FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Un fost antrenor din Liga 1 critică forțarea lui Octavian Popescu la echipa națională: „Nu a ajuns la o maturitate suficientă”

Ilie Poenaru (45 de ani), fostul antrenor al celor de la Gaz Metan Mediaș nu privește cu ochi buni aducerea lui Tavi Popescu (19 ani), perla celor de la FCSB, la echipa națională de seniori.
Ilie Poenaru (45 de ani), fostul antrenor al celor de la Gaz Metan Mediaș nu privește cu ochi buni aducerea lui Tavi Popescu (19 ani), perla celor de la FCSB, la echipa națională de seniori.

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 februarie 2022 19:09 / Actualizat vineri, 18 februarie 2022 19:50

Ilie Poenaru (45 de ani), fostul antrenor al celor de la Gaz Metan Mediaș, nu privește cu ochi buni aducerea lui Tavi Popescu (19 ani), „perla” celor de la FCSB, la echipa națională de seniori.

Poenaru, rămas recent fără echipă după rezilierea contractului cu Gaz Metan Mediaș, a analizat o posibilă aducere la naționala mare a lui Octavian Popescu, tânărul fotbalist de la FCSB.

Deși în campionatul nostru impresionează, nu toată lumea consideră că Tavi este pregătit să facă pasul și să ajute echipa națională în meciuri importante, principala problemă fiind lipsa de maturitate a omului din atacul FCSB-ului.

Ilie Poenaru e împotriva aducerii lui Octavian Popescu la echipa națională

Deși tehnicianul îi recunoaște meritele tânărului fotbalist și vede un potențial uriaș în el, tot nu crede că speranța din curtea FCSB-ului poate face față momentan la un nivel mai ridicat, cum ar fi cel din meciurile României.

Poenaru e de părere că lui Octavian Popescu trebuie să i se acorde timp și, în aceeași măsură, să nu se mai pună presiune pe el.

„Edi Iordănescu știe ce are nevoie la echipa națională, are principiile lui. Poate noi vedem cu totul diferit. Octavian Popescu este un jucător bun, crește de la meci la meci. Ar trebui să îl luăm ușor și să nu punem presiune pe el. Nu a ajuns încă la o maturitate suficientă. Poate cocheta cu echipa națională, dar depinde și de ce are nevoie Edi Iordănescu. 

Încă mai are niște fluctuații de formă, are nevoie de constanță permanentă. În momentul de față poate e cel mai bun produs al României, e un jucător care ar putea juca la națională, dar deocamdată nu știu dacă ar trebui să fie numărul unu”, a declarat Ilie Poenaru într-o intervenție la Pro X.

6 goluri și 2 pase de gola reușit Octavian Popescu în cele 22 de meciuri jucate pentru FCSB în actualul sezon al Ligii 1

Edi Iordănescu, despre defectele lui Octavian Popescu

La emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.ro, Iordănescu preciza că îl are în vedere pe jucătorul de la FCSB, dar, în același timp, atrăgea atenția că va fi mai riguros decât Mirel Rădoi în realizarea selecției.

Acum, Iordănescu Jr. a găsit și câteva defecte ale lui Tavi Popescu, jucător pe care l-a antrenat în prima parte a campionatului la FCSB.

„Tavi mai are nevoie de forță, de maturitate în joc. Are fluctuații în joc, știu ce spun, l-am avut pe mână. Are 5-7 minute bune, iese la rampă, e dinamic, prezent, dar apoi dispare alte 7-8 minute din joc. 

Eu aveam o strategie, eram vocal cu jucătorii tineri în timpul jocului. Când vedeam că nu sunt așa cum trebuie, reacționam și încercam să-i trezesc. E un jucător tânăr și sunt normale până la urmă aceste fluctuații”, a declarat Edi în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Citește și alte știri despre Liga 1:

Retrogradare = faliment: „Dacă nu intrăm în insolvență, ne desființăm”

OFICIAL 3 dintr-o lovitură! Dinamo a anunțat noile transferuri » Pot juca diseară

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
1923stx
1923stx  •  19 Februarie 2022, 10:22

Nici echipa nationala nu este prea matura...

ripensistu
ripensistu  •  19 Februarie 2022, 02:38

Tava este *** mileniului, sa nu mai dati stiri cu el in viata voastra.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cip1978
cip1978  •  18 Februarie 2022, 23:57

Tavitza are loc la Nationala mare. La ce jucatori sunt acum pe acolo ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează