FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLATIVELE GSP

VIDEO EXCLUSIV Cum a fost descoperit arbitrul Ovidiu Hațegan: „A greșit mult când am fost să îl văd, dar m-a impresionat altceva”

Fostul mare arbitru Ioan Igna (81 de ani) a primit trofeul de Legendă GSP în cea mai respectată anchetă de final de an din tot sportul românesc.
Fostul mare arbitru Ioan Igna (81 de ani) a primit trofeul de Legendă GSP în cea mai respectată anchetă de final de an din tot sportul românesc.

Articol de GSP - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 22:52 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 23:13

Fostul mare arbitru Ioan Igna (81 de ani) a primit trofeul de Legendă GSP în cea mai respectată anchetă de final de an din tot sportul românesc.

Ioan Igna este unul dintre cei mai mari arbitri pe care i-a avut România. Veteranul a oferit detalii interesante despre parcursul lui Ovidiu Hațegan, pe care îl consideră cel mai bun „fluieraș” al momentului.

VIDEO Ioan Igna: „Ovidiu Hațegan a fost arbitrul anului 2021”

„Arbitrul anului este Ovidiu Hațegan. A avut cele mai bune rezultate în 2021. Și la el se vede faptul că n-a jucat fotbal, dar el compensează prin inteligență, printr-o pregătire serioasă. 

Vă pot spune că la Arad președintele Comisiei, Mircea Todericiu, m-a sunat și mi-a spus. «Am un băiat tânăr bun. Când poți să vii să-l vezi?». «Când ai un meci mai bun în județ». M-a anunțat că joacă locul 2 - Gloria, cu Nădlacul - locul 1. Și joacă pe terenul de la Fabrica de zahăr. 

M-am dus fără să știe Ovidiu Hațegan că o să merg să-l văd. Și m-a impresionat în mod deosebit, chiar dacă a greșit destul de mult. M-a impresionat că nu a dat niciodată compensator. În rest pe alții pe care i-am observat și care greșeau și ei, dar după ce greșeau dădeau în compensație. 

Am spus de atunci că acest băiat are un caracter deosebit. L-am urmărit și când era student la Timișoara. Era pe terenul de antrenament Știința și era profesorul Boiț. «Ce faci Viorele?». «Uite, am un băiat care a trecut pe lângă tine. E arbitrul Hațegan. Sunt prieten cu tatăl lui și m-a rugat să-l pregătesc. Atât de mult iubește fotbalul și vrea să ajungă arbitru». 

Viorel se pregătea să plece observator la un meci al Bistriței. N-am zis nimic atunci, dar am vrut să-l ajut să ia contact pentru că va ajunge mai devreme sau mai târziu în Liga 1. L-am sunat pe Verigeanu care era secretarul Comisiei. 

«Tu faci delegările, la al patrulea arbitru ai pus pe cineva la Bistrița?». «Da, pe Simion de la Pitești». «L-ai anunțat?». «Nu». «Atunci, te rog schimbă-l și pune-l în altă parte. Pune-l aici pe Ovidiu Hațegan». Ăsta a fost primul lui contact cu Divizia A”, a povestit Ioan Igna, pentru GSP.ro.

Citește și alte știri de la Gala GSP 2021: 

VIDEO Cea mai de preț amintire a lui Rică Răducanu: „Ole, ola, muzică, gagici, viață, tată! Făceam spectacol oriunde mă duceam”

Ancuța și Simona au scris istorie în 2021 și promit un an 2022 pe măsură: „Când mi-e greu mă uit la cursă pe telefon și trece totul!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
traian_v
traian_v  •  01 Februarie 2022, 22:48

Tampenia asta cu "poate fi arbitru [...] cu precadere fost jucator de fotbal" trebuie sa dispara si din mentalitate si din regulamente. Igna e tot pe moda veche - "se vede ca nu a jucat fotbal". Dar ce, Rainea a jucat (adica da, ca era obligatoriu atunci, vezi mai sus), Mikkelsen sau Quiniou au jucat? Prostia asta numai la noi, hai sa impingem fostii jucatori sa devina arbitri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează