FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

VIDEO „Ăsta e nebun? Îmi dă cu un milion de dolari în cap?” » Giovanni Becali, dezvăluiri despre fuga din România și un dialog cu tatăl lui Gigi Becali: „Legați-l și hai cu el la Spitalul 9!”

Ioan Becali / Captură  „Fiță cu Adiță”
Ioan Becali / Captură „Fiță cu Adiță”

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 aprilie 2022 12:59 / Actualizat sambata, 23 aprilie 2022 13:50

Giovanni Becali, celebrul agent de jucători de după 1990, a vorbit la emisiunea „Fiță cu Adiță” despre fuga sa din țară de la începuturile anilor '70. 

Giovanni Becali și-a adus aminte de tentativele sale de a fugi din România în perioada în care avea doar 20 de ani, când voia cu disperare să plece în străinătate pentru a se îmbogăți. Acesta a rememorat momentul în care a fost prins de polițiști și închis la Reșița, dar și dialogul purtat ulterior cu unchiul său, tatăl lui Gigi Becali.

Amintirile lui Giovanni Becali de la fuga din România: „Ăsta e nebun? Îmi dă cu un milion de dolari în cap?”

„Voiam să plecăm, dar o călăuză ne-a dat în gât. Am fost prinși la Herculane și duși în beci la Reșița, unde am stat cinci zile în arest. Ne-au confiscat valuta, ne-au luat tot, i-au luat și unui unchi vreo 4.000 de lei, i-au cotrobăit prin toată mașina. Aveam o vioară, o cumpărasem de la Fundeni. Lustruită, făcută foarte frumos. Mă gândeam că iau un milion de dolari la o licitație. Voiam să merg la Roma cu ea. 

Mi-au spart vioara în cap, că era falsă. Am spus. «Ăsta e nebun? Îmi dă cu un milion de dolari în cap?» Sau o fi falsă? Am aflat că era falsă, asta e”. 

Mă întorc acasă și îmi aduc aminte...Când m-au adus de la circa 17, toți din familie erau cu întrebările: «Ce ai făcut, ce-ai dres?» Eu până la 10-11 ani, pupam mâna bunicilor, eram cuminte. Eram supărat, îmi era rușine, dar ce era să fac? 

- Ioan Becali 

Părintele Pimen Vlad, despre gestul extraordinar făcut de Gigi Becali pe Muntele Athos: „Îi dă unul o sacoșă și scoate și numără 30.000 de euro!”
CREDINȚĂ
Părintele Pimen Vlad, despre gestul extraordinar făcut de Gigi Becali pe Muntele Athos: „Îi dă unul o sacoșă și scoate și numără 30.000 de euro!”

Giovanni Becali, dezvăluiri despre un dialog cu tatăl lui Gigi Becali: „Legați-l și hai cu el la Spitalul 9!”

„Tatăl lui Gigi Becali mă cicălea: «Bișnițarule, ce căutai la Herculane, unde voiai să mergi? Aici o să mori!». Îi spuneam: «Unchiule, uite care e situația: eu odată și-odată o să plec. Când o să mă întorc, mașina cu care o să vin n-o să intre pe poarta asta. «Ce-ai zis mă?», îmi răspunde el. «Ăsta se droghează în oraș! De asta nu vine copilul acasă două-trei zile».

Eu aveam ambiție, voiam să reușesc. Le-am mai zis: «Când mă întorc, coșmeliile ăstea ale voastre vor fi dărâmate de trailere!» Ei îmi răspuneau: «Legați-l și hai cu el la Spitalul 9. Copilul nu mai e sănătos, a luat-o razna!»

Au mai trecut două-trei luni și am plecat. Trec 20 și ceva de ani și mă întorc în 1990 cu un Mercedes 560 SL nou-nouț. Dar unchiul meu murise cu 10 zile înainte să vin. Am claxonat și am strigat la ei: «Hai, deschideți ușa!» A trebuit să trag oglinzile ca să am loc pe poartă. «Ați văzut, oameni buni, ce v-am zis eu?»”, a povestit Giovanni, în timpul emisiunii „Fiță cu Adiță”, de la Kanal D. 

70 de aniva împlini Ioan Becali pe 10 iunie

Giovanni Becali dezvăluie cum a făcut primii bani: „Vindeam bilete la filme cu Kirk Douglas, Adriano Celentano, Gianni Morandi”

Invitat în 2020 la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Giovanni Becali a rememorat mai multe povești din anii tinereții zbuciumate

„Eu am venit din stradă, da! Am vândut bilete la cinema Patria, iar imediat era barul Melody, care mi-a devenit proprietate. Vindeam, la 15-16 ani, bilete. Erau filmele cu Kirk Douglas, Adriano Celentano, Gianni Morandi... Dădeam 4 lei pe un bilet și-l vindeam cu 8 lei seara. Eram băiat de liceu, eram puști. 

Făceam școală și fotbal la Dinamo. Am jucat de la 9 ani până la 17 ani! Când am fost președinte la Dinamo am făcut turul pe unde am copilărit și am dat 40.000 de dolari doar ca să refac p-acolo”.

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV „Faliment!” » I-a intentat proces lui CFR Cluj din cauza unei datorii de 200.000 de euro

EXCLUSIV A întors Istvan Kovacs armele? Arbitrii aprind lupta CFR Cluj - FCSB: transformare incredibilă față de sezonul trecut

„Dispare clubul pâna aleg ei o siglă!” » Dinamo, față în față cu colapsul: „Dacă pică în Liga 2, planul de insolvență nu mai e valid”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  23 Aprilie 2022, 20:31

Mai interesant ar fi sa povesteasca cum cu aurul fals vandut unui stomatolog evreu in Germania..cum , intamplator, in Zurich(aeroport) a inceput doctorul sa tipe si sa cheme politia..si cum a stat Giovanni la negocieri si a dat banii inapoi (un exemplu din multe altele).. Dar mai frumos ar fi sa explice cum s-a intamplat in anii 1990-1995 cu valize de bani pentru "brigada diverse"...ar fi frumos sa povesteasca. Are omul importanta lui, si e chiar mare. De asta "bre nea ovi" tace malc. Il Luce stie. Toti stiu.

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  23 Aprilie 2022, 15:03

Ăsta și restul clanului au pus fotbalul românesc pe chituci. Burleanu e pistol cu apă pe lângă ei...

snooker
snooker  •  23 Aprilie 2022, 14:30

Prietenii lui Ovidiu...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează