FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Negoiță n-are milă de acționarii „câinilor”: „Nu știu cât înțeleg «fenomenul Dinamo»! N-am văzut nimic, doar supraviețuire!” » Mesaj pentru Voicu și Nicolescu

Ionuț Negoiță a caracterizat Dinamo la un an de la venirea lui Voicu și Nicolescu / Sursă foto stânga: Ionuț Iordache (GSP)
Ionuț Negoiță a caracterizat Dinamo la un an de la venirea lui Voicu și Nicolescu / Sursă foto stânga: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , , - Publicat vineri, 01 martie 2024 17:09 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 23:40

Într-un amplu interviu acordat Gazetei Sporturilor, Ionuț Negoiță, fostul patron al celor de la Dinamo, a comentat într-o notă ironică imaginea cu Eugen Voicu, actualul șef al „câinilor”, fotografiindu-se lângă vitrina de trofee a celor de la CFR Cluj.

A trecut o săptămână de la momentul în care ipostaza buclucașă cu Eugen Voicu și Andrei Nicolescu a scandalizat o bună parte a suporterilor dinamoviști, dar și câteva dintre legendele clubului. Ionuț Negoiță, timp de șapte ani finanțator la Dinamo, a comentat și el scena respectivă.

Ionuț Negoiță îi ridiculizează pe Ion Țiriac și Mircea Lucescu: „Vor Dinamo, dar nu pun un ban la club!”
DINAMO
Ionuț Negoiță îi ridiculizează pe Ion Țiriac și Mircea Lucescu: „Vor Dinamo, dar nu pun un ban la club!”

Ionuț Negoiță ironizează imaginea cu Eugen Voicu: „Nu știu cât înțeleg unii «fenomenul Dinamo»! N-ai voie să faci așa ceva”

[V-a șocat să vedeți un conducător dinamovist care face poze cu trofeele unei rivale?] „În situația în care unii nu știu cât de dinamoviști sunt și nu știu cât de mult înțeleg fenomenul fotbal, cu atât mai puțin fenomenul Dinamo, e posibil!

Dar, în principiu, cine înțelege nu are voie să facă genul ăsta de greșeli. Nu-mi aduc aminte să mai fi văzut un patron (n.r. pozându-se cu trofeele rivalelor). Ar putea fi, cumva, o premieră (n.r. ironic). Dar, repet, nu cred că înțelege mare lucru, poate că e ceva conjunctural acolo și cam atât.

(...) Dacă nu știi, întrebi, măsori de trei ori până să tai o dată. N-am niciun dubiu că și-au pus suporterii în cap, e firesc să se întâmple asta”, a declarat Ionuț Negoiță, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

Ionuț Negoiță caracterizează Dinamo la un an de la venirea Red&White: „Nu am văzut lucruri majore, nimic notabil! E nevoie de bani!”

Fostul patron al „câinilor” a acceptat apoi să radiografieze anul petrecut de Red&White Management în fruntea clubului pe care cândva l-a păstorit. Cum caracterizează Negoiță domnia lui Nicolescu și Voicu?

Nu am văzut lucruri majore întâmplându-se! Pe de-o parte, e nevoie, fotbalistic, de salvarea de la retrogradare. Financiar, trebuie închisă insolvența. Ca să închizi insolvența, tot sunt niște bani de plătit acolo, la cei care sunt categorii superioare și au de primit bani.

Și e nevoie, bineînțeles, de alți bani pentru ce se înseamnă bunul mers al lucrurilor, de acoperit cheltuielile, care nu-s puține. N-am de dat nicio notă, că nu am văzut nimic notabil, am văzut doar o supraviețuire.

Evident că promovarea a fost o minune. Și rămânerea în prima ligă, acum, ar fi o minune, dar asta în mare parte se datorează suporterilor, care se mobilizează la greu”.

Negoiță n-are milă de acționarii „câinilor”: „Nu știu cât înțeleg «fenomenul Dinamo»! N-am văzut nimic, doar supraviețuire!” » Mesaj pentru Voicu și Nicolescu
Ionuț Negoiță a acordat un interviu exploziv Gazetei Sporturilor / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Ionuț Negoiță, mesaj direct pentru Voicu și Nicolescu: „Una e să supraviețuiești, alta e să faci performanță”

Negoiță și-a continuat analiza exigentă:

„Sunt două aspecte la un club: latura fotbalistcă și cea financiară, organizatorică. Fără cea financiară, nu poți face performanță.

Poți avea rezultate sporadice, dar până la un punct, pentru că trebuie neapărat să fie bani pentru a se plăti tot ceea ce implică [funcționarea unui club în prima ligă] Și nu sunt bani puțini! Una e să supraviețuiești, alta e să faci performanță.

Văd o revenire din punct de vedere fotbalistic, ceea ce mă bucură, dar nu știu prea multe despre ce se întâmplă pe partea organizatorică, pe partea cu insolvența, cu sursele de finanțare.

Dacă nu există acolo cineva care să pompeze bani continuu, va fi [mereu] o chestiune de entuziasm, de evitarea retrogradării, dar sezonul următor o vor lua de la capăt, tot acolo jos, tot cu teama de retrogradare. [Au spus că vor play-off-ul?] Foarte bine! Dar pentru play-off trebuie bani mulți!”, a încheiat Negoiță.

Suporterii aveau alt entuziasm, aveau o speranță. Acum, nu prea vezi viitorul. Nu eram în top atunci, dar măcar eram acolo, în partea superioară a clasamentului. Erau anumite rezultate echilibrate, nu era rău. Acum, nu prea vezi viitorul, nu prea știi cine se ocupă.

- Ionuț Negoiță, despre perioada în care a fost patron versus „era Niculescu&Voicu”

7 ania condus Ionuț Negoiță Dinamo ca patron, în intervalul 2013 - 2020 echipa câștigând Cupa Ligii în 2017

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo vrea să îmblânzească „fiara”: „Acum 5 ani a fost la un pix distanță de a ne antrena. Dincolo de ce va fi diseară, îți mulțumim!”

VIDEO / EXCLUSIV Coșmarul care o bântuie și acum pe Dinamo: „Jucătorii plângeau în vestiar. Vorbeam recent cu Borcea despre asta...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
Hund
Hund  •  02 Martie 2024, 07:37

E comic faptul că dă lecții de "performanță" un fost creditor care a lăsat găuri de milioane de euro))))) Dacă știe așa mult despre performanta,de ce nu a făcut performanță cât a fost la Dinamo????

creeperno534
creeperno534  •  01 Martie 2024, 22:43

Mai bine asa decat sa fii infundat in milioane de euro datorii!

cirus11
cirus11  •  01 Martie 2024, 20:30

Asa, asa, sa le dea lectii cum se face, cum se iau campionate, participari in Champions League si d-astea...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează