FOTBAL  »  Superliga  »  POVESTE

EXCLUSIV Incredibila poveste a unuia dintre starurile Ligii 1 » Cumpărat pe 10 mingi și un set de tricouri: „L-am luat de pe maidan”

Dan Nistor are o poveste atipică / Sursă foto: Imago Images
Dan Nistor are o poveste atipică / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 31 decembrie 2023 11:01 / Actualizat duminica, 31 decembrie 2023 11:31

Dan Nistor, unul dintre fotbaliștii în vogă ai campionatului, cu cifre remarcabile în actualul sezon - 9 goluri și 6 assist-uri în tricoul lui U Cluj - are o poveste atipică. Mijlocașul de 35 de ani a început târziu fotbalul și a fost recrutat „de pe maidan” de prima sa echipă a carierei, Internațional Curtea de Argeș.

Sincer din fire, Nistor nu s-a ferit niciodată să-și nege originile: „Eu n-am avut școala fotbalului. Nu am făcut junioratul și mi-a fost foarte greu. Până la 20 de ani, jucam fotbal în curtea școlii și în Liga a 5-a, la o echipă județeană, pe un mic și o bere

Înainte să semnez la Curtea de Argeș, m-am dus la Rucăr. Eram portar la un hotel, post pe care l-am obținut cu ajutorul nașei mele. După ce am primit oferta, i-am spus și mi-a dat voie sa plec”, cugeta Nistor într-un interviu acordat în urmă cu cinci ani.

Apariție rară a fostului patron din Liga 1 » Acum 15 ani, spunea că „bagă bani fiindcă n-are ce face cu ei”. Dezvăluiri pentru GSP: „Atât am pierdut în fotbal! Nu era lumea mea”
INTERVIU
Apariție rară a fostului patron din Liga 1 » Acum 15 ani, spunea că „bagă bani fiindcă n-are ce face cu ei”. Dezvăluiri pentru GSP: „Atât am pierdut în fotbal! Nu era lumea mea”

Dan Nistor, transferat pe 10 mingi și un set de tricouri

Fotbalistul care ajungea să valoreze 1,8 milioane de euro în 2013, trecut pe la nume importante ale campionatului, a făcut pasul la Curtea de Argeș în schimbul unui afaceri ce pare de necrezut astăzi. Benone Lazăr, fostul patron de la Internațional, a povestit, în interviul acordat Gazetei zilele trecute, ce a oferit pentru a și-l adjudeca pe Nistor. 

„Nu eram eu un mare specialist în fotbal, dar îi simți, îi vezi, mai aduci de la unul ceva, mai iei de la altul altceva. Pe Nistor l-am luat de pe maidan, de pe acolo, de la Rucăr. El n-are juniorat. Pe Nistor am dat 10 mingi și un set de tricouri”, a povestit afaceristul, în exclusivitate pentru GSP.ro

Eram la Băile Herculane, în cantonament cu Internațional, și am primit o sumă foarte mare, nu pot să v-o zic, de ordinul miilor de euro. Pentru mine era o sumă extraordinară și erau euro, ceva ce nu mai văzusem! A pus banii pe masă. «Vorbiți serios? Ăștia sunt banii mei?». M-am dus în cameră, am pus banii sub pernă și n-am mai dormit toată noaptea. A doua zi m-am dus la poștă și le-am trimis banii părinților.

- Dan Nistor, despre perioada de la Curtea de Argeș

Dacă aveam posibilitatea să fac un juniorat bun, eram mult mai sus. Am început fotbalul la 20 de ani, alții sunt deja sătui de fotbal la acea vârstă, dar nu am avut posibilitățile necesare. 

Punctul meu slab? Mă ia gura pe dinainte și nu prea e bine. Punctul meu forte e că sunt un tip muncitor și alerg foarte mult

- Dan Nistor, după prima convocare la națională, în 2019

VIDEO Ce îl motivează pe Nistor să continue, ce planuri are după retragere și cum a trăit eșecul din finala Cupei României: „Nu am dormit două-trei zile după”

Citește și alte știri din Superligă: 

„Timpul trece, leafa merge” » Au păcălit și 2023: TOP 10 cele mai crunte dezamăgiri din Superliga

EXCLUSIV Schimbare la nivel înalt la Dinamo! Decizie de ultima oră luată de șefii „câinilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
GionVaiani
GionVaiani  •  31 Decembrie 2023, 21:19

Niciodata Dinamo n-a platit un tribut asa mare Craiovei... precum este Nistor. Sa le iei capitanul, sa-l dai jos de pe autocar acolo unde il portretizasera si sa-l aduci la Craiova ! Pfff, ce lovitura !

gepeto
gepeto  •  31 Decembrie 2023, 11:57

Am jucat fotbal cu rucareni , colegi de scoala cu Nistor, si pot spine ca e bun , a muncit,dar avut si noroc. Stiu personal (la acea varsta 15-19 ani) jucator mai bun ca Nistor care "nu a ajuns" fotbalist. Si in bucuresti mai multi care chiar impresionau. Nici nu stiti cate talente s-au pierdut din lipsa unei organizari ale frf, a lipsei trialirilor, turneelor de copii care puteau da sansa unor copii fara posibilitati sa fie tinuti la scoli de fotbal, cantonamente, echipe (costa foarte mult si in plus se cerea spaga de la copii la juniori sau chiar divizia a). Eu stiu f putin, altii care au jucat in anii 90-2000 pot spune mai multe, singuri ne-am taiat craca de sub picioare si meritam burleni sau mitici

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  31 Decembrie 2023, 11:40

Nistor e expresia faptului ca se poate chiar daca nu ai facut juniorat, dar daca compensezi cu muncă multă, să alergi foarte mult in tipul antrenamentelor si meciurilor si evident sa ai calitate in executii.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează