FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

INTERVIU Dragomir bate în retragere: ”Mă gîndesc serios să renunţ în 2013”

Dumitru Dragomir conduce LPF din 1996.
Dumitru Dragomir conduce LPF din 1996.

Articol de - Publicat miercuri, 07 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 06 martie 2012 23:42

Şeful Ligii consideră că fanii şi presa îl contestă fără să fie vinovat şi a dezvăluit în premieră că soţia şi fiul lui trag de el să demisioneze de la Ligă.

În cabinetul său impunător de la LPF, mobilat în stil baroc, Dumitru Dragomir pare a fi conducătorul vreunui consorţiu mondial. Protestele fanilor şi campania de presă împotriva lui şi a lui Mircea Sandu îl fac să pară însă pămîntean. Nervos pe jurnalişti şi pe trusturi de presă, Mitică îi împarte în stilul său carateristic pe microbişti în suporteri şi huligani. Aşezat relaxat într-un fotoliu, cu picioarele ridicate pe canapea, şi sorbind tacticos dintr-o cafea, şeful Ligii dă impresia că e în continuare stăpîn pe sine. Le-a dat însă şi o veste bună contestatarilor: "În 2013, cînd mi se va termina mandatul, mă gîndesc serios dacă mai stau în fruntea Ligii. Soţia şi copiii trag de mine să plec acum, dar vreau să-mi duc mandatul la bun sfîrşit fiindcă ştiu că nu încalc legile şi regulamentele".

Le-aţi blocat mail-ul! LPF-ul condus de Dragomir a cedat sub avalanşa de mesaje DAR campania continuă!

- Domnule Dragomir, vă sperie în vreun fel protestele fanilor susţinute de campania de presă împotriva dumneavoastră şi a lui Mircea Sandu?
- Domnule, pe mine nu mă sperie protestele, mă sperie doar acţiunea ziarelor. Cu ce am greşit? Ce mi se reproşează?

- Ce vă reproşează toţi suporterii.
- Ce? Ce?

- Situaţia degradantă în care a ajuns fotbalul românesc.
- Fotbalul nostru are spectatori cu duiumul, am avut echipe în Champions League şi în primăvara europeană an de an. Ce treabă au aceşti oameni cu mine? Nu sînt pus la Ligă politic sau pe pile, sînt ales de Adunarea Generală în fruntea unei asociaţii apolitice, nonprofit şi nonguvernamentale.

- Deci sînteţi mulţumit de cum arată fotbalul românesc?
- Cum să nu! Domne', faţă de situaţia economică a acestei ţări, fotbalul e bine. Ce domeniu de activitate este mai bun decît fotbalul? Cu ce mai sîntem pe locul 15 în Europa?

"Ce dacă s-a plictisit lumea de noi!"

- Lumea s-a plictisit de dumneavoastră şi de Mircea Sandu.
- Şi ce dacă? M-a pus lumea? În 2013, cînd mi se va termina mandatul, mă gîndesc serios dacă mai stau în fruntea Ligii. Soţia şi copiii trag de mine să plec acum, dar vreau să-mi duc mandatul la bun sfîrşit fiindcă ştiu că nu încalc legile şi regulamentele. Credeţi că dacă eram vinovat de ceva mai puteam conduce fotbalul românesc? Toate acuzaţiile care mi s-au adus s-au dovedit a fi mincinoase.

- Şi Mircea Sandu va renunţa anul viitor?
- El e tînăr, trebuie să continue! E cel mai bun preşedinte pe care l-a avut FRF. Dar cum sîntem noi, românii, de-a lungul istoriei ne-am omorît toţi conducătorii, vinovaţi sau nevinovaţi. Am vrut să rupem capete, dar de fiecare lucrurile au mers mai prost.

- Vedeţi oamenii pregătiţi să vă înlocuiască pe dumneavoastră şi pe Mircea Sandu?
- Sînt pline cimitirele de oameni de neînlocuit. Nu mă îndoiesc că şi noi vom fi înlocuiţi. Sînt convins că şi aceia vor fi contestaţi, chiar dacă vor fi mai buni decît noi, fiindcă aşa e în România!

"Fanii să facă miting autorizat"

- Şi Ion Ţiriac a spus că ar fi timpul să lăsaţi locul unor conducători mai tineri.
- N-o să mă cert şi cu Ţiriac. În parte are dreptate, ca dovadă că m-am gîndit serios la asta. Dar una e să-i spui omului aşa să plece şi alta e să-l jigneşti.

- Nici suporterii nu vă mai vor.
- Sînt contestat doar de o mînă de derbedei. Păi, cum să le spun, gentlemani, cînd ei înjură ca la uşa cortului şi strică spectacolul sportiv? Ce lege sau paragraf din Constituţie le dă voie să facă ce fac în timpul spectacolului? Să facă manifestaţie, dar cu autorizaţie de la Primărie, dacă sînt aşa de important de am ajuns la nivelul conducătorilor acestei ţări.

- Totuşi, la meciul cu Uruguay tot stadionul a scandat "Mitică la puşcărie". Cum v-aţi simţit?
- N-a strigat tot stadionul, decît acea mînă de derbedei de la Craiova, condusă de nişte infractori. După ce au fost evacuaţi nu s-a mai auzit nimic. Forţele de ordine au procedat bine.

"Corupţii au fugit, proştii plătesc impozite în ţară"

- Şi atunci, cum pot protesta fanii cînd nu le convine ceva?
- Pot flutura batiste albe sau să schimbe legea, pentru ca huliganii să poată crăpa capul oricui, să înjure pe oricine, să arunce cu orice. Să alungăm în acest fel copiii şi femeile de pe stadion.

- România se pretinde totuşi o ţară civilizată.
- UE ne-a adus libertăţi prost înţelese, sărăcie, mizerie. Desfiinţarea personalităţilor de valoare, care sînt atrase pe orice motive în dosarele procurorilor, iar marii corupţi ai ţării au îngroşat capitalele Europei sau ţări exotice, ca Monaco, cu palate şi vapoare. Au transferat averea ţării peste hotare, iar noi, proştii, rămînem aici să plătim impozite, să fim înjuraţi şi trataţi ostil de presă.

"Nu m-am supărat şi eu am brutării"

- V-a supărat bannerul cu mesajul "Mitică la brutărie"?
- Cum să mă supăre. Am încă simţul umorului. Ce e rău în asta, puteam să fiu chiar brutar, la fel ca Mititelu. Ce e rău să faci pîine? Era o metaforă. Eu n-am brutării, unde produc chiflele pentru restaurantele mele?

- Şi atunci de ce forţele de ordine au confiscat acel banner?
- Pentru că potrivit regulamentelor FIFA şi UEFA fanii n-au voie cu nici un fel de banner pe stadion. Nici cu mesaje superlative, nimic. De asemenea, cei care înjură sau scandează trivialităţi trebuie evacuaţi.

- Aţi citit mesajele fanilor trimise pe mailul Ligii?
- Da. Majoritatea sînt de încurajare, o parte mă jignesc, iar altele sînt de exterminare.

- Cum sînteţi privit de oameni pe stradă?
- Nu mă înjură nimeni. Cînd apar într-o piaţă se ţin după mine ca după urs, îmi cer autografe şi îmi spun să nu cedez în faţa derbedeilor.

"Campania asta e făcută pe minciună de oameni pe care i-am ajutat în viaţă, Ioaniţoaia şi Tolontan. Nu accept lecţii de moralitate nici de la Cristian Tudor Popescu" (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF)

"Cît voi fi preşedintele LPF voi conduce cu mînă de fier respectîndu-i pe patroni şi pe cei care muncesc cinstit pentru fotbal" (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF)

"Nu sînt în război cu suporterii, ci cu aceia care nu respectă legile şi regulamentele. Ăştia trebuie îndepărtaţi, dar nu-mi doresc să ajungă la puşcărie" (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF)

"Cît trăiesc voi ajuta oamenii şi voi rămîne un luptător împotriva celor care fac numai rău" (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF)

"Nu am emoţii pentru dosarele DNA fiindcă nu sînt vinovat sub nici o formă. Justiţia se mai ia şi după ziare" (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF)

"Îi înţeleg pe unii şefi de galerie, fiindcă nu le-am dat bani sau foloase ca alţii. Pot să-i şi iert, dar nu şi pe jurnaliştii care şi-au făcut nume pe spinarea mea" (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF)

"Există o clauză în contractul drepturilor TV care interzice posturilor de televiziune să aducă atingere onoarei vreunui conducător sau să incite la violenţă" (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF)

"E loc de trăit pentru toată lumea. Eu sînt îngăduitor cu toţi, dar nu suport răutatea în neadevăr" (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF)

"Îmi reproşez că am fost foarte deschis cu presa, iar cînd vorbeşti mult mai şi greşeşti. Nu oricine vrea să te scoată din rahat îţi vrea şi binele, şi invers" (Dumitru Dragomir, preşedintele LPF)

Ce scriu cititorii pe gsp.ro

DUMITRU DRAGOMIR

"Cum aţi încurajat formarea de juniori, prădătorilor? Cum aţi încurajat oamenii de rînd să vină la stadion? Cum aţi ajutat acest sport? Rezultate decise a priori, mafia pariurilor, şpăgi peste şpăgi" (X-wing)

"Ai condus echipa Securităţii, trebuia să ieşi din fotbal în acealaşi timp cu acea caricatură de echipă, Victoria. Ai participat la trucare de meciuri: ai recunoscut de mai multe ori" (nicu olaru)

"Stadioane pline şi un fotbal curat. Chiar dacă rămîne la fel de slab, măcar curat!" (slv)

MIRCEA SANDU

"Complicitate la dezafilierea Craiovei, complicitate la arbitraje părtinitoare, la campionate şi campioane false ale României" (dumitrascu nicolae)

"Ne-am săturat să trecem cu vederea greşelile flagrante de comunicare şi manageriat, ne-am saturat săa fim cenzuraţi, ne-am săturat sa fim trataţi ca nişte infractori de drept comun pe stadioanele NOASTRE, ne-am săturat de blaturi! Vă rugăm să plecaţi!" (jules)

"Ai patronat cooperativa, aţi fost părtinitori când aţi avut comisiile, aţi dat licenţa discreţionar, pe pile, aţi distrus Poli, Corvinul, Bihor, Craiova, sunteti urîţi pe toate stadioanele din România" (ţara haţegului)

FRF: ”Lăsaţi stadioanele libere pentru susţinerea echipei favorite”

FRF a trimis ieri un răspuns legat de iniţiativa GSP de a direcţiona către mailul federaţiei mesajele civilizate venite de la fani. Pasajele principale din comunicat: "Libera exprimare trebuie să se facă respectîndu-se legislaţia română în vigoare, fără instigarea la violenţă sau alte manifestări extremiste. Nu putem să nu remarcăm faptul că GSP a indus oamenilor tenta eminamente negativă a mesajelor.

Considerăm normal ca oamenii să protesteze şi să-şi exprime, astfel, nemulţumirile. Lansăm totuşi apelul ca aceste proteste să fie conform prevederilor legale, lăsînd stadionul liber pentru susţinerea echipei favorite".

Le-aţi blocat mail-ul! LPF-ul condus de Dragomir a cedat sub avalanşa de mesaje DAR campania continuă!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
psragher
psragher  •  08 Martie 2012, 10:50

dl. dragomir dumitru sper să fie determinat la retragere, nu numai din funcţiile deţinute, dar şi din viaţa publică, de instanţă. asta ar însănătoşi fotbalul românesc şi l-ar face mai competitiv.

stiintza4ever
stiintza4ever  •  08 Martie 2012, 08:11
Postat de vasilepopa pe 07 Martie 2012, 18:53

Uite cine il combate pe Dragomir: - A face profit este diferit de a incasa. Este non-profit LPF si are dreptate. - Faptul ca s-a facut o lege la initiativa LPF este una. Si eu pot initia o lege. Oricine poate initia o lege urmand regulile. In functie de rolul in societate sunt alte reguli de parcurs. Asta nu inesamna ca LPF nu este apolitic. Nici eu nu sunt multumit de fotbalul romanesc, insa nu cred ca Dragomir are vreo legatura. Totusi nu sunt de acord cu violentele verbale si fizice de pe stadion. Nu suntem in Roma acum 2000 de ani ci in secolul 21. Trebuie eliminata orice samanta de nesimtire de pe stadioane. Performanta in sport poate incepe de la spectatori.

Spui ca nu-ti place unde a ajuns fotbalul romanesc dar nu vezi legatura cu Dragomir? 1 hai sa lamurim un lucru. A fi asociatie non-profit e una, a profita de pe urma asociatiei este altceva. Dragomir si sobolanii profita de aceasta asociatie de decenii, fara ca nimeni sa-i poata trage de maneca sau se le atraga atentia. Mic exemplu: O asociatie non-profit are un consiliu care reglementeaza compensatia pt conducere.La LPF, seful asociatiei este in acelasi timp si seful acestui consiliu?!? Si 2, in ce priveste legatura cu dezastrul: ai citit ultimele stenograme? Dragomir e de acord cu seful arbitrilor (asociatie independenta) sa fie renumit doar daca "persista sa fie coarda". 2 idei

bluevibess
bluevibess  •  07 Martie 2012, 21:12

Amin.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează