FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

EXCLUSIV Gustavo își face planuri serioase pentru play-off: „Dacă luăm titlul, nu doar Craiova se oprește, ci în întreaga Românie o să fie o nebunie!”

Articol de , - Publicat vineri, 11 martie 2022 13:30 / Actualizat vineri, 11 martie 2022 13:37

Jucătorul lunii februarie, Gustavo Vagenin, vorbește la superlativ despre Craiova și ţara noastră, despre bucuriile și realizările avute la Universitatea Craiova, despre planuri și dorințe, dar și despre viața în China

- Gusti, după o perioadă mai grea, acum sunteți din nou pe drumul cel bun. Cum pornești în acest play-off?

- Sunt fericit că am reușit și am marcat în momente decisive. Pentru mine, cel mai important este că echipa merge bine și ne dorim să terminăm cât mai sus posibil. Am trecut printr-un moment greu la Craiova, dar acum atmosfera s-a schimbat și suntem bine.

- Crezi că CFR mai poate să fie ajunsă de cineva?

- Trebuie să profităm de forma pe care o avem și să urcăm cât mai mult. CFR este sus, dar noi meci de meci vrem să câștigăm. Avem o mentalitate pozitivă și cred că dacă vom continua pe drumul ăsta putem să terminăm mai sus.

- Echipa are două Cupe și o Supercupă, dar îi lipsește titlul de campioană.

- Da! Țin minte și acum prima Cupă, pe care am câștigat-o la București, cu 30.000 de fani în tribune veniți de la Craiova. A fost o bucurie foarte mare atunci, dar normal că-mi doresc titlul. Așa cum îmi doresc cât mai multe trofee pentru Craiova.

Gustavo: „Am venit cu informații pozitive în România”

- Atunci chiar a fost o nebunie în oraș! Ce s-ar întâmpla la un titlu?

- Pff! Nu doar Craiova se oprește, ci în întreaga Românie o să fie o nebunie! Și cred că merită. Toți suporterii sunt alături de noi, că e cald, că e frig. Așa e la Craiova și-așa va fi mereu!

Gustavo, „Jucătorul lunii februarie”! Cum s-a votat + Declarațiile brazilianului: „Am marcat goluri în momente decisive!”
CEI MAI BUNI
Gustavo, „Jucătorul lunii februarie”! Cum s-a votat + Declarațiile brazilianului: „Am marcat goluri în momente decisive!”

- Ai șase ani când ai venit la Craiova, mai ții minte cum a fost începutul?

- S-au schimbat în bine multe lucruri aici. Craiova a crescut foarte mult. Avem și un stadion nou și asta mă bucură. Eu cred că orașul merita toate câte s-au întâmplat aici, dar și mai multe lucruri frumoase.

- Ce știai despre România înainte de a veni încoace?

- Înainte a jucat Madson aici și el mi-a dat informații importante și frumoase. Am venit cu informații pozitive despre Craiova și despre România. Atunci m-a surprins campionatul pentru că era foarte bun, cu jucători tehnici, unde poți să faci lucruri bune și poți să crești în carieră. Iar ăsta e și obiectivul meu: să fac lucruri bune și să cresc în carieră.

- Ai strâns multe amintiri în România. Care e cea mai dragă?

- Când am câștigat Cupa României. A fost o finală foarte frumoasă, în care am și marcat un gol. Momentul cel mai spectaculos din România.

- Ce au special Craiova și suporterii de aici?

- Aici se simte mai mult implicarea pentru fotbal. Suporterii vorbesc cu tine, sunt oameni calzi.

Gustavo: „În România, toate orașele sunt frumoase”

- Aveai 20 de ani când ai plecat din Brazilia. A fost grea trecerea pentru tine?

- Da, a fost greu când plec de acasă. Îți lași mamă, tată și familia acolo. Dar pentru un vis pe care-l ai tu poți să faci ce vrei. Dacă îți dorești să faci ceva, trebuie să faci sacrificii. Iar asta fac și acum pentru că sunt departe de familie. Poate o să facem și după.

- Familia ta a fost în România?

- Da, da. Chiar și bunica mea, frații și sora mea. Acum bunica n-a mai venit din cauza problemelor cu pandemia, cu Covid-ul. Dar, cu siguranță, când trece chestia asta, bunica mea o să vină aici din nou.

- Le place în România?

- Foarte mult! Când avem o zi liberă mergem la Brașov, Timișoara, Iași, București, să descoperim și alte orașe. Aici cam toate orașele sunt frumoase.

- În ultimii ani, foarte mulți brazilieni au ajuns în campionate din Europa. Toată lumea vrea să aibă un brazilian în echipă.

- În Brazilia, când te naști, tu ai un vis: să fii un jucător de fotbal! De exemplu, Corinthians are jucători foarte, foarte valoroși, foarte buni. Eu am avut o oportunitate să-mi încep cariera de fotbalist în Italia. Acolo am început să cresc, apoi am venit în România. Cine are posibilitatea să joace în Europa pleacă din Brazilia.

- Concurența în Brazilia e mult mai mare. La São Paulo sunt mii de fotbaliști.

- Da, da. Este o concurență foarte mare, toți își doresc să devină jucători de fotbal. E foarte greu, dar sunt și lucruri frumoase. Școala de acolo, cum învață fotbalul. Avem o structură foarte bună. Baza pe care eu am avut-o de acolo m-a făcut jucătorul care sunt astăzi.

Gustavo: „Ronaldo și gras era incredibil!”

- Sunt trei mari cluburi în São Paulo, tu cu care ții?

- Eu sunt cu cei mai buni. Ha, ha, ha! Corinthians.

- Ultima dată când ai fost la un meci al lor?

- Cred că atunci când Ronaldo juca acolo! "Il Fenomeno" era acolo și am mers la o finală de Cupă din Brazilia. L-am văzut pe Ronaldo și era incredibil ce făcea. Chiar dacă era puțin mai gras, avea experiență, dădea goluri și era incredibil!

- Chiar, suporterii Craiovei se aseamănă cu cei brazilieni?

- Da, sunt calzi. Seamănă un pic.

- Ce ai aduce cu tine în Brazilia să ai în România?

- Familia și prietenii. De asta mi-e cel mai dor de Brazilia. Eu am mai mers acolo atunci când am avut timp liber.

4 echipeitaliene de ligi inferioare, a treia, a patra, a cincea, sunt în palmaresul lui până la sosirea la Craiova: Salernitana, Novara, Lecce şi Messina

- În Italia tu te-ai dus special pentru fotbal sau ai avut alte legături?

- M-am dus pentru fotbal. Eu am cetățenie italiană pentru că familia mea este acolo. Sunt născut în Brazilia, la Sao Paulo, iar familia e stabilită în Italia. A fost o coincidență foarte mare pentru că apoi am jucat la Salernitana.

O arbitră din Ucraina acuză soldații ruși: „Vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare și apă, apoi îți iau tot ce ai”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
O arbitră din Ucraina acuză soldații ruși: „Vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare și apă, apoi îți iau tot ce ai”

Gustavo: „Mi-a fost greu cu mâncarea în China”

- Experiența din China, de la Liaoning, cum a fost?

- O experiență foarte mare. Am jucat în campionatul lor și am putut să joc fotbal și să cunosc toată China. Am fost la Shanghai, la Beijing, în toate orașele. A fost o experiență foarte mare.

- E diferit fotbalul de acolo față de ce-ai jucat tu în Italia și România?

- Un campionat mai puțin tehnic. Ei sunt mai agresivi! Pentru mine a fost o experiență și a fost o responsabilitate foarte mare pentru jucătorii străini. Aveau voie să joace doar doi, dar mi-am făcut treaba acolo. Am marcat goluri, am avut și assisturi. Sunt foarte fericit.

- Ți-a fost greu să te adaptezi vieții, bucătăriei?

- Un pic la început, da! În prima săptămână am mers la restaurante chinezești cu președintele și directorii de la echipă, iar stomacul nu era foarte mult adaptat cu mâncarea asta. De-asta mi-a fost greu, dar apoi m-am adaptat.

850 de miide euro este suma care a intrat în conturile Universității în urma transferului brazilianului la Liaoning FC, din China

Gustavo: „Naționala e un vis pentru mine”

- Bucătăria românească îți place?

- Mai mult decât cea chineză! Îmi plac mămăliguța, micii.

- Ți-a fi dorit să joci pentru echipa națională a României?

- În momentul ăsta eu am două cetățenii, iar ca să o iau pe cea românească ar trebui să renunț la cea italiană. Normal că-mi doream să joc pentru România pentru că am și eu o experiență foarte mare. Avem jucători care merg la națională de la Craiova. E un vis de-al meu să joc în echipa națională, dar e puțin cam greu să pot în cea din Brazilia sau cea din Italia. Dar cine știe?

- Ce planuri ai pentru viitor?

- Mă gândesc doar la play-off, să facem cea mai bună treabă posibilă. Să ajungem cât mai sus cu Craiova. Eu mai am un an de contract aici și după aceea vedem. Îmi doresc să continui pentru că treaba merge bine, eu îmi ajut echipa și asta e cel mai important.

Gustavo s-a întors într-o societate și într-un climat unde a fost foarte bine primit. Când cunoști orașul, societatea, conducerea clubului, atunci îți este mai ușor să te adaptezi. Cum el și-a pus rapid amprenta pe jocul echipei e unul dintre cei mai importanți jucători. Un fotbalist care-și pune în valoare și coechipierii. M-a impresionat capacitatea lui de a interpreta cele două faze. E disciplinat din punct de vedere tactic, își acoperă foarte bine zona, apoi când echipa intră în posesie este un jucător care aduce un plus pe faza ofensivă.

- Ilie Dumitrescu, fost internațional

Dani Coman a suferit 10 operații! „Dublă fractură la șold, fisură pe rinichi, iar degetul ăsta mare e să agăț sacoul în el”

CITEȘTE ȘI

El e fotbalistul care l-a șocat pe Ioan Niculae: „Faceți-mi salariul la jumătate!” » „Bă, n-am cum să-ți fac 5.000. Ți-l fac 7.000”
PRIETENII LUI OVIDIU
El e fotbalistul care l-a șocat pe Ioan Niculae: „Faceți-mi salariul la jumătate!” » „Bă, n-am cum să-ți fac 5.000. Ți-l fac 7.000”
IUREȘ în tabăra PSG-ului după eliminare » Al Khelaifi a agresat arbitrii și un angajat al Realului: „Te omor!”. A intervenit poliția! Pochettino: „E o rușine!”
REAL MADRID - PSG 3-1
IUREȘ în tabăra PSG-ului după eliminare » Al Khelaifi a agresat arbitrii și un angajat al Realului: „Te omor!”. A intervenit poliția! Pochettino: „E o rușine!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (13)
houri.10
houri.10  •  12 Martie 2022, 13:25

Ce frustrări au mititeii pe aici :)))))))) Pai mititeilor uitati- va ce a fost la București la finala cupei.... Și după în centrul Craiovei... Ce va mirați asa???? Gustavo are dreptate ar fi o adevărată sărbătoare în Oltenia și nu numai. La voi dacă vin 30 de oameni la meciuri normal ca va e ciuda.

pittt
pittt  •  11 Martie 2022, 19:55
Postat de 1948forever pe 11 Martie 2022, 14:12

Se opreste toata romania fix pentru oltenia :)))) sa-i zica cineva baiatului ca nu intereseaza pe nimeni o clona infiintata direct in B, nici macar in craiova.

Si corect cum ar fi? Înfiintată direct în prima divizie, ca voi?

1159373617426051
David Robert  •  11 Martie 2022, 18:41

să-i spună cineva lui gustavo că a uitat să-și ia pastilele :)))))))) habar n-are că joacă la o clonă :)))))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează