FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO, AZI, 21:00, TV DIGI SPORT, TELEKOM SPORT, LOOK TV

INTERVIU A jucat la Steaua și Dinamo, se declară "câine roșu", dar surprinde: "N-am vorbit și nu voi vorbi urât despre ei. Îmi doresc să ajungă departe în Europa"

Articol de - Publicat duminica, 29 iulie 2018 09:00

Golul său extraordinar din Derby-ul de neuitat din 2007, cel de pe Ghencea, 4-2 pentru "câini" în Sâmbăta Paștelui, șut de la 27 de metri spre vinclul porții adverse, a deschis seria unor reușite superbe în acea confruntare.

Cătălin Munteanu, 39 de ani, a debutat în prima divizie în tricoul Stelei, a făcut furori la începutul carierei în roșu și albastru, ajungând în Spania apoi, la Salamanca. După experiența iberică la Salamanca au urmat Espanyol, Murcia și Albacete, iar apoi s-a întors în România, la Dinamo, fiind o lovitură pe piața transferurilor în 2006.

"Sunt la echipa mea de suflet", avea să spună de multe ori mijlocașul cu glezna fină, considerat "creierul echipei". Cătălin este în grupul select de fotbaliști, patru la număr, care au înscris în Derby de România în tricoul ambelor formații, ceilalți trei fiind Ionel Dănciulescu, Dennis Șerban și Adrian Cristea. 

- Cătălin, un pronostic pentru primul Derby de România al sezonului?
- Eu zic că se va termina 1-1.

- Vrei să nu se supere vreuna dintre echipele pe care le-ai reprezentat?
- Deloc. Dar așa cred că se va încheia partida, la egalitate. Mie mi-ar plăcea să bată Dinamo, însă șansele mari sunt să fie remiză.

Pe cine mizează

- Cine crezi că va impresiona în meci?
- Îmi place de copilul acesta, Sorescu, mi-ar plăcea să marcheze și duminică. Eu cred că are un viitor frumos, dacă se va ține de fotbal și nu o va lua pe căi greșite. Apoi, de la Steaua, cred că va da gol Florin Tănase. El este deja la alt nivel, dar și el poate să mai crească frumos.

- Tu rămâi "câine roșu"?
- Mă mai schimb la vârsta asta? E clar că voi susține pe Dinamo, cu toate că nu reneg perioada Steaua, una de succes. Eu n-am vorbit și nu voi vorbi urât de Steaua, respect pe toată lumea, doar că țin cu Dinamo. Îmi doresc ca toate echipele românești să aibă succes în Europa când ajung, să meargă cât mai departe, cu multe victorii.

- Copiii îți calcă pe urme?
- Cel mare, Eric, a început fotbalul la academia celor de la FC Voluntari. Are 14 ani, să vedem ce se va întâmpla cu el, dacă va continua sportul de performanță. Și el e dinamovist de mic, normal, pătimește cu "câinii".

Spartanii

- Cum ar trebui să abordeze jucătorii lui Bratu confruntarea?
- Să intre focusați, atenți doar la meci, cu gândul că pot și trebuie să facă o partidă mare.

- Care rămâne cel mai frumos moment trăit într-un Derby de România?
- Golul pe care l-am marcat pe stadionul din Ghencea, în acel 4-2 cu Steaua. A fost un moment de referință nu doar pentru mine, ci și pentru întreaga echipă. Cred că rămâne o victorie frumoasă și pentru suporteri, fiindcă am vorbit și mai vorbesc cu oamenii, toți își aduc aminte de acel meci de parcă ar fi fost ieri. Atunci am câștigat și titlul, în 2007. Din păcate, de atunci Dinamo n-a mai luat niciunul. Tot acel sezon a avut o savoare aparte, eram o generație frumoasă, Danciu-gol, Clau-gol, Lobby, "China" Mărgăritescu, Fane Radu, Scarlatache, Cristea, Pulhac, Pașcovici și alții. Spartanii, cum ni se zicea.

"Curând încă un titlu"

- Când mai câștigă Dinamo un titlu de campioană?
- Curând.

- Cât de curând, că au trecut deja 11 ani?
- Sper cât mai curând posibil. E greu de pronosticat. Pot apărea surprize, cine știe? Mie îmi place de Florin Bratu, am lucrat cu el, din ambele posturi, a dat din răutatea și atitudinea lui ca fotbalist și jucătorilor săi. Dinamo are acum proiectul cu tinerii, sper să fie de viitor și de un succes mai mare decât până acum. Sper ca și suporterii să mai aibă răbdare și să rămână aproape de echipă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
162649084513790
Sorin Enciu  •  29 Iulie 2018, 17:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1184261038267906
Ovidiu Adrian  •  29 Iulie 2018, 12:27

Și ce ar fi așa de surprinzător? E o atitudine normală și de bun simț. Cum să nu-ți dorești ca o echipă românească să ajungă departe în Europa? Mai ales un club care ți-a dat să mănânci o pâine? Voi v-ați obișnuit numai cu titluri de scandal, că asta se cere, dar să știți că bunul simț și respectul sunt lucruri absolut normale.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  29 Iulie 2018, 11:56

Andrei Cristea, nu Adrian.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează