FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ilie Dumitrescu îl contrazice pe Gigi Becali: „Îl mai vindea pe Man cu 13 milioane?”

Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2023 08:32 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 09:36

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu (54 de ani) a comentat demersul împotriva regulii U21 pe care vrea să-l facă patronul FCSB, Gigi Becali. 

Joi, latifundiarul din Pipera spunea că a discutat cu mai mulți conducători de club din Liga 1 pentru a face o „revoluție” împotriva regulii U21, impusă de FRF. Prin această regulă, echipele din Superliga vor fi obligate să să folosească în următoarele două campionate cel puțin un fotbalist născut după 1 ianuarie 2002 pe toată durata meciului.

Vineri, Gigi Becali spunea în exclusivitate pentru GSP că va trimite o hârtie la FRF, menționând că majoritatea echipelor din Liga 1 sunt de acord cu desființarea acestei reguli. Ilie Dumitrescu nu îi dă însă dreptate patronului FCSB, venind cu un exemplu de fotbalist pe care FCSB l-a folosit datorită regulii U21 și de pe urma căruia a încasat mulți bani: Dennis Man, vândut la Parma pentru 13 milioane de euro. 

FCSB. Ai progresat? Afară din echipă! » O nouă decizie controversată: cum vrea Gigi Becali să-și construiască primul „11” pentru noul sezon
FCSB
FCSB. Ai progresat? Afară din echipă! » O nouă decizie controversată: cum vrea Gigi Becali să-și construiască primul „11” pentru noul sezon

Ilie Dumitrescu nu îi dă dreptate lui Gigi Becali în ceea ce privește regula U21: „Îl mai vindea pe Man cu 13 milioane?”

„Aș vrea să discut un aspect foarte important. Crezi că îl mai vindea pe Man cu 13 milioane dacă nu era forțat cu regula asta under-21? Îl mai băga cineva pe Man la FCSB? Îți spun eu că nu!

Și sunt mulți... Bine, la FCSB e altceva. Dacă îl iau pe unul de 16 ani și zice Gigi «De mâine, joci titular!», joacă titular. Dar, în general, nu apăreau jucătorii ăștia dacă nu era această regulă.

Foarte mulți au intrat pentru că există această regulă. La Hagi nu e problemă, pentru că la Hagi e un «must», acolo ăsta e ciclul.

Și vreau să mai văd unitatea asta, să vedem ce spune el că «am vorbit cu ăla, cu ăla, cu ăla, am vorbit cu Rotaru». Să vedem ce spun ei când se pun toți la masă”, a declarat Ilie Dumitrescu la emisiunea Fotbal Club, pe Digi Sport.

Gigi Becali voia același lucru și în 2021

Nu e prima dată când Becali vorbește despre un asemenea demers. În mai 2021, patronul FCSB își dorea o acțiune similară, rămasă fără deznodământ:

„Ei propun ca noi, sclavii, să respectăm regula asta. Eu sunt sclavul care s-a răzvrătit. Hai să spunem Spartacus, că era și trac și machedon. Și atunci eu, care sunt sclavul Spartacus, am sunat la cluburi, la alte triburi de sclavi. Am sunat prima dată la Rotaru și i-am spus să facem o revoluție. 

L-am sunat și pe Iftime și a zis că e de acord. L-am sunat și pe cel de la CFR, pe Copilu, că pe el îl cunosc, și a zis că e de acord. Noi ne adunăm la Ligă și nu mai băgăm nici măcar un jucător U21 în echipă. Da, o revoltă!”.

2016este anul în care FRF a implementat regula U21 în Liga 1

Principalele soluții pe care FCSB le are sezonul următor pentru regula U21:

  • Alexandru Pantea (19 ani, fundaș dreapta)
  • Eduard Radaslavescu (18, mijlocaș ofensiv)
  • Octavian Popescu (20, mijlocaș ofensiv)
  • Matei Tănasă (17, extremă stânga)

VIDEO. Gigi Becali îl atacă din nou pe Răzvan Burleanu și vrea să scape de regula U21

Citește și: 

Anunțul conducerii Rapidului: „Transferul lui a intrat în impas”

Becali despre Chiricheș: „Doar așa va veni la noi” + ce spune despre un transfer al lui Louis Munteanu

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
88gore88
88gore88  •  24 Iunie 2023, 13:37

Dacă scot regula asta ar trebui sa desființam și Nationala.

Hcm27
Hcm27  •  24 Iunie 2023, 13:19
Postat de VanBasten pe 24 Iunie 2023, 10:59

Nu a valorat niciodată băiatul ala 13 milioane. Ca au prins un american fraier și i-a vândut Giovanni un Casio la preț de Rolex, asta e alta treaba.

Nu e prost cine cere, e prost cine da!

Hcm27
Hcm27  •  24 Iunie 2023, 13:18
Postat de stelu pe 24 Iunie 2023, 11:07

astea-s detalii, sigur, dar din cate stiu n-au fost 13 milioane. ar fi fost atatea doar daca parma juca in cupele europene sau ceva de genul asta. erau vreo 3 milioane bonusuri, nu asa?

13 n-or fi fost, dar cel putin 10, mai mult ca sigur!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează