FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Interviu din spital cu medicul Botoșaniului, infectat cu COVID-19: „Nimeni din familia mea n-a ieșit pozitiv! În spital e OK, la felul doi am avut și picior de pasăre, chiar bunuț și consistent"

Petre Rădăuceanu, medic la FC Botoșani
Petre Rădăuceanu, medic la FC Botoșani

Articol de - Publicat marti, 16 iunie 2020 18:39 / Actualizat marti, 16 iunie 2020 19:58

Petre Rădăuceanu, doctorul echipei FC Botoșani, încă se află internat într-un salon al Spitalului de Boli Infecțioase din Craiova. El spune că nu are niciun simptom de coronavirus. Iar testele făcute de soția și cele două fete ale sale au ieșit negativ

Medicul e in spital de joia trecută, după ce i-a venit rezultatul pozitiv la testul PCR pe care îl realizase cu întreaga echipă antrenată de Marius Croitoru. Conform normelor impuse de Guvern, orice persoană care e infectată cu coronavirus, indiferent că are sau nu simptome, trebuie să fie internată în spital. 

GSP: Domnule doctor, bună ziua, ce faceți? 
Petre Rădăuceanu: Mulțumesc bine, îmi fac de lucru pe telefon, sunt în salon și caut modalități prin care să treacă timpul mai repede!

 În toate aceste zile ați avut vreun simptom? 
Absolut nimic, nimic, sunt chiar foarte bine! 

"Salonul nu e încuiat, dar n-avem voie să ieșim din cameră" 

Mi-ați spus, săptămâna trecută, că în salon erați cu alte două persoane infectate. Ei au tot forme ușoare sau vi s-a întâmplat precum magazinerului de la Dinamo, care a fost internat într-un salon alături de un caz cu formă agresivă a coronavirusului? 
Nu, la mine nu e așa. Ceilalți doi erau practic în remisie, pe cale de vindecare. De fapt, unul a și fost externat. 

Am citit diverse mărturii ale celor care au stat în spital în această perioadă și unii dintre ei susțineau că erau închiși cu cheia în salon. Dumneavoastră la fel? 
Nu! Ușa salonului nu e încuiată, dar de ieșit sigur nu avem voie. Întreg etajul e rezervat pacienților cu Covid și la capătul culoarelor, acolo, ușile înțeleg că sunt încuiate. Toaleta o avem în salon, iar când părăsim încăperea o facem doar însoțiți de un personal medical, atunci când mergem pentru a face o radiografie! 

Și dacă aveți nevoie de personalul medical cum se procedează? 
Ni s-a lăsat un număr de telefon la care să sunăm dacă avem vreo problemă. 

"La felul doi am avut și un picior de pasăre, chiar bunuț și consistent" 

Condițiile sunt bune? 
Da, bune, nu am de ce să mă plâng! 

Televizor aveți în salon? 
Da, e și televizor! 

Mâncarea cum e? 
Ne este adusă la caserolă, cât să acopere strictul necesar. 

Spuneți-mi ce v-au oferit în una dintre aceste zile la cele 3 mese! 
La micul dejun pâine, unt, brânză topită, ceai sau lapte. Apoi, la prânz, ciorbă, de regulă, de legume, iar felul doi un picior de pasăre, chiar bunuț și destul de consistent, cu garnitură de orez sau de varză călită. Seara ceva mai ușor, o mâncare de cartofi sau orez. În cazul meu, trebuie să fie și mâncare de regim fiindcă eu am alte probleme, diabet, hipertensiune, și mâncarea trebuie să fie adecvată. 

"E posibil să fi eliminat ADN-ul virusului mort când mi s-a făcut testul" 

V-au oferit tratament? 
Doar pastilele pe care le luam pentru bolile de care sufăr, dar pentru că sunt pozitiv la Covid, nu, n-am luat nimic, nimic. 

Cei din familia dumneavoastră cum au reacționat când au auzit că aveți coronavirus? 
Nu le-a căzut bine, vă dați seama! 

Bănuiesc că sunt și ei pozitiv, nu? 
Absolut nimeni! 

Serios? S-au testat? 
Da, după ce am anunțat că eu sunt pozitiv, sâmbăta trecută, soția și cele două fete ale mele au mers la spital și au făcut testul PCR. Toate 3 au ieșit negativ! 

Locuiți împreună, nu? 
Da, în același loc toți 4! 

Fetele ce vârste au? 
Cea mare, 18 ani, iar cea mică are 15! 

Și cum se explică așa ceva? Mai ales că sunteți și medic, aveți vreo explicație logică? 
Am una, dar e doar o bănuială. În luna aprilie am avut o gripă, cu febră, am tușit destul de rău. M-am tratat singur, eram și în concediu de la spital, și de atunci n-am mai avut nimic. E foarte posibil ca acum, când am făcut testul cu toți cei de la Botoșani, să fi eliminat din ADN-ul virusului mort, care să fi dat rezultatul pozitiv, așa cum a ieșit. Așa mă gândesc, altă explicație nu am! 

Și pentru dumneavoastră ce urmează acum? 
Miercuri voi fi testat PCR, aceasta e procedura, la 7 zile de când am fost declarat pozitiv. Dacă voi ieși negativ, atunci după încă 24 de ore mai fac o testare și dacă iarăși sunt negativ, pot să plec acasă.

Botoșani s-a retestat azi și află mâine dacă joacă sâmbătă cu CFR! 

La 5 zile distanță de momentul în care medicul echipei a fost depistat cu COVID-19, toată delegația echipei Botoșani, care a făcut deplasarea la Craiova săptămâna trecută, a fost testată azi. Celor 34 de persoane, care au intrat preventiv în izolare imediat cum au revenit din Bănie, li s-au recoltat probe din gât și din nas, iar rezultatele vor veni în cursul zilei de mâine. Dacă ele vor fi toate negative, atunci Botoșani va evolua sâmbătă, pe teren propriu, împotriva campioanei CFR Cluj. De vinerea trecută și până azi, echipa moldoveană nu a efectuat niciun antrenament, însă antrenorul Marius Croitoru nu e nemulțumit. "E OK să jucăm sâmbătă, da. Dacă ar fi după mine, aș fi de acord să jucăm chiar și vineri. În acest timp am efectuat două zile de antrenamente online, pe zoom, nu mă plâng. Eu vreau să joc. Miercuri aflăm rezultatul testelor, sunt sigur că vor fi negative toate, apoi avem suficient timp până sâmbătă să ne punem la punct și să jucăm", a declarat Marius Croitoru.

Medicul de la FC Botoșani, depistat pozitiv cu COVID-19 » Meciul cu Craiova, amânat!

Dialog cu medicul Botoşaniului depistat pozitiv: "Eu n-am avut contact direct cu echipa. Există un jucător, pozitiv şi el, însă n-a prins lotul pentru Craiova"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
amicu
amicu  •  17 Iunie 2020, 12:32

si in aprilie a facut test COVID, avand in vedere ca avea simptome de COVID?

firaldo
firaldo  •  17 Iunie 2020, 08:32

Omul a vb corect si frumos despre conditiile din spital,dar gsp a pus chestia aia in titlu sa para ca omul a fost ironic...doar prin manipulare si minciuni mai pot sa atraga vizualizari!Asta a ajuns gsp!

firaldo
firaldo  •  17 Iunie 2020, 08:30
Postat de 22cea pe 16 Iunie 2020, 20:35

Oaileu , ce spital luxos ,servesc picior de pasare(gheare) !

Nu pretenas,picioare de pui in Moldova se spune la copanele.Observi ca esti singurul care a dat cu muci`n fasole dintre toti care au comentat?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează