FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

EXCLUSIV Pe punctul de a fi eliberat din închisoare, Ioan Niculae plănuiește investiții la o altă echipă! Dinamo, printre cluburile vizate

Ioan Niculae
Ioan Niculae

Articol de - Publicat joi, 03 iunie 2021 13:27 / Actualizat joi, 03 iunie 2021 14:27

Ioan Niculae (66 de ani), patronul Astrei Giurgiu, ar putea fi eliberat din închisoare chiar vineri.

Apropiați ai omului de afaceri susțin că eliberarea condiționată a acestuia este aproape. Există o decizie în acest sens, luată de Judecătoria Medgidia în luna mai, la nici 3 luni după încarcerarea lui Niculae, iar până mâine apelul care să încheie speța s-ar putea întruni.

300-400de milioane de euro. În jurul acestor cifre se încadrează averea actuală a lui Ioan Niculae, conform celui mai recent Top 300 Capital

Investește Ioan Niculae la Dinamo?

Surse apropiate magnatului susţin că după eliberarea din închisoare, Niculae va căuta să preia o altă echipă ca finanțator, fie din prima ligă, fie din a doua. Printre numele avansate se află și cel al lui Dinamo, mai ales că Niculae a avut simpatii dinamoviste în tinerețe, pe care le-a și recunoscut. 

Totuși, Dinamo nu este singura variantă pentru Niculae.

La noul club al lui Niculae ar urma să ajungă și Dani Coman, fostul colaborator al omului de afaceri la Astra, unde ex-portarul a fost președinte. În trecut, Coman s-a mai aflat pe lista lui Dinamo în câteva rânduri, dar mutarea nu s-a concretizat.

Există discuții pe care le am în fotbalul românesc, dar vreau să le analizez bine. Cred că într-o săptămână voi lua decizia finală, voi anunța ce voi face.

- Dani Coman, pe 29 mai

Pe punctul de a fi eliberat din închisoare, Ioan Niculae plănuiește investiții la o altă echipă! Dinamo, printre cluburile vizate
Dinamo a încheiat sezonul pe locul 11. Deși s-au salvat de la retrogradare, „câinii” au probleme financiare serioase

Niculae a fost aproape să cumpere Dinamo

Ioan Niculae a fost aproape să cumpere Dinamo în urmă cu aproximativ 10 ani.

„Acum câţiva ani, nu mai mult de 4-5, mi s-a făcut o ofertă de a cumpăra Dinamo, iar propunerea mea a fost să se facă un audit, iar ce am spus acum cinci ani s-a confirmat acum. Adică, cele 16 milioane de euro datorie netă din 2010 nu s-a micşorat în 2014, iar de acel bulgăre nu avea cum să scape. 

Eu le-am spus atunci lui Badea, Borcea, Turcu, că ei nu au ce să vândă. Că până cînd nu vor regla datoriile clubului, ei sînt pe valoare negativă. Am spus de atunci că atât timp cît cineva nu va curăţa de datorii acel club, Dinamo nu are nicio şansă de salvare şi singura opţiune este falimentul. 

Falimentul nu este neapărat un lucru negativ. Trecerea prin el se practică. Această insolvenţă, cu un plan de reorganizare şi stoparea acelor datorii, este singura soluţie de salvare a clubului, altfel Dinamo se duce", spunea Niculae în 2014, înainte de intrarea clubului alb-roșu în insolvență.

Anghelache a prevestit scenariul: „Niculae ar putea spune că nu-l mai interesează”

Intențiile lui Niculae au fost prevestite de Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo. Acesta a afirmat de curând, la GSP Live, că Niculae ar putea să-și ia definitiv mâna de pe echipă.

„La Astra mai sunt și probleme financiare, există și problema cu finanțatorul. Echipa aceasta există doar datorită patronului și mă gândesc că, din moment ce Astra a ajuns în Liga 2 și nu are deloc susținere în Giurgiu, Ioan Niculae ar putea spune că nu-l mai interesează”, a declarat Anghelache. 

De ce poate fi eliberat Ioan Niculae

Ioan Niculae a mai stat 6 luni în pușcărie, ca urmare a condamnării dintr-un dosar cunoscut drept „Mită pentru PSD". Astfel, Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime din pedeapsă (600 de zile), impusă deținuților de peste 60 de ani, și poate fi eliberat.

Lui Niculae i s-a interzis și dreptul de a fi acționar, asociat și administrator în cadrul unei societăți comerciale, timp de 3 ani de zile, după executarea pedepsei principale. 

De ce a ajuns Ioan Niculae după gratii?

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Citește mai multe știri din fotbalul românesc:

Florentin și Patrick Petre, gata pentru următoarea provocare » Poveste neverosimilă de la Brăila: „Erau banii strânși de bunica lui pentru înmormântare”

Daniel Oprița vrea salariu de Liga 1 pentru a continua la CSA Steaua » A refuzat o propunere consistentă și șantajează clubul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (68)
bodystyle74
bodystyle74  •  04 Iunie 2021, 13:46

Cred ca la clinceni se duce. Va fi o rocada Clinceniul va fi in liga2 sub alta denumire iar Astra in locul clinceniului tot sub alta denumire.

mariluc
mariluc  •  04 Iunie 2021, 13:17

Niculaie e in de datorii ,in primul rand trebuie sa isi plateasca datoriile foarte mari acumulate la ASTRA ,apoi sa achite datoriile foarte mari acumulate de DINAMO ,apoisa aiba bani pt. intretinerea unei echipe.Iluzii pt. dinamovisti si pt. asa zisi ziaristi din presa care arunca petarde jalnice fara sa gandeasca.Niculaie se va retrage din fotbal.

magic4ever
magic4ever  •  04 Iunie 2021, 12:05

Sa vina Niculae cu tot fotbalistii de la Astra!

Vezi toate comentariile (68)
Comentează