FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Poveste INCREDIBILĂ a lui Ion Crăciunescu de la un blat din Liga 1: „În minutul 20, am băgat fluierul în buzunar! Voiau să mă dea afară!”

Ion Crăciunescu este unul dintre cei mai galonați arbitri din istoria fotbalului din România // Sursă foto: GSP
Ion Crăciunescu este unul dintre cei mai galonați arbitri din istoria fotbalului din România // Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 28 mai 2020 09:38

Fostul arbitru Ion Crăciunescu, 69 de ani, a povestit prin ce a trecut în România în timpul unui blat. Deși nu a vrut să dezvăluie meciul, Crăciunescu a declarat la GSP Live că partida s-a disputat la Oradea.

  • Ion Crăciunescu a arbitrat 230 de meciuri în prima ligă din România;
  • A fost delegat la Campionatul European de tineret din 1988, la finala Campionatului European de juniori din 1992, la semifinala Cupei Intercontinentale din 1995;
  • Tot în 1995, Crăciunescu a condus la centru și finala Cupei Campionilor Europeni, Ajax Amsterdam - AC Milan 1-0.
  • Ion Crăciunescu s-a retras din arbitraj în anul 1996. De atunci a fost președinte la echipe din Liga 1, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, acum fiind analist TV.

VIDEO Ion Crăciunescu, amintiri de la un blat din România: „Voiau să mă dea afară”

Dădeam ture pe teren într-un meci din vestul țării, la Oradea. Am băgat fluierul în buzunar, după vreo 20 de minute. Era blat! Am și scris în raport. Am început să alerg pe teren. Mă întrebau jucătorii cine bate, că a ieșit mingea afară. «Cine vreți voi, mă!”. După, m-au chemat la Federație. 

Voiau să mă dea afară, că mi-am bătut joc de meci. Am avut noroc cu Nicolae Secoșan (n.r. fost jurnalist sportiv), care a spus în comentariul lui că a fost blat. Altfel, eram mâncat! Eu venisem cu mașina de la Vâlcea până la Oradea și voiam să fac un antrenament măcar (n.r. râde)”, a declarat Crăciunescu, la GSP Live.

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Narcis Răducan rupe tăcerea despre perioada FCSB: „N-aș mai accepta să mă întorc!” + ce i-a spus Becali în momentul despărțirii

Omul acuzat că a stat în spatele succeselor lui CFR Cluj: „Ai fost acolo cu Paszkany! Ai fost parte la furat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  28 Mai 2020, 20:25

Nea Ion devine din ce in ce mai penibil cu astfel de declarații. Nu poate să convingă pe nimeni care se pricepe măcar puțin la fotbal că nu a arbitrat meciuri care au fost blat,cu sau fără știrea sa.Erau două scenarii posibile,echipele se înțelegeau între ele sau arbitrul trăgea cu una din combatante.Altceva,nu există...Intre noi fie vorba,au existat măcar declarații din partea unor personaje cu influență în fotbal că ar fi fost la centru in anumite partide considerate suspecte.Insa toate aceste declarații fără dovezi sunt egale cu zero.Ceea ce a rămas în spatele carierei sale e imaginea unui arbitru valoros,drept mărturie stând câteva partide de maximă importanță pe plan european.Ca nu i a dat galben unui anumit jucător care a și marcat mai apoi in finala UCL când ar fi meritat măcar vreo 3,că a arbitrat execrabil o finală de Cupa României între Petrolul și Rapid,e altă discuție...Nu erai cu ei,erai împotriva sistemului,complicat până la urmă, dar nu veni acum să pozezi in primadonă că nu și are rostul toată acestă mascaradă. Dar până la urmă ce pretenții să avem de la un individ care și a declinat cuvântul dat?A declarat public că părăsește țara dacă iese Burleanu președinte FRF.Unde e domnul Crăciunescu acum?Bine mersi intr un studio al unei emisiuni de la o televiziune privată?Așadar,concluzia e simplă și foarte ușor de tras...

2177161549205487
Daniel Buriu  •  28 Mai 2020, 12:34

Nea Ioane, opreste-te,ce fata mare ai fost, cata nevinovatie!

ciuke
ciuke  •  28 Mai 2020, 12:04
Postat de malkin71 pe 28 Mai 2020, 10:59

E clar ca era meci cu Fc Ceausescu aka Steaua, cea mai blatista echipa inainte de Revolutie.

Nasol ca s-au intrerupt scolile. Au timp kinderii sa abereze pe site-uri sportive. _uta, ai tu idee de blaturi si cooperative? Iti recomand manualul micului securist (aka ******vist). Iti las tie oroarea sa pui litere in loc de stelute, inimosule. Ca deh, asa era securitatea, inimosa - batea, batea, ...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează