FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Interviu cu atacantul dorit de Becali la FCSB: ”Aș fi ipocrit să spun că nu vreau la Steaua”

Articol de - Publicat duminica, 16 septembrie 2018 16:29

Ștefan Blănaru, dorit la un moment dat de Becali, nu traversează cea mai bună perioadă cu echipa din Sibiu, AFC Hermannstadt. "E clar că se întâmplă ceva cu noi", admite atacantul după două eșecuri consecutive

Sezonul trecut, când a scos din Cupă patru echipe de Liga 1, în frunte cu Voluntariul, deținătoarea trofeului, și Steaua, Hermannstadt a atras atenția tuturor. Părea pregătită să facă față cu brio rigorilor primei divizii, numai că, o dată intrată în competiție, are dificultăți în a se menține pe linia de plutire, culminând cu două eșecuri consecutive în ultimele tot atâtea etape. Gazeta a discutat cu atacantul Ștefan Blănaru, 29 de ani, despre startul tremurat al sibienilor, despre reacțiile vehemente ale fanilor, dar și despre visul său de a ajunge într-o bună zi la Steaua.

"Au fost mai motivați"

- După 4-0 cu Voluntari, au urmat două eșecuri consecutive. Vorbim de ghinion, de faptul că jucați "acasă" la Târgu Mureș, de formă sau se conturează o criză?
- Din toate câte ceva, dar n-aș vorbi de-o criză. N-am fost învinși șase, șapte partide la rând. Cu Dinamo a fost ghinion, clar! Gândiți-vă că am pierdut în prelungiri. Ne pare rău pentru eșecul în fața Gazului, pentru că e un derby județean și ambiția de a-l câștiga e mare. Poate că au fost mai motivați ca noi. Sezonul trecut erau convinși că joacă finala Cupei și noi i-am bătut tur-retur în semifinale.

Ne făcuserăm niște planuri"

- Apropo de Cupă. Ediția trecută ați scos patru echipe de Liga 1, în frunte cu Steaua, și ați jucat finala. Păreați pregătiți de Liga 1. Unde-i tupeul de atunci?
- E clar că ceva se întâmplă și cu noi. Sau probabil că acele rezultate au atras atenția și restul echipelor ne iau acum mai în serios. Ne făcuserăm niște planuri, în sensul că era foarte bine să strângem cât mai multe puncte acum, înaintea perioadei rezervate echipei naționale, mai ales că am avut adversari mai aproape de nivelul nostru. Măcar să fi bătut tot acasă. Acum o să luăm în piept tot play-off-ul de anul trecut. N-o să ne fie deloc ușor. Sper să intrăm totuși pe-o pantă ascendentă. Altfel, dacă picăm în partea cealaltă, este de rău.

"Altfel e cu stadionul plin"

- Cum ți se pare campionatul?
- Cam încâlcit. Complicat. Sau poate așa mi se pare mie. Câștigi un meci sau două, ești pe loc de play-off. Și invers. Pierzi un meci sau două, poți să pici pe-un loc de retrogradare. Văd că nici Steaua, Craiova sau CFR, care au jucători buni, nu sunt constante în evoluții. Anul trecut, în schimb, după 7 etape se cam conturase play-off-ul. Doar ultimul loc, al 6-lea, s-a jucat până la finalul sezonului regulat.

- A picat bine pentru voi pauza asta?
- Sper. E clar că trebuie să abordăm mai agresiv meciurile și sper s-o arătăm chiar cu Viitorul. Apoi vor veni la noi CFR și Steaua. O să fie multă lume pe stadion, sunt sigur. Și chiar dacă majoritatea n-o să țină cu noi, altfel te simți când e stadionul plin.

"Nu cred că jucăm anul ăsta la Sibiu"

- Care e stadiul lucrărilor la "Municipalul" din Sibiu? Jucați cu CFR și cu Steaua acasă sau tot la Târgu Mureș?
- Oamenii sunt foarte optimiști că o să jucăm acasă. Dar eu, sincer vă spun, nu le împărtășesc optimismul. La ce văd toată ziua, că ne pregătim toată ziua la stadion, nu cred că există vreo șansă să jucăm anul ăsta acolo. Dacă vrei să urgentezi lucrările, trebuie să ai și oameni mulți. La Steaua am văzut că în trei zile au dărâmat aproape tot stadionul, adică se vrea ceva.

- Suporterii nu prea mai au răbdare cu voi. Unii v-au înjurat pe rețelele de socializare, alții cer schimbarea lui Pelici.
- În România se uită foarte repede. Asta-i realitatea. Tot cu Pelici am scos și rezultatele acelea bune în Cupă. Atunci, aceiași fani probabil că ne-au ridicat în slăvi. Și în cazul meu e valabil. Acum dau gol și sunt lăudat, mâine ratez și mă înjură. Dar să știți că suporterii adevărați, cei care vin după noi 500 de kilometri, nu sunt așa. Dacă ei ne-ar contesta, mi-aș pune un semn de întrebare. Dar când e vorba despre unii care merg pe stadion ocazional și abia dacă știu trei jucători din echipă, eu cred că nu trebuie să pui la suflet.

"Nu-i vorba doar de bani"

- Ai fost în discuții la FCSB. Te mai gândești la un eventual transfer acolo?
- Aș fi ipocrit să spun că nu mi-aș dori să joc la Steaua. E una dintre cele mai mari echipe din țară, alături de Dinamo, Craiova sau CFR, dacă nu cea mai mare. Fiecare dintre noi și-ar dori să urce la un alt nivel. În orice meserie e așa.

- E o chestiune de bani, în primul rând.
- Nu-i vorba doar de bani. Sunt cu totul alte condiții de pregătire, de refacere. Vă dau un exemplu. Acolo sunt patru masori, care le acordă jucătorilor câte 40 de minute. Aici, la Sibiu, 15 minute și următorul. Asta-i realitatea. Dar deocamdată mă concentrez să dau tot ce am mai bun pentru Hermannstdt. Eu aici îmi câștig pâinea.

2017este anul în care Blănaru a venit la Hermannstadt, de la ASU Poli Timișoara

2 goluri în 5 meciuri jucate (din 7 posibile) a bifat Blănaru în acest debut de campionat

150.000 €e cota de piață a lui Ștefan Blănaru, conform transfermarkt.de

2 victorii, o remiză și 4 eșecuri are Hermannstadt în 7 etape scurse din acest sezon

"Știți ce e frumos în fotbalul ăsta? Că după un meci pierdut, te poți revanșa față de fani etapa următoare. Sper să fie și cazul nostru după pauza asta competițională" Ștefan Blănaru, atacant FC Hermannstadt

"Dintre echipele întâlnite până acum, mai mult decât Dinamo m-a impresionat Botoșaniul. Când ne-au bătut pe noi, au jucat perfect. Zicea-i că-i Barcelona" Ștefan Blănaru, atacant FC Hermannstadt

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
rocky2
rocky2  •  16 Septembrie 2018, 23:08

Stai pe loc, daca te duci la provincialii din Popesti, ciobanul te arunca ca pe Qaka!

capca1
capca1  •  16 Septembrie 2018, 19:57

“Zicea-i” ?! Ați luat bac-ul ca Viorica Dăncilă, de la Galați la IC Brătianu sau de la Brăila la Smârdan ?! Blocați-vă singuri postarea, fault grosolan la lb. română. Huuuoooăăă !!!

122490384924076
Cristian Sitaru  •  16 Septembrie 2018, 18:55

Dacă vrei să lustruirsti bancă de rezerva,mergi la fas-becali!!ciobanul după primul meci te da afara!!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează