FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV CFR, încă o gafă de proporții » Fotbalistul campioanei a câștigat procesul la FIFA și trebuie să primească O AVERE! + prima reacție a clujenilor

Roger, în centrul imaginii / FOTO: Imago
Roger, în centrul imaginii / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2023 21:26 / Actualizat joi, 02 februarie 2023 23:50

Azi, FIFA l-a declarat liber de contract pe brazilianul Roger (26 de ani), după o gafă majoră a conducerii CFR-ului, iar campioana României va trebui să-i achite fotbalistului salariile pentru încă 2 ani și jumătate, adică în jur de o jumătate de milion de euro. Toate detaliile, mai jos.

Prima reacție a CFR-ului în cazul Roger 

UPDATE ora 23:00. “Nu a existat niciun proces la FIFA. Roger ne-a notificat în această după-amiază că vrea să denunțe contractul. Atât. Ne vom apăra în fața instantelor sportive când va fi cazul. În curând vom reveni cu detalii pentru a explica întreg contextul”, a spus pentru Gazetă Cristi Balaj, președintele CFR-ului.

Cum l-a pierdut CFR pe Roger

Om de bază în acest sezon, în care a prins minute în 33 de partide, brazilianul Roger a fost scos de pe lista jucătorilor eligibili pentru meciurile de campionat ca să-i facă loc lui Krasniqi. 

Roger a reclamat-o imediat pe CFR la FIFA, pentru că un club nu are voie să discrimineze jucătorii, scoțându-i de pe lista A. Când au realizat eroarea, clujenii au încercat să-l pună pe Roger înapoi pe listă, dar el i-a refuzat, știind că va câștiga la FIFA printr-o procedură rapidă simplificată. 

Tom Brady va avea un salariu COLOSAL după retragere » Cel mai mare contract de analist TV din istorie: câștigă de 800 de ori mai mult decât Ilie Dumitrescu
RECORD
Tom Brady va avea un salariu COLOSAL după retragere » Cel mai mare contract de analist TV din istorie: câștigă de 800 de ori mai mult decât Ilie Dumitrescu

CFR Cluj va trebui să-i plătească toate salariile!  

Brazilianul pe care ardelenii au plătit 200.000 de euro a invocat articolul 14 din Regulamentul FIFA pentru statutul și transferul jucătorilor. FIFA a aprobat azi cererea fotbalistului pentru „justă cauză”, iar Roger a devenit instant jucător liber și are drept de joc imediat pentru orice altă echipă. 

Mai mult ca sigur, campioana României va fi și bună de plată. În astfel de cazuri, fotbaliștii nu doar că sunt declarați imediat liberi de contract, dar primesc si toate drepturile salariale care li se cuveneau până la finalul angajamentului. După ce Roger va dovedi toate sumele aferente contractului său, CFR va fi nevoită să-i plătească salariul pentru tot restul înțelegerii. Suma pe care Roger o așteaptă este în jur de 500.000 de euro!

Există precedent în SuperLigă

CFR l-a păstrat pe Roger eligibil pentru meciurile de Cupă sau Conference League, dar regulile FIFA îl protejează pe jucător: el trebuia să rămână pe lista pentru campionat, nu doar în competițiile ce implică faze eliminatorii.

Nu e primul caz de acest gen în România. Și Sepsi a pățit-o într-o speță similară. S-a întâmplat cu Hugo Sousa, fotbalist adus de la Astra în urmă cu un an și jumătate. Plecat în Grecia între timp, portughezul a câștigat disputa cu Sepsi și i-a luat formației covăsnene 180.000 de euro din același motiv: a fost scos de pe lista pentru campionat.

I-au făcut loc lui Krasniqi

CFR a căutat să scape de Roger după ce a rezolvat transferul lui Ermal Krasniqi, de la Ballkani. Fotbalistul din Kosovo era concurent direct cu Roger, pe care Dan Petrescu nu l-a mai dorit. În plus, clujenii au crezut că Ermal Krasniqi va ocupa un loc de extracomunitar și de aceea l-au scos pe brazilianul Roger de pe listă. După câteva zile au realizat că au interpretat greșit, dar era tardiv: Roger deja pregătea actele pentru FIFA!

Interesant e că în primele 6 luni la CFR, adică în primăvara lui 2022, Roger a prins doar două apariții în tricoul campioanei. Însă de la începutul acestui sezon fostul jucător al celor de la UTA a devenit unul dintre preferații "Bursucului", care l-a folosit în 33 de partide în toate competițiile, 10 dintre meciuri fiind în Conference League, două în preliminariile Ligii.

Din 2023, Roger n-a mai apărut în lotul ardelenilor, care l-au scos de pe lista jucătorilor eligibili pentru meciurile de campionat.

CFR Cluj a încercat să „dribleze” gafa

Conducătorii CFR-ului au sperat să "repare" din mers gafa și printr-un alt artificiu: au încercat să-l dea pe Roger înapoi la UTA, plus o sumă de bani, pentru a-l aduce pe Otele din acest sezon la Cluj.

Nigerianul a semnat deja cu CFR, însă mai are 6 luni de contract cu UTA. Oficialii ardelenilor s-au străduit să-l plaseze la schimb pe Roger, însă s-au lovit de refuzul arădenilor. Ei solicită 250.000 de euro pentru a-l da imediat pe Otele, fără jucători la schimb. Culmea e că UTA îl poate lua acum pe Roger gratis, fiind liber de contract!

Cinci ani la rând s-a spus că avem probleme cu banii Eu nu pot să ştiu asta, chiar nu ştiu. De unde să ştiu? Eu sunt antrenor. S-a vorbit, s-a speculat că dacă nu luăm campionatul, dispărem. Craiova nu dispare, Steaua nu dispare, noi de ce să dispărem?
- Dan Petrescu, antrenor CFR

Au pierdut și cu Meleke

Ivorianul Ulrich Meleke (23 de ani) a câștigat procesul la FIFA cu CFR Cluj și a semnat definitiv cu FC Voluntari din postura de jucător liber de contract în vara anului trecut. Campioana achitase 350.000 de euro pentru a-l lua de la Botoșani, apoi a decis că nu se va baza pe ivorian, așa că l-a împrumutat la formația ilfoveană.

CFR, încă o gafă de proporții » Fotbalistul campioanei a câștigat procesul la FIFA și trebuie să primească O AVERE! + prima reacție a clujenilor
Ulrich Meleke

Nemulțumit că nu a bifat niciun meci în tricoul "feroviarilor" și că nu a fost plătit la timp, Meleke s-a adresat instanțelor de la FIFA. Și a avut câștig de cauză! În curând, CFR va fi nevoită să-i achite lui Meleke 350.000 de euro. 

Și Chipciu și-a luat banii

Alexandru Chipciu (33 de ani) a plecat de la CFR Cluj la "U" Cluj în vara anului trecut, însă fotbalistul avea încă de încasat salarii de la gruparea din Gruia. 

CFR, încă o gafă de proporții » Fotbalistul campioanei a câștigat procesul la FIFA și trebuie să primească O AVERE! + prima reacție a clujenilor
Alexandru Chipciu

Pentru a-și recupera banii, actualul jucător al lui "U" Cluj a început un proces împotriva echipei din Gruia la Comisiile de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. Actualul căpitan al "studenților" a avut câștig de cauză, așa că CFR a fost bună de plată și în cazul său. Adică încă 400.000 de euro pierduți. 

„Arla” și Runar i-au „jupuit”

Plecat cu scandal de la Cluj, Giedrius Arlauskis (35 de ani) nu i-a iertat nici el pe șefii campioanei și a avut de primit de la CFR 480.000 de euro. Ardelenii au achitat datoria către portarul lituanian, numai că asta s-a întâmplat cu o zi întârziere, așa că "Arla" a mers din nou la FIFA. Le cere, conform clauzelor din contract, încă 100.000 de euro, bani pe care CFR probabil îi va pierde. 

Nici cu Rúnar Már Sigurjónsson (32 de ani) CFR nu a încheiat "relația" corect. Și islandezul a câștigat un proces cu CFR și a primit în jur de 100.000 de euro. 

CFR, încă o gafă de proporții » Fotbalistul campioanei a câștigat procesul la FIFA și trebuie să primească O AVERE! + prima reacție a clujenilor
Rúnar Már Sigurjónsson

1,8 milioane de euroa pierdut CFR în procesele cu Roger, Meleke, Arlauskis, Chipciu și Sigurjónsson

VIDEO. Cele mai interesante informații înainte de CFR Cluj - FCSB 

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Universitatea Craiova contraatacă: „Hanca și Vînă n-au nicio șansă la TAS” » Argumentele oltenilor

Infiltrare în galeria lui Sepsi? Ce susține Dioszegi: „10 inși îmbrăcați în negru. Cea mai mare rușine a mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (60)
John.Wick
John.Wick  •  04 Februarie 2023, 12:16
Postat de gioni49 pe 03 Februarie 2023, 09:02

vb prostii bree *** gsp ului ceva impotriva Cfr ului mai cistiga 5 ani campionatul

Dacă le mai raman bitcoini de arbitri

danglumetu
danglumetu  •  03 Februarie 2023, 20:17

...si mai platesc si presedinte...leit cel de la farul! meseriasi, nu gluma!

parpalache
parpalache  •  03 Februarie 2023, 14:36
Postat de vasileroaita pe 03 Februarie 2023, 09:40

Nu e nimic ascuns. Este vina acelei reguli proaste care nu dă voie să folosești toți jucătorii sub contract. În cazul de față, maxim 22 au voie pe listă. Iar Roger, alaturi de Braun, nu fac față la CFR!

Cine a introdus regula ca nu ai voie sa folosești decât 22 de jucatori?!Daca a introdus-o UEFA,nu mai are ce sa faca CFR-decât sa plateasca!Daca a introdus-o Liga lui Justin Ștefan(totuna cu Becali),sau FRF-ul lui Stoichița(Burleanu fiind doar„onorific pe acolo),CFR se poate despagubi printr-o acțiune in regres!

Vezi toate comentariile (60)
Comentează