FOTBAL  »  Superliga  »  CLINCENI - DINAMO

CLINCENI - DINAMO. Ilie Poenaru, în gardă înainte de duelul cu Dinamo: „Va fi cel mai greu meci” + explică succesul de la Clinceni

Articol de - Publicat duminica, 05 iulie 2020 12:57 / Actualizat duminica, 05 iulie 2020 13:20

Academica Clinceni, echipă aflată pe val după patru victorii consecutive, dă azi piept cu Dinamo, echipă aflată probabil în cea mai dificilă situație din istoria clubului. Tehnicianul Ilie Poenaru a vorbit despre despre meci, despre planurile sale de viitor, dar și despre oamenii care l-au inspirat în cariera de antrenor.

  • Academica Clinceni - Dinamo se joacă azi, de la 17:00, și va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, Digi Sport și TV Telekom Sport.

După patru victorii consecutive, Academica Clinceni a ajuns pe locul 9 în Liga 1, fiind la 8 puncte depărtare de zona roșie a clasamentului. Cu toate acestea, tehnicianul ilfovenilor consideră că obiectivul de a rămâne în prima divizie nu a fost încă atins, iar echipa sa mai are de muncit ca să se salveze.

- Domnule Poenaru, după patru victorii la rând putem spune că ați scăpat de emoțiile retrogradării? 
- Nu, nici nu se pune problema de așa ceva. Situația se poate întoarce imediat, teoretic ar trebui să avem undeva la 32-33 de puncte ca să ne considerăm salvați și mai este destul de mult de jucat. Avem două etape foarte grele și dacă le pierdem putem fi din nou în zona roșie. Nu trebuie să credem că obiectivul a fost atins până când nu suntem matematic salvați. 

- Ați declarat în mai multe rânduri că echipa dumneavoastră își va atinge vârful de formă în play-out și v-ați ținut de cuvânt. Care a fost secretul? 
- Am luat deciziile potrivite împreună cu staff-ul meu și am reușit să punem la cale un program de pregătire foarte bun. Am făcut sacrificii, am avut multe nopți nedormite, dar lucrurile au ieșit foarte bine pentru noi, acest program de pregătire ne ajută să terminăm în forță campionatul

De asemenea, a trebuit să lucrez și la mentalul elevilor mei și să-i fac să înțeleagă că în play-out avem cea mai mare nevoie de puncte. Am tratat foarte serios lucrurile atât în perioada pandemiei, cât și acum, iar rezultatele au început să apară. Există însă și câteva probleme, pot apărea accidentări, suspendări, avem mulți jucători la limită cu cartonașele, oboseala își poate spune și ea cuvântul, deoarece am făcut foarte puține schimbări în primul „11" în ultimele partide. Sunt și câteva avantaje însă, faptul că avem o serie bună ne dă un moral bun, iar presiunea nu mai este atât de mare. Băieții au dat dovadă de seriozitate, de modestie, disciplină și nu în ultimul rând de dorință, au muncit foarte mult și lucrurile acestea mă bucură foarte tare. Menținerea în Liga 1 ar fi o mare performanță pentru noi, pe care sper să o realizăm.

Ilie Poenaru: „E o perioadă periculoasă pentru jucători. Slăbesc 2-3 kg pe meci”

- Cum se simt elevii dumneavoastră, se plâng de căldură?
 - Bineînțeles, dar le-am spus că nu avem ce face și că trebuie să înfruntăm și acest adversar. E o perioadă periculoasă, în care pot apărea multe accidentări, un moment nefiresc în care se joacă fotbal, pentru că în mod normal jucătorii ar fi trebuit să fie în vacanță. Au ajuns să slăbească și 2-3 kilograme după fiecare meci, însă prin vitaminizare și prin programul de refacere încercăm să-i menținem în formă. 

- Academica Clinceni a fost de la revenire o echipă foarte pragmatică, bazată pe o bună organizare defensivă. Există vreun antrenor a cărui filosofie de joc vă place și doriți să o impuneți și aici? 
- Eu am lucrat cu foarte mulți antrenori și am încercat să fur de la fiecare câte ceva. Am învățat lucruri de la Cosmin Olăroiu și Sorin Cârțu, antrenori ce au impus o organizare defensivă foarte exactă la echipele la care au antrenat, și am avut plăcerea de a studia și a fura meserie și de la Gheorghe Hagi, pe vremea când mă luptam pentru promovare cu FC Voluntari

. Din străinătate trebuie să recunosc că studiez de mult timp filosofia lui Diego Simeone, care are rezultate foarte bune cu Atletico Madrid. Îmi place foarte mult și stilul pe care Guardiola îl avea la Barcelona, iar anul trecut în Liga 2, când am avut un lot superior, am jucat după conceptele și principiile acestuia, fără un vârf de careu veritabil. Însă m-am cam săturat ca toată lumea să ne laude pentru jocul prestat și să pierdem meciul la 2-3 goluri diferență. 

Avem un obiectiv clar, avem nevoie de disciplină. În cazul în care ne vom salva matematic de la retrogradare și vom scăpa în totalitate de presiune o să vedeți că echipa aceasta poate juca fotbal ofensiv de calitate, dar momentan ne urmărim interesul, iar punctele pe care le putem obține din fiecare partidă sunt primordiale, chiar dacă jocul nostru nu este apreciat de spectatori.

5 victoriiîn 7 partide a obținut Academica Clinceni în acest play-out

- Ați creat un grup unit aici, la Clinceni, vă gândiți să continuați și anul următor, să creați un grup cu care să țintiți obiective mai înalte? 
- Eu am declarat mereu că îmi place presiunea, îmi doresc să am un obiectiv clar, fie că acesta este salvarea de la retrogradare sau clasarea în primele 6. Îmi place să am continuitate, dar în anumite condiții. Până acum nu am avut nicio presiune din partea conducerii, au avut încredere totală în noi, acesta fiind un factor pentru rezultatele bune obținute. Ne-au lăsat să ne facem treaba și noi ne-am văzut de fotbal, până în acest moment am colaborat foarte bine.

În cazul în care la club ar exista o situație financiară stabilă, iar conducerea îmi poate pune la dispoziție câțiva jucători pe care îi doresc pentru a crea concurență pe anumite posturi, mi-aș dori să rămân și să mă lupt pentru clasarea în play-off, deși sunt conștient că acest lucru este foarte dificil. 

- Cum vedeți partida cu Dinamo? 
- Cred că va fi cel mai greu meci de până acum. Am urmărit prestația lui Dinamo în meciul cu Viitorul, am văzut motivația jucătorilor lor atât pe teren, cât și la interviuri. Ei sunt într-o situație foarte grea, își vor vinde scump pielea, sunt sigur că vor veni cu gândul să obțină cele trei puncte. Și noi ne dorim foarte mult victoria, pentru că am ajunge la 29 de puncte, ceea ce ne-ar oferi o oarecare liniște. O să-i fac pe băieți să conștientizeze importanța acestui meci și sper că vom obține un rezultat pozitiv.

FOTO. Imagini tari de la Clinceni - Sepsi 

+14 FOTO

VIDEO. Ilie Poenaru, după victoria cu Sepsi: „Bem o bere, ne bucurăm în seara asta și după ne pregătim de Dinamo"

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Prunea, acuzat pentru situația de la Dinamo: „Se plânge la TV, dar echipa e aici și din cauza lui” + doi jucători importanți, DISTRUȘI la GSP Live

FCSB ratează un transfer: „Am întrerupt discuțiile” + probleme cu un alt jucător

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează