FOTBAL  »  Superliga  »  APARIȚIE

FOTO Apariție rară » Fost lider al Cooperativei surprins pe stadion după eliberarea din pușcărie: cum arată acum

Gigi Nețoiu, la meciul lui FC Voluntari / Foto: Raed Krishan (GSP)
Gigi Nețoiu, la meciul lui FC Voluntari / Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 august 2022 23:22 / Actualizat luni, 29 august 2022 00:05

Gigi Nețoiu, fostul conducător de la Universitatea Craiova și Dinamo, a fost surprins pe stadion vineri, la confruntarea dintre FC Voluntari și Universitatea Cluj, 0-0. În vârstă de 63 de ani, Nețoiu, care a ispășit și o pedeapsă în „Dosarul Transferurilor”, e complet schimbat față de anii în care făcea spectacol în lojele de pe stadioanele țării.

Fotoreporterii Gazetei l-au surprins pe Nețoiu la tribuna oficială a stadionului „Anghel Iordănescu”, de unde a urmărit meciul alături de Victor Pițurcă și de Alexandru Radu, zis „Cartof”, colaboratorul lui Edi Iordănescu de la prima reprezentativă.

Apariție rară » Fost lider al Cooperativei surprins pe stadion după eliberarea din pușcărie: cum arată acum
Gigi Nețoiu, la meciul lui FC Voluntari / Foto: Raed Krishan (GSP)

Nețoiu mai vine doar la meciurile lui FC Voluntari

Nețoiu nu mai e în prim plan nici în fotbal, nici în afaceri, deși acum câțiva ani s-a tot vorbit de o nouă implicare în sport, poate chiar o revenire spectaculoasă la Dinamo, alături de Borcea. „Comandantul” s-a ținut departe de fotbal, mai vine, din când în când, la meciuri doar la Voluntari, mai ales că e prieten foarte bun cu primarul Pandele.

De altfel, Nețoiu chiar a primit o funcție la Voluntari, una mai degrabă onorifică, fiind președintele Consiliului Consultativ (organism care coordonează toate cele 16 discipline sportive finanțate de către Consiliul Local al Primăriei Voluntari).

Apariție rară » Fost lider al Cooperativei surprins pe stadion după eliberarea din pușcărie: cum arată acum
Așa arăta Nețoiu în 2015

Ce a însemnat Gigi Nețoiu în fotbalul românesc?

Nețoiu fost patron la Rocar în a doua jumătate a anilor '90, după care a condus Universitatea Craiova între 2000 și 2002. N-a reușit nimic notabil în Bănie, iar în vara lui 2000 a plecat de bunăvoie, cu mulți jucători, la Dinamo, unde a devenit acționar. A fost considerat unul dintre liderii „Cooperativei” din fotbalul românesc. 

În 2014 a fost condamnat la închisoare în Dosarul Transferurilor, ispășind un an, 9 luni şi 20 de zile din pedeapsa de 3 ani şi 4 luni.

VIDEO Viorel Ilinca, despre cum a plecat Nețoiu cu toți fotbaliștii la Dinamo și comedia transferului lui Claudiu Niculescu

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Dinamo pleacă și de la Clinceni! „Câinii”, fără casă înaintea derby-ului cu Steaua: „Sunt sătul! Sunați-l pe ministrul Novak!” + ce echipă joacă acum în „Ștefan cel Mare”

Culisele vânzării lui Dinamo » Două mari tabere interesate: cu cine vrea Șerdean să bată palma

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
romeverest
romeverest  •  29 August 2022, 10:17

Ii dati prea mare importanta lui Netoiu !! Pentru cultura unora mai tineri…..….…”tatal” cooperativei in fotbalul romanesc se numeste Mitica Dragomir, iar “adjunctii” sai au fost Padureanu de la Bistrita si Pinalti de la Piatra Neamt !! Netoiu a fost un mic copil fata de acesti gropari ai fotbalului romanesc !!

Traiminromania..
Traiminromania..  •  29 August 2022, 09:17
Postat de Cristiano2020 pe 29 August 2022, 00:32

din cauza unora ca nețoiu țara e praf și o duc greu românii(majoritatea românilor)!

Gresit . E din cauza tuturor romanilor. Numa la noi vezi titlu onorific la un fost ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zorrozabal
zorrozabal  •  29 August 2022, 09:16

***sociind numele lui Dinamo cu cooperativa lui ...Becali și Hrebenciuk!De ce nu ne zic ca Nețoiu asta a fost proprietar și la Internațional Curtea de Argeș(pe care a bagat-o in Liga I) de unde a facut blat cu Becali-care avea nevoie urgenta de 3 puncte pe terenul lui Internațional-ca sa câțtige titlul(in acea ultima etapa)!Pentru care,a cumparat cica, un jucator de la Nețoiu cu o suta de mii de„dolaari”!Treaba„rezolvata”-ca doar oameni de omenie sunt ei!Ce s-a intâmplat cu jucatorul ala?!Aa,da!Nu l-a folosit nici macar ca rezerva și i-a dat drumul sa plece!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close