculescu, Rusu” e anunțul lui Gigi după eșecul de la Craiova, 1-2 cu Universitatea. Miculescu a costat 1,7 milioane de euro, pentru Rusu a plătit 200.000 de euro.

Radaslavescu nu e bun nici în echipa rezervelor lui FCSB

Aproape două milioane de euro, așadar, consumați pentru două rezerve. Miculescu are șanse minime să se impună în concurența cu Cordea, ale cărui evoluții au fost constant bune. Becali a povestit că există și un interes din străinătate pentru un transfer al lui Cordea, ceea ce face ca mijlocașul adus de la Clinceni să fie intangibil în formula de bază, ca să poată fi vândut. 

Fotbalistul pe care Gigi l-a cumpărat de la UTA în vara aceasta cu cea mai mare sumă plătită pentru vreun jucător pe piața internă a dezamăgit atunci când a apucat să evolueze. Și mai rău o duce un alt nume lăudat în momentul în care a fost achiziționat. 

Eduard Radaslavescu, pe care Hagi îl etichetase ca pe un supertalent, a costat un milion de euro. Și nu a fost titular nici măcar o dată! A apărut în cinci partide din campionat, doar în bucăți din ele.

Îl felicitau toți

Radaslavescu are 18 ani și mai mult l-a enervat pe Becali de când a ajuns la FCSB. Patronul l-a certat pentru tupeul de a fi executat o lovitură liberă la un moment dat. Imediat după ce Becali l-a luat de la Farul pe internaționalul de juniori, Ilie Dumitrescu l-a complimentat pe patron pentru afacere.

„Îmi place foarte mult Radaslavescu, eu zic că e cel mai bun transfer pe care l-a făcut Gigi de când este el în fotbal. Te felicit, Gigi! E clar, ești calificat pentru fotbal!”. Becali a povestit că îl întrebase și pe Rădoi despre mijlocașul central de la Farul: „Mirel mi-a spus exact ca Ilie, că e cel mai bun transfer pe care l-am făcut vreodată”. 

Ca randament real și ca însemnătate pentru parcursul echipei, Radaslavescu arată deocamdată ca una dintre cele mai proaste afaceri pe care le-a realizat patronul FCSB-ului, dat fiind costul mare pe care l-a impus mutarea lui Eduard.

Doar Compagno confirmă la FCSB

Din lista lungă cu achizițiile din vara aceasta, italianul Compagno a avut cel mai bun comportament. Atacantul luat de la Craiova 1948 cu 1,5 milioane de euro a apărut în trei meciuri din campionat pentru FCSB și a înscris două goluri. Dawa și Tamm au fost și ei titulari în mod constant, dar s-au întrecut în gafe. 

Dawa a avut multe meciuri slabe, Tamm a avut o prestație dezastruoasă în eșecul de la Craiova. Marco Dulca și Bogdan Rusu se mai află la FCSB doar pentru că transferurile nu mai sunt permise deocamdată. Becali i-a anunțat deja că ambii vor fi trimiși în iarnă înapoi de unde au venit, la Chindia și la Mioveni. 

Rață a fost deja returnat la FC Voluntari. Becali e mulțumit de trialul continuu pe care îl practică: „De acum înainte, nimeni nu va mai primi un contract mai lung de un an. Întâi trebuie să fie testat «la șaibă» și abia pe urmă semnăm pentru o perioadă mai lungă. Dacă nu e bun pleacă, aduc altul și tot așa!”.

VIDEO Fostul antrenor al lui FCSB, despre situația roș-albaștrilor: „Echipa este în pericol, s-a axat mai mult pe Conference League”

Citește și: 

Pică varianta „Guriță?” » Nelu Varga ar putea sista negocierile după ultima cerință a lui Contra!
CFR CLUJ
Pică varianta „Guriță?” » Nelu Varga ar putea sista negocierile după ultima cerință a lui Contra!
Contestat din nou de fani, Prepeliță e ferm: „Nu știu ce doresc de la mine, eu demisia nu mi-o dau!”
FC Argeș - CFR 0-1
Contestat din nou de fani, Prepeliță e ferm: „Nu știu ce doresc de la mine, eu demisia nu mi-o dau!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
hofer
hofer  •  20 Septembrie 2022, 20:10

Păcat de toți cei tineri care se duc la FCSB pentru că cu acest individ nu o sa progreseze ci mai degrabă o sa regreseaze. Pai când cineva iasă la TV și spune că ești slab nu mai ai puterea sa_ti revi daca nu ești tare la cerebel. In loc el să-i încurajeze, no, el praf ii face. In viata fiecare trebuie sa stie ce face.

Dobermannul
Dobermannul  •  20 Septembrie 2022, 19:05
Postat de adianghelescu pe 20 Septembrie 2022, 17:58

eu nu intelege de ce atata interes la aceasta fituica pentru echipa de pe locul 14

Hai omule, sunt in consens cu tine cei de la GSP. E interes de distrugere. O distrug in ochii celor ce citesc (cred ei) cu deontologie profesionala si in principal cu echidistanta unei gazete de sport.

adianghelescu
adianghelescu  •  20 Septembrie 2022, 17:58

eu nu intelege de ce atata interes la aceasta fituica pentru echipa de pe locul 14

Vezi toate comentariile (21)
Comentează