FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK

Infiltrare în galeria lui Sepsi? Ce susține Dioszegi: „10 inși îmbrăcați în negru. Cea mai mare rușine a mea”

O parte din galeria lui Sepsi OSK la finala Cupei României // sursă foto: Imago Images
O parte din galeria lui Sepsi OSK la finala Cupei României // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2023 16:28 / Actualizat joi, 02 februarie 2023 16:30

Laszlo Dioszegi, patronul de la Sepsi OSK, s-a declarat împotriva gestului comis de unii fani din galeria clubului la finala Cupei României: „Cea mai mare rușine a mea”.

Pe 19 mai 2022, la finala Cupei României din sezonul trecut, Sepsi OSK - FC Voluntari 2-1, o parte dintre ultrașii echipei din Sf. Gheorghe s-au întors cu spatele în momentul intonării imnului României.

Acum, în contextul scandalului de xenofobie care a dus la suspendarea meciului dintre Sepsi OSK și FCU Craiova, patronul Laszlo Dioszegi a fost întrebat despre acel moment.

Presa din Italia i-a făcut portretul lui Ciprian Tătărușanu » Ce au remarcat italienii la conturile de pe rețelele sociale ale soției portarului
RELAȚIE
Presa din Italia i-a făcut portretul lui Ciprian Tătărușanu » Ce au remarcat italienii la conturile de pe rețelele sociale ale soției portarului

Laszlo Dioszegi, despre gestul ultrașilor de la finala Cupei României: „Au fost 10 inși din Ungaria”

Dioszegi susține că a fost vorba despre câțiva fani maghiari „infiltrați” în galeria lui Sepsi. El s-a declarat împotriva acelui gest și împotriva scandării „Ria, Ria, Ungaria”, auzită uneori la meciurile covăsnenilor.

„Este cea mai mare rușine a mea! Am explicat și atunci, au fost 10 inși îmbrăcați în negru, pe spatele lor scria «Ferencvaros». Mie nu-mi trebuie să vină nicio galerie din Ungaria, care face lucruri nelalocul lor, să ne ajute.

Eu m-am delimitat de asta în minutul 0. Au fost 5.000 de suporteri îmbrăcați în roșu și alb care au stat cuminte și n-au provocat. Doar 10, care au venit din altă țară. Nu putem avea o pată pusă pe noi pentru asta”, a precizat Dioszegi la Pro Arena.

„Suporterii noștri au strigat «Ria, Ria, Ungaria» (n.r. - la meciul cu FCU Craiova), dar asta nu este xenofobie, nu este rasism. Nu trebuie să strige chestia asta, dar de aici până la rasism, ură și xenofobie e mult”, a adăugat patronul lui Sepsi OSK.

Infiltrare în galeria lui Sepsi? Ce susține Dioszegi: „10 inși îmbrăcați în negru. Cea mai mare rușine a mea”
Laszlo Dioszegi, patron Sepsi OSK

Mai multe știri din Liga 1: 

Și ministrul Eduard Novak face lobby ca FCSB să joace în Ghencea: „Doar gazonul costă 30.000 de euro lunar. Cine plătește? Statul?”

Cheia, la Jandarmerie » Mititelu a informat Liga: fără spectatori cu U Cluj!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
flob
flob  •  03 Februarie 2023, 08:36

"ria ria" da, nu este rasism sau xenofobie, este provocare. Așa cum sunt și steagurile ținutului închipuit, lălăiala aia a aceluiași ținut închipuit și steagul țării vecine. De asemenea, afișarea cu oficialitățile țării vecine in afara întâlnirilor oficiale, da, sunt provocări. Exista și multe alte provocări din partea partidului minorităților maghiare, care prin atitudinea lor provoacă. Ministrul sportului care felicita Sf Gheorghe și Miercurea ciuc dar îi ignoră pe cei de la Voluntari. Ministrul mediului care se bucura alaturi de fanii țării vecine la un meci contra naționalei României. Jucătorii de etnie de la naționala României care canta lălăiala ținutului închipuit. Portarul lui Sf Gheorghe care se plânge de xenofobie dar ignora imnul României. Oficialii de la miercurea ciuc care are toate anunțurile și informațiile EXCLUSIV în limba statului vecin. Revin la ministrul mediului care nu vrea sa vorbească cu un jurnalist pentru că acesta din urmă nu vorbea în maghiară. Și exemplele pot continua. De ce pe stadioane nu se striga împotriva sașilor la meciurile Sibiului?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  02 Februarie 2023, 20:58
Postat de ucv1948 pe 02 Februarie 2023, 19:18

Știi cum stă treaba aici ? Noi avem tâmpiți noștri iar ei au tâmpiți lor. Cu bune cu rele , conviețuim de secole pe aceste meleaguri. Totul va fi bine

Absolut corect.

ucv1948
ucv1948  •  02 Februarie 2023, 19:18
Postat de miciBIO pe 02 Februarie 2023, 17:46

În ultimii ani, eu personal am respectat Sepsi și modul cum este condus acest club, ba chiar au avut ghinion în Conference, nu s-au făcut de râs ca FC FCSB SA care venea și cu mari pretenții, dar de unde ura asta de ambele părți. Adică, vă doar că sunteți în România? Să înțeleg și eu, v-ar conveni autonomie, păi vă descurcați material? Trăim vremurile în care doar banul contează. Adică, guvernul român îți asigură facilități fiscale, subvenții per individ, școlarizare, asigurare de sănătate, dezvoltă comunități locale. V-ar conveni să nu mai dea România 1 leu, să taie tot bugete de la consilii locale, primării, guvern, alocări, tot? Credeți că ăia din Ungaria vă prețuiesc? Nu ați văzut cum vă jignesc, vă fac "gabori", ai nimănui, etc? Sunt atâtea exemple. Nu mai bine conviețuim aici împreună și încercăm și unii și ceilalți să facem mai bine? Înțeleg istoric că Ardealul a fost al Austro-Ungariei o perioadă, dar să mă ierte Dumnezeu, că limba română era vorbită de mii de ani, sub orice formă era denumită, nu poți spune că nu e limbă latină sau că e formată ieri!

Știi cum stă treaba aici ? Noi avem tâmpiți noștri iar ei au tâmpiți lor. Cu bune cu rele , conviețuim de secole pe aceste meleaguri. Totul va fi bine

Vezi toate comentariile (15)
Comentează