FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CFR CLUJ

Antrenorul care a negociat cu Gigi Becali s-a pronunțat în lupta la titlu: „E 90% campioană”

În duel, Florin Tănase și Ciprian Deac, doi dintre cei mai importanți jucători de la contracandidatele la titlu // foto: GSP
În duel, Florin Tănase și Ciprian Deac, doi dintre cei mai importanți jucători de la contracandidatele la titlu // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 10 mai 2022 07:05 / Actualizat marti, 10 mai 2022 09:09

Ilie Poenaru (45 de ani), antrenor care a negociat în trecut cu Gigi Becali, în prezent liber de contract, consideră că FCSB este „90% campioană”. Cu două etape înainte de finalul Ligii 1, roș-albaștrii au două puncte sub liderul CFR Cluj.

Ilie Poenaru, unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul autohton, care a promovat-o pe Academica Clinceni și ulterior dus-o în play-off, a analizat lupta pentru titlul de campioană din Liga 1.

Poenaru o vede pe FCSB favorită clară, argumentând că în tabăra celor de la CFR Cluj uzura și forma fizică precară și-au spus cuvântul.

Vicepremierul Sorin Grindeanu, după evenimentele revoltătoare de la România - Ungaria: „Este o lipsă nerușinată de respect față de România! Respect celor trei jucători ROMÂNI care nu au participat la această mascaradă!”
CAMPIONATUL MONDIAL
Vicepremierul Sorin Grindeanu, după evenimentele revoltătoare de la România - Ungaria: „Este o lipsă nerușinată de respect față de România! Respect celor trei jucători ROMÂNI care nu au participat la această mascaradă!”

Ilie Poenaru o vede pe FCSB „90% campioană”

„La CFR Cluj trebuie schimbată o generație întreagă, s-a instalat uzura. Jucătorii sunt într-o stare de disconfort. Ca antrenor, dacă aș avea puncte avans, nu aș mai face pasul în spate, aș alege pressing avansat, să recuperăm imediat și aș merge pe mingea a doua, să stăm sus tot timpul, să sufocăm adversarul, să stea mingea la noi, să-i arătăm adversarului că nu are șanse cu noi.

CFR poate face asta, dar o poate face cu jucătorii care au stat pe bancă, gen Costache, Păun, Neguț. Ei încă au foame de trofee și vor să joace.

FCSB a bătut la Craiova și cred că e 90% campioană. M-am înșelat să cred tot timpul că la CFR se va schimba ceva până la final. Nu cred că mai poate schimba. CFR-ului îi va fi foarte greu să câștige următoarele două etape.

Fizic, FCSB, la fiecare meci e echipa mai proaspătă, termină meciul în același ritm, iar CFR din minutul 65 cade fizic”, a declarat Poenaru la Realitatea Sportivă, conform digisport.ro.

Cum câștigă FCSB titlul

În ultimele două etape, FCSB va juca cu FC Voluntari în deplasare (pe hârtie, cel puțin, pentru că meciul va avea loc pe Arena Națională) și cu CFR Cluj „acasă”, cel mai probabil la Buzău. Până să înfrunte echipa lui Toni Petrea, CFR Cluj va juca pe teren propriu cu CSU Craiova.

Cele două echipe sunt separate de două puncte, astfel că derby-ul din ultima etapă, programat duminică, 22 mai, de la ora 20:30, s-ar putea juca cu titlul pe masă. Cu două victorii în ultimele două etape, FCSB ar fi campioană.

Ilie Poenaru a fost dorit în trecut la FCSB, înainte de sezonul 2020/2021 având loc negocieri îndelungate între cele două părți, care nu au ajuns la un consens în cele din urmă. Poenaru rămâne, însă, un antrenor apreciat de Gigi Becali, patronul de la FCSB.

VIDEO » Cum a analizat Dumitru Dragomir victoria celor de la FCSB cu CS Universitatea

Mai multe știri din Liga 1: 

Cele 5 „finaliste” pentru noua siglă a lui Dinamo » Cum se va alege și când va fi anunțată

Cristian Săpunaru, virulent după conflictul cu Paramatti: „M-am și găsit cui să îi răspund! Nu îmi pare rău de nimic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
knuty
knuty  •  10 Mai 2022, 19:15

Iti dai seama cata minte are PAPaGALUL(la propriu)asta ??!!!Cica CFR nu poate sa castige doua meciuri....Mai prostovane CFR e campioana cu doua egaluri!!!!si probabil asa va fi,si iar MURITI toti astia care tariti din banii PUSCARIASULUI!!!

coco1987
coco1987  •  10 Mai 2022, 16:39
Postat de matserban pe 10 Mai 2022, 12:01

Ei n-au sanse sa o bata pe CFR niciodata in meci direct daca joace 11 contra 11 si cica sunt 90% campioni ;)))) Nu cred ca au avut in ultimul an 2 ocazii create împotriva CFR-ului cand s-a jucat 11 contra 11 in afara de acel 3-3 pe Arena Nationala, cand CFR a vrut sa joace. Daca se inchide CFR....nici nu ajung la poarta.

Da, dar vezi tu, ca sa se joace 11 la 11 tot meciul, ar trebui ca fotbalistii CFR-ului să joace fotbal, nu judo, să nu mai faulteze ca animalele sălbatice incontinuu...Dar pentru asta ar trebui sa stie sa foloseasca mingea, obiect cu care sunt foarte dusmanosi din ce am vazut. Poate daca ar avea si ei un antrenor care sa le explice că fotbalul se joaca intai de toate cu mingea, ar putea sa inteleaga...

robertpopa
robertpopa  •  10 Mai 2022, 14:47
Postat de mosierul pe 10 Mai 2022, 14:37

...pai are dreptate, Steaua e in Liga a 2-a și oricât v-ati dor voi să fie altfel, echipa celor cu dosare penale se numeste fcsb...

Steaua este și a fost mereu in liga 1. Delirezi băiețică!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează