FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

„Mergem în Franța după Loți!” » Ar fi fost mutarea deceniului în Liga 1! Boloni, în centrul unui plan grandios: „Proiect pe 3 ani”

Ladislau Boloni, în timpul vizitei pe care Gazeta i-a făcut-o în Franța / foto: Raed Krishan
Ladislau Boloni, în timpul vizitei pe care Gazeta i-a făcut-o în Franța / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 01 iulie 2023 12:24 / Actualizat sambata, 01 iulie 2023 12:52

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu susține că, în cazul în care ar fi reușit să preia UTA alături de afaceristul Simion Apreutese, așa cum cei doi plănuiau în 2022, l-ar fi ofertat pentru postul de antrenor pe nimeni altul decât Ladislau Boloni, unul dintre cei mai valoroși antrenori români din piață. 

Mult timp, Ilie Dumitrescu și misteriosul afacerist Simion Apreutese au fost în tatonări pentru a prelua UTA, unul dintre cluburile din prima ligă cu o tradiție bogată. Cei doi puseseră la cale inclusiv o strategie pe termen lung, iar numele lui Boloni era inclus în planurile pe care aceștia le aveau la „Bătrâna Doamnă”. 

Boloni pune presiune pe Edi Iordănescu: „Dumnezeu să mă ierte, dar suntem condamnați să ne calificăm! Elveția e de mâna a doua!”
EURO 2024
Boloni pune presiune pe Edi Iordănescu: „Dumnezeu să mă ierte, dar suntem condamnați să ne calificăm! Elveția e de mâna a doua!”

Ilie Dumitrescu voia să-l oferteze pe Boloni pentru un post la UTA

Vineri seara, aproape de miezul nopții, Ilie Dumitrescu i-a făcut dezvăluirea respectivă lui Ladislau Boloni în timpul unei intervenții pe care reputatul antrenor al lui Metz o avea la emisiunea „Digi Sport Special”. Iată dialogul dintre cei doi:

Ilie Dumitrescu: „M-am bucurat foarte mult pentru rezultatul de la Metz. Chiar dacă vă surprinde, la un moment dat, eu cu prietenul meu Simion Apreutese am cochetat să luăm UTA. Îmi doream foarte mult un proiect pe trei ani cu dumneavoastră ca antrenor. Veneam la dumneavoastră! M-a întrebat pe cine am pe listă și i-am spus că vreau să mergem în Franța să îl luăm pe Loți!”. 

Ladislau Boloni: „Aradul merită să fie (n.r. - o echipă care să emită pretenții importante în campionat). Dar crezi că mai ai timp să faci proiecte așa lungi, pe trei-patru ani?”

Ilie Dumitrescu: „Eu provin din fotbal, altceva nu am făcut, așa că știu că nu poți construi ceva stabil, sănătos și să faci performanță în șase sau opt luni”.

Ladislau Boloni: „Asta înțeleg, dar șeful tău înțelege treaba asta?”

Ilie Dumitrescu: „Păi, asta a fost prima condiție. Nu e șef, e un partener. El a înțeles. El stă plecat 300 de zile pe an, eu nu puteam să stau tot timpul la Arad, așa că am stabilit că trebuie să luăm pe cineva care să organizeze totul, de la academie până la prima echipă, și în trei ani să avem rezultate”.

Ladislau Boloni n-a antrenat încă în Liga 1

Ladislau Boloni nu a antrenat nicio formație din Liga 1 în carieră. Cel mai aproape a fost în 2013. Paszkany, finanțatorul lui CFR Cluj din acel moment, reușise să îl convingă. În ultima clipă, antrenorul a ales salariul uriaș oferit de Al Khor, în Qatar. 

Ladislau și-a început cariera managerială în 1994, la Nancy. A mai antrenat naționala României, Sporting, Rennes, Monaco, Al-Jazeera, Standard Liege, Al-Wahda, Lens, PAOK, Al Khor, Antwerp, Al-Ittihad, Gent, Panathinaikos și Metz.

Nu spun că vreau să mai antrenez până la 75 de ani sau până la 80. Poate că mâine mă opresc. Simt că încă sunt capabil și am ce să le spun tinerilor fotbaliști. N-aș vrea să regret că nu am dat totul. Și când dau cu sapa în grădină vreau să dau totul! Ar fi păcat să rămână în mine această nebunie, această forță, acest entuziasm, finețurile pe care fotbalistul trebuie să le cunoască. 

- Ladislau Boloni, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor

VIDEO Ladislau Boloni, despre decizia de a alege Sporting în detrimentul echipei naționale + regretul ratării Mondialului din 1990

Citește și alte știri de actualitate:

„La Dinamo nu se doarme!” » Încă un new-entry în echipa lui Burcă: „Alte transferuri sunt deja în discuție”

EXCLUSIV „Divorț” prematur în SuperLigă: a semnat rezilierea la 3 săptămâni după ce fusese prezentat!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  01 Iulie 2023, 14:49

La noi tot ce nu s-a intamplat ar fi fost extraordinar.Nu mai traiti din povesti muritoare.

81mada
81mada  •  01 Iulie 2023, 14:38

Povesti…

Vezi toate comentariile (2)
Comentează